فعالان آمریکایی از شرکت ساخت خودروهای برقی «تسلا» خواستند تا نمایشگاه جدید این شرکت در استان سینکیانگ در شمال غربی چین را تعطیل کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، فعالان آمریکایی در اعتراض به بد رفتاری پکن با اقلیتهای عمدتا مسلمان این منطقه، خواستار تعطیلی نمایشگاه شدهاند.
تسلا، جمعه گذشته در حسابهای کاربری چینی خود در شبکههای اجتماعی از گشایش نمایشگاه جدید در شهر ارومچی، مرکز سینکیانگ، خبر داده بود.
شورای روابط آمریکایی-اسلامی، یک سازمان آمریکایی مستقر در شهر واشنگتن، دوشنبه از شرکت تسلا و ایلان ماسک، مدیر عامل آن شرکت، خواست نمایشگاه مزبور را ببندند و «آن چه را که به منزله حمایت اقتصادی از نسلکشی است، متوقف کنند.»
در ماههای اخیر فشار حکومت چین بر شرکتهای خارجی برای اتخاذ مواضع مشخص درباره سینکیانگ، تبت، تایوان و سایر مسائل سیاسی به شدت افزایش یافته است. حزب حاکم کمونیست، شرکتها را تحت فشار قرار می دهد تا مواضع خود را در تبلیغات یا از طریق تارنماهای خود اعلام کنند.
در همین حال پکن، به شرکتهای تولید پوشاک و برندهای مشهوری که نسبت به انتشار گزارشهایی درباره کار اجباری و تخلفات دیگر در سینکیانگ نگران هستند، به شدت حمله کرده است.
ابراهیم هوپر، مدیر ارتباطات شورای روابط اسلامی-آمریکایی، در بیانیه خود میگوید: «هیچ شرکت آمریکایی نباید در منطقهای که نقطه کانونی کارزار نسل کشی با هدف قراردادن اقلیتهای مذهبی و قومی است، تجارت کند.»
به گفته فعالان حقوق بشر و دولتهای خارجی، حدود یک میلیون اویغور و اعضای دیگر اقلیتهای عمدتا مسلمان، درون اردوگاههایی در استان سینکیانگ زندانی هستند. مقامات چینی اتهام سوءاستفاده را رد میکنند و مدعی هستند که این اردوگاهها برای آموزش شغلی و مبارزه با افراطگرایی است.
جمعه گذشته، سازمان نظم و انضباط حزب کمونیست چین، فروشگاههای زنجیرهای «والمارت» را تهدید به تحریم کرد. برخی از خریداران اینترنتی در چین شکایت کردهاند که کالاهای تولیدی استان سینکیانگ در فروشگاههای والمارت و «سمز کلاب» یافت نمیشود.
ماه دسامبر گذشته، شرکت اینتل، بزرگترین سازنده تراشههای رایانهای در جهان، که از تأمینکنندگان خود خواسته بود تا از قطعات تولیدی سینکیانگ استفاده نکنند، پس از حملات گسترده رسانههای دولتی چین و تهدید به تحریم این شرکت، مجبور به عذرخواهی شد.
آمریکا، واردات کالا از استان سینکیانگ را ممنوع کرده است، مگر این که ثابت شود که این محصولات با کار اجباری تولید نمیشوند.
چین یکی از بزرگترین بازارهای جهانی تسلا است و نخستین کارخانه این شرکت در خارج از آمریکا در سال ۲۰۱۹ در شهر شانگهای افتتاح شد.
سایر شرکتهای خودروسازی خارجی مانند فولکسواگن، جنرال موتورز، و نیسان موتورز، نمایشگاههایی در سینکیانگ دارند که توسط شرکای چینی این خودروسازان اداره میشوند. شرکت فولکسواگن در حال ایجاد یک کارخانه در ارومچی، مرکز این استان است.