لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۸

یک خبرگزاری از تخفیف ۲۰ درصدی فروشندگان مسکن خبر داد؛ رکود، عمیق و ادامه دار است


بحران خرید و اجاره بهای مسکن در ایران همچنان ادامه دارد.
بحران خرید و اجاره بهای مسکن در ایران همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری «تسنیم» با انتشار گزارشی از بی‌نتیجه بودن تخفیف ۲۰ درصدی فروشندگان مسکن برای رونق در بازار مسکن خبر داد که نشان دهنده عمق رکود تورمی در این بازار است.

رکود در بازار مسکن همچنان ادامه دارد و تورم نیز همزمان با تداوم رکود در این بازار در حال رکورد زنی است.

بنابر اعلام خبرگزاری «تسنیم»، خروجی رکود ۵ ماه اخیر ارائه تخفیف از سوی فروشندگان بود. تخفیفی که در برخی موارد تا ۲۰ درصد هم اعلام می‌شود، اما به واسطه کاهش قدرت خرید مردم این «آفرها» نیز تاثیر چندانی در ترغیب خریداران برای ورود به بازار مسکن نداشته است.

محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی در روزهای نخستین مرداد ماه مدعی شد که بررسی اطلاعات مناطق ۲۲ گانه تهران نشان می‌دهد قیمت مسکن در ۱۵ منطقه، کاهشی بوده است و این موضوع، تاثیر قابل توجهی بر کاهش قیمت مسکن در تمامی مناطق ایران می‌گذارد.

این در شرایطی است که در روز ۲۷ تیرماه سال جاری، یک مرکز پژوهشی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارشی تحت عنوان «چشم انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲» نوشت که «کاهش سرعت رشد اقتصادی و صعود قیمت مسکن» را تجربه خواهیم کرد.

موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با انتشار گزارشی از افزایش نرخ ارز در صورت تداوم وضع سیاسی موجود خبر داد و نوشت: «افزایش انتظارات تورمی و تداوم تورم بالا باعث روند صعودی شاخص بورس تا ۳ میلیون و رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت مسکن خواهد شد.»

بررسی گزارش جدید مرکز آمار ایران توسط «صدای آمریکا» نشان می‌دهد که در تیر ماه، تورم مسکن ماهانه ۲/۴ درصد؛ تورم نقطه به نقطه ۳۸ درصد و تورم سالانه ۳۶ درصد بوده است.

در همین ماه، تورم خدمات مربوط به مسکن نیز شاهد تورم چشمگیر بود، به طوری که تورم ماهانه خدمات نگهداری و تعمیر مسکن ۴/۶ درصد؛ تورم نقطه به نقطه ۴۶/۴ درصد و تورم سالانه در این بخش ۵۰/۳ درصد بوده است.

رکود تورمی در بازار مسکن در حالی ادامه دار است که اصلی‌ترین شعار ابراهیم رئیسی ساخت سالانه یک میلیون مسکن بود. اما دولت ابراهیم رئیسی تا امروز هر اقدامی برای تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن انجام داده، به تعبیر کارشناسان نه تنها گره‌های قبلی را باز نکرده بلکه گره جدیدی نیز بر آنها افزوده است.

XS
SM
MD
LG