جانشین نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران میگوید برای دفاع از «دستاوردهای انقلاب اسلامی و مبانی ارزشی و اعتقادی باید نیروهایی تربیت شوند تا بدون ترس و واهمه» دستشان روی ماشه اسلحه باشد.
حسین طیبیفر، جانشین نماینده آیتالله علی خامنهای در سپاه پاسداران اعلام کرده است که مجموعه «نمایندگی ولی فقیه» در سپاه، کنار بخشهای «حفاظت» و «فرماندهی» سعی میکنند تا اجازه ندهد «ویروس و موریانهای» وارد این نهاد نظامی شود و« شاکله ارزشی آن را مخدوش کند.»
نیمه خردادماه امسال دولت ابراهیم رئیسی از تدوین لایحهای خبرداد که در صورت تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، ماموران امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی به صورت قانونی حق استفاده گستردهتری در «استفاده از سلاح» طی «تجمعات اعتراضی مردم» خواهند داشت.
علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری بیست و دوم خردادماه در یادداشتی انتقادی نسبت به این طرح با عنوان «هموارسازی مسير اعمال خشونت بيشتر» که در روزنامه «اعتماد» چاپ تهران انتشار یافت، نوشته بود: وقتی با قانون فعلی که «ضعیف» خوانده میشود، «میتوان اعتراضات مدنی را به خشونت کشید»، تکلیف حقوق مردم با قانونی که امکان استفاده از اسلحه گرم را «گستردهتر» میکند، چیست؟
تلاش برای «افزایش اختیارات قانونی» در حمل و بکارگیری اسلحه توسط نیروهای نظامی و امنیتی وابسته به حاکمیت، با واکنشهای بسیاری مواجه شد و حتی محمد سرافراز، رئیس اسبق سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی در این ارتباط نوشت: در شرایطی که «اعتراضات خیابانی افزایش یافته»، دولت و یک کمیسیون مجلس، با تغییر قانون بکارگیری سلاح، «اجازه تیراندازی به راهپیماییهای غیر قانونی» را علاوه بر نیروهای انتظامی و نظامی به «نیروهای امنیتی» هم میدهند.
تصاویر و فیلمهای بسیاری از بکارگیری گسترده سلاح توسط نیروهای امنیتی، نظامی و لباس شخصی در تجمعات اعتراضی و مدنی ایران طی سالیان مختلف انتشار یافته است. نیروهای دولتی و حکومتی برای اقدامات خشونتبار و گاه مرگبار در سرکوب اعتراضات، مورد مواخذه یا پیگرد قانونی قرار نگرفتهاند.