هلگه لیمبورگ، نماینده پارلمان آلمان از حزب سبز که کفالت سیاسی محمد مهدی کرمی را برعهده داشت، اعلام کرد کفالت سیاسی پدر و وکیل او را هم پذیرفته است.
آقای لیمبورگ گفت ماشالله کرمی و امیرحسین کوهکن، آدمهای قدرتمندی هستند و با افتخار کفالت سیاسی آنها را پذیرفتم.
ماشالله کرمی، پدر محمدمهدی کرمی، معترض اعدام شده، و وکیل او امیرحسین کوهکن حدود دو ماه پیش توسط نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.
لیمبورگ در گفتوگوی ویدیویی با بخش فارسی صدای آمریکا که روز ۲۸ مهر انجام شد گفت: «ماشالله، پدر محمد مهدی کرمی بسیار تلاش کرد جلوی کشته شدن پسرش را بگیرد و این کاری است که هر پدری انجام میدهد. در میان افکار عمومی حاضر شد و مصاحبه کرد و خواستار نجات پسرش شد. ولی وقتی پسرش را کشتند، او اسیر افسردگی نشد. همه ما آن تصاویر شجاعانه پدر و مادر مهدی کرمی پس از خاکسپاری او را دیدیم. آنها بر سر مزار دیگر زندانی کشته شده توسط نظام جمهوری اسلامی رفتند چون هیچکس سر مزار آنها نبود. سر آن قبر رفته و مراتب احترام به جا آورده و نشانی هم به جا گذاشتند که میگویند هیچکسی چه در این دنیا و پس از آن، تنها نخواهد ماند.»
هلگه لیمبورگ افزود: «ماشالله کرمی با دیگر خانوادهها در تماس ماند او به مصاحبه و نبرد برای عدالت در ایران ادامه داده و خود به یک فعال تبدیل شد و به همین خاطر، خودش هم به زندان افتاد. این جا بود که من گفتم حالا این پدر به حمایت نیاز دارد. با این توان شگرفی که دارد، حالا نیازمند حمایت ما است و از همین رو کفالت سیاسی او و وکیل محمد مهدی کرمی که نامش امیرحسین کوهکن است را پذیرفتم. چرا که وکیلش را هم به زندان انداختهاند. برای چنین آدمهای قدرتمندی، من از این جا در آلمان، کفالت سیاسی آنها را پذیرفتم.»
آقای لیمبورگ از زمان دستگیری محمد مهدی کرمی و صدور حکم اعدام براد او فعاليت زیادی برای او انجام داد. حتی در روزهای تعطیل نزدیک به سال نو هم به سفارت جمهوری اسلامی در برلين مراجعه کرد تا نامه درخواست خود را شخصا تحویل دهد.
کفیل سیاسی ماشالله کرمی در مورد آخرین وضعیت او گفت: «تا این لحظه هیچ خبری از وضعیت و سلامتی آنها ندارم. بار دیگر به سفارت جمهوری اسلامی در آلمان نامه نوشتم و درخواست آزادی آنها را کردم ولی تاکنون به هیچیک از نامههایی که به سفارت نوشتهام، جوابی داده نشده است. با وزارت خارجه آلمان در تماس نزدیک و مستمر هستم که فعالانه از ما حمایت میکنند ولی آنها هم هیچ خبری ندارند. در حال حاضر من به واقع نگران هستم چون نمیدانم این دو مرد شجاع حتی کجا هستند.»
هلگه لیمبورگ در پاسخ به این پرسش که چرا هیچ جوابی از سوی جمهوری اسلامی به درخواستهای آنها داده نمیشود گفت: «من فقط میتوانم دیدگاه خودم را داشته باشم که چرا به من هیچ جوابی نمیدهند. در حال حاضر همان طور که میدانید خیلی از فعالان دموکراسیخواه در ایران در زندان هستند و خیلی از نمایندگان پارلمان آلمان و نمایندگان دیگر پارلمانها از جمله فرانسه و سوئد و دیگر کشورها کفالت سیاسی آنها را بر عهده میگیرند. در نتیجه حجم سنگینی از نامهها به سفارت فرستاده میشود.»
آقای لیبمورگ افزود: «دلیل دوم این که فکر کنم امیدوار هستند ما هم قضیه را ول کنیم. امیدوار هستند اگر به فعالیتها و خواستههای ما جواب ندهند، ما هم یک روز دیگر بیخیال میشویم. ولی باور کنید من هیچ کفیل سیاسی در پارلمان آلمان و دیگر پارلمانها را نمیشناسم که تا وقتی مردم ایران به فعالیت خود ادامه میدهند، دست از فعالیت خود بردارد.»
او افزود: «یک چیز دیگر را هم اضافه میکنم. این طور نیست که ما فقط کارمان فرستادن نامه باشد و دیگر هیچکاری نکنیم. اول از همه سعی میکنیم به افکار عمومی در اروپا و به جهان دموکراتیک هر روز یادآور شویم که فعالان ایرانی را در خاطره و در اخبار نگه دارند چون نیاز است که جامعه بزرگ دموکراتیک از فعالان ایران حمایت کند و به آن ادامه دهد. دوم، همان طور که میدانید شمار زیادی تحریمهای اتحادیه اروپا علیه مقامات رسمی جمهوری اسلامی وضع شده و شماری از اعضای قوه قضايیه جمهوری اسلامی و قاضیهای آنها در صف بررسی فهرست تحریمها قرار گرفتهاند و اتحادیه اروپا بنا دارد به دلیل کشتن فعالان دموکراسیخواه در ایران آنها را تحریم کند. یکی از این قاضیها همان قاضی بود که دستور کشته شدن محمد مهدی کرمی را صادر کرد. از این رو شاید این هم دلیل دیگری باشد که چرا سکوت کردهاند چرا که اگر جواب بدهند و نام هر مقام رسمی که بداند این دو مرد کجا هستند را بدهد، ممکن است به این فهرست تحریمها اضافه شوند. ولی ما به فعالیت خود ادامه میدهیم.»
این نماینده پارلمان که هم حزبی وزیر خارجه آلمان است در مورد جنگ اسرائیل و حماس و با توجه به سیاست خارجی دولت آلمان گفت: «بیتردید این حمله تروریستی و وحشیانه حماس به اسرائیل عواقب داشته و روی سیاست خارجی آلمان تاثیر میگذارد. همان طور که گفتید جمهوری اسلامی یکی از اصلیترین حامیان تروریسم در منطقه و حماس و حزبالله و دیگر گروهها است. از سوی دیگر آنالنا بائربوک وزیر خارجه ما چه به شکل علنی و غیرعلنی از جنبش دموکراتیک مردم ایران حمایت کرده است. از سوی دیگر سیاست خارجی آلمان همسو با سیاست خارجی اتحادیه اروپا است و گام اول این است که با همکاران و دیگر مقامات وزارت خارجه اروپا صحبت کرد تا یک سیاست خارجی واحد برای اروپا داشته باشند چون مهم است که این سیاست قدرتمند باشد. این اولین کار آنالنا بائربوک است و هدف آن یک صدای واحد علیه جمهوری اسلامی و تحریم کامل مقامات آن و حمایت از حقوق بشر در ایران است و به نظرم حملات تروریستی علیه اسرائیل تاکید دیگری بر همین هدف است.»
محمد مهدی کرمی چند کفیل سیاسی داشت و همه برای توقف اجرای حکم اعدام او تلاش کردند. با این حال در دیماه سال پیش، محمد حسینی و محمدمهدی کرمی هر دو اعدام شدند.