لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۱

اجسادی در منطقه جست وجوی هواپیمای ایرآسیا از آب گرفته شد


اجسادی در منطقه جستجوی هواپیمای ایرآسیا از آب گرفته شد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

اجسادی در منطقه جست وجوی هواپیمای ایرآسیا از آب گرفته شد

مقامات اندونزی روز سه شنبه اجساد و چمدان هایی را نزدیک جزیره بورنئو پیدا کردند که به گفته آنها به نظر می رسد مربوط به پرواز ۸۵۰۱ خطوط هوایی ایرآسیا باشد که روز یکشنبه با ۱۶۲ مسافر و خدمه ناپدید شد.

مقامات اندونزی روز سه شنبه اجساد و چمدان هایی را نزدیک جزیره بورنئو پیدا کردند که به گفته آنها به نظر می رسد مربوط به پرواز ۸۵۰۱ خطوط هوایی ایرآسیا است که روز یکشنبه با ۱۶۲ مسافر و خدمه ناپدید شد.

تصاویر تلویزیونی محلی روز سه شنبه اجساد شناوری را در دریای جاوه نشان داد که فاقد جلیقه نجات بودند. دریای جاوه جایی است که مقامات قبلا گفته بودند که هواپیما احتمالا به خاطر بدی آب و هوا در آن سقوط کرده است.

بستگان مسافران این پرواز با مشاهده اجساد و اجسام شناور در تلویزیون به گریه افتادند و همدیگر را در آغوش گرفتند.

جستجو ها برای یافتن هواپیمای مسافربری ایرآسیا روز سه شنبه ادامه یافت.

تیم های جستجو کار جمع کردن اجساد از روی آب را با استفاده از هلی کوپتر آغاز کرده اند. تاکنون هیچکدام از سرنشینان هواپیما زنده پیدا نشده اند.

اجساد مدت کوتاهی پس از پیدا شدن اجسام شناور در دریا پیدا شد که شامل یک جلیقه نجات، چمدان و یک در سفید و قرمز اضطراری بود.

مقامات اندونزی می گویند آنها همچنین در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غرب جزیره بورنئو، یک «سایه» را زیر سطح آب دیده اند که احتمال می رود بدنه اصلی هواپیما باشد.

به دنبال کشف اجساد و اجسام شناور، ده ها کشتی و هواپیمای جستجو به منطقه رفته اند. آنها تنها چند ساعت وقت دارند که تا پیش از تاریکی هوا، به دنبال اجساد و نجات یافتگان احتمالی باشند.

تونی فرناندز، بنیانگذار ایرآسیا در توییتر گفت قلبش برای همه بستگان مسافران از اندوه پر شده است. او گفت: «کلمات نمی توانند عمق تاسف مرا ابراز کند.»

در همین حال، نیروی دریایی آمریکا یک ناوشکن را برای کمک به عملیات جستجو به منطقه فرستاده است.

چندین کشور دیگر از جمله استرالیا، مالزی و تایلند نیز آمادگی خود را برای کمک اعلام کرده اند.

پرواز ۸۵۰۱ خطوط هوایی ایرآسیا با ۱۶۲ مسافر و خدمه از شهر سورابایا در اندونزی به سنگاپور می رفت که صبح یکشنبه ناپدید شد. هواپیما از نوع ایرباس A۳۲۰ بود.

خلبان هواپیما از برج مراقبت خواسته بود که برای وارد نشدن به هوای توفانی، ارتفاع خود را حدود ۱۸۰۰ متر افزایش دهد. یک مقام اندونزیایی وزارت حمل و نقل گفت این اجازه داده نشد برای اینکه یک هواپیمای دیگر در منطقه پرواز می کرد و به هواپیمای مفقود شده اجازه داده شد هوای توفانی را دور بزند. پس از آن، برج مراقبت تماس خود را با هواپیما از دست داد.

مسافران هواپیما شامل ۱۴۹ اندونزیایی، ۳ شهروند کره جنوبی، یک بریتانیایی، یک مالزیایی، و یک سنگاپوری بودند. هفت خدمه هواپیما شامل ۶ اندونزیایی، و یک کمک خلبان فرانسوی بودند.

حادثه ناپدید شدن هواپیمای ایرآسیا تنها ۹ ماه پس از مفقود شدن هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی رخ می دهد که همچنان اثری از آن بدست نیامده است. این رویداد در منطقه ای رخ می دهد که مسافرت های هوایی با توفان های بسیار بد تداخل پیدا می کند.

بابک کسروی، استاد خلبان و کارشناس پرواز در این باره به صدای آمریکا گفت که معمولا عوامل متعددی در سقوط یک هواپیما دست به دست هم می‌دهند و «کارشناسان در هنگام بررسی دلایل سقوط، گاهی به ۳۰ تا ۴۰ عامل که زنجیره وار به هم پیوسته‌اند و موجب سقوط هواپیما شده‌اند، می‌رسند».

این کارشناس پرواز در مورد نگرانی‌ها از کاهش امنیت پرواز در دنیا نیز خاطرنشان کرد: «امنیت پرواز نه تنها کمتر نشده بلکه به دلیل بهبود استاندارها، بیشتر هم شده است.» به گفته او نظارت سازمان‌ها و مقاماتی که استانداردهای پرواز را بررسی می‌کنند روی شرکت‌های هواپیمایی بیشتر شده است.

یک روز پس از ناپدید شدن هواپیمای ایرآسیا در جریان توفان، یک عده مسافران پریشان وارد سنگاپور شدند، آنها نیز از همان مسیر یعنی شهر سورابایا در اندونزی به سنگاپور پرواز کرده بودند.

نیکول گو، یکی از مسافران گفت پروازش وحشتناک بوده و دارای تکان های شدید بوده است.

یک خلبان پرواز های تجاری که قبلا در این مسیر پرواز کرده، به صدای آمریکا گفت آب و هوا - از جمله توفان های ناگهانی - همیشه برای هواپیماها در جنوب شرق آسیا یک مسئله بوده و خلبانان و برج های مراقت معمولا تنها به ارتباطات رادیویی اتکا می کنند تا اینکه از فناوری های سریع تر و جدیدتر استفاده کنند.

کیت مکگیور، متخصص امور ایمنی و امنیت پرواز از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی می گوید برخی شرایط آب و هوایی روی هر هواپیمایی با هر اندازه ای تاثیر قوی فعالیت همرفتی دارد و به همین خاطر است که خلبانان پرواز های تجاری سعی می کنند از ورود به این نوع جو خودداری کنند.

اما مگگیور، که یک مدیر سابق منطقه ای در هیئت ایمنی حمل و نقل سراسری آمریکا نیز بوده است، می گوید هنوز زود است که بتوان آب و هوا را علت ناپدید شدن هواپیمای ایرآسیا دانست.

از سوی ديگر آليانس، شرکت چندمليتی خدمات مالی که عمده تمرکز آن بر خدمات بيمه، بويژه بيمه مربوط به مسافرت‌های هوايی است، در اين واقعه دست کم ۱۰۰ ميليون دلار بابت بيمه ۱۶۲ سرنشين پرواز کيو زد ۸۵۰۱ بايد بپردازد.

آليانس، که دفتر مرکزی آن در شهر مونيخ، آلمان، است، تأييد کرد که طرف بيمه هواپيمای گم شده است. آليانس با اينکه می‌گويد برای اين ادعا هنوز خيلی زود است، اما براساس تخمين‌های کلی اوليه انتظار می‌رود غرامت اين سانحه از يک‌صد ميليون دلار فراتر رود.

XS
SM
MD
LG