کنشگریان در اروپا روز شنبه، ۲۵ شهریور، در اولین سالگرد قتل مهسا امینی از او یاد کردند.
در ایتالیا، حدود ۱۰۰ معترض در حالی که بنری با شعار «زن، زندگی، آزادی» را بالای سرشان در دست گرفته بودند، مقابل سفارت ایران در رم تجمع کردند.
لوسیا ماسی، یکی از این معترضان، گفت: «اکنون مهم است که همه جهان دوباره شروع به تظاهرات در خیابانها کنند، زیرا آنچه ما میخواهیم این است که این رژیم را منزوی کنیم و به خصوص می خواهیم که همه دولتها را وادار کنیم تا توافقات سیاسی و اقتصادی با ایران نداشته باشند.»
در فرانسه، آن هیدالگو، شهردار پاریس، اعلام کرد که باغی در پایتخت فرانسه اکنون نام امینی را گرفته است. او مهسا امینی را قهرمان ایستادگی ایران خواند و گفت که پاریس «یاد او و نبرد او و همچنین زنانی را که برای آزادی خود در ایران و جاهای دیگر میجنگند، گرامی میدارد.»
پارک ویلمن که اکنون نام امینی را نیز گرفته است، در منطقه ۱۰ پاریس، در کنار کانالی با تورهای قایق پرطرفدار برای گردشگران قرار دارد.
در آلمان، نرگس اسکندری گرونبرگ شهردار ایرانیتبار فرانکفورت گفت: «جامعه اروپا باید تمام معاملات خود را با جمهوری اسلامی قطع کند.»
در بریتانیا نیز صدها نفر در مرکز شهر لندن تجمع کردند و در حالیکه عکس مهسا امینی را در دست داشتند، شعار «زن، زندگی، آزادی» دادند.
سهیلا سخنوری، هنرمند بریتانیایی ایرانیتبار، یک سال پیش از انقلاب اسلامی، برای تحصیل به بریتانیا رفت. او سال گذشته در لندن در حال تدارک یک نمایشگاه انفرادی درباره نمادهای فمینیستی پیش از انقلاب بود که خبر مرگ مهسا امینی را شنید.
او در اوایل ماه سپتامبر در مورد تظاهراتهای پس از قتل مهسا امینی، به آسوشیتدپرس گفت که اولین بار است که جهان شاهد «انقلابی است که توسط زنان برانگیخته میشود.»
خانم سخنوری گفت: «اما من فکر میکنم آنچه واقعاً در مورد این اعتراض مهم است این است که مردان ایرانی، برای اولین بار در تاریخ ایران، در واقع در کنار زنان ایستادهاند و از زنان حمایت میکنند و به زنان احترام میگذارند.»
او افزود: «این کاری بسیار بدیع است و در تاریخ ایران چنین اتفاقی [تاکنون] نیفتاده است.»