لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۷

یک مقام سازمان ملل از احتمال به رسمیت شناخته شدن طالبان می‌گوید


از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان محدودیت‌ها علیه زنان شدت بیشتری گرفته است.
از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان محدودیت‌ها علیه زنان شدت بیشتری گرفته است.

هم‌زمان با تصمیم طالبان مبنی بر محدود کردن فعالیت زنان در دفتر سازمان ملل معاون دبیرکل این سازمان‌ از تصمیم‌گیری‌ بر سر به رسمیت شناختن حکومت حاکم بر افغانستان طی هفته‌های آینده خبر داد.

امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل روز سه‌شنبه در دانشکده بین‌المللی دانشگاه پرینستون در آمریکا گفت که تا دو هفته آینده آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان دیدار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) این مقام سازمان ملل گفته این امیدواری وجود دارد که «به رسمیت شناختن امارت اسلامی» به مسئولیت‌پذیری حکومت فعلی افغانستان کمک کند.

طالبان از زمان به قدرت‌ رسیدن در افغانستان در تابستان ۱۴۰۰ و تشکیل حکومت در کابل، محدودیت‌های گسترده‌ای را برای زنان از جمله در زمینه تحصیل و اشتغال اعمال کرده‌ است اما خانم محمد معتقد است از آنجایی که طالبان (امارت اسلامی) آشکارا به‌دنبال به رسمیت شناخته‌شدن است، «این ابزار می‌تواند اعمال نفوذ ما بر حکومت فعلی افغانستان را بیشتر کند.»

حکومت طالبان به تازگی نیز در اقدامی، از محدود کردن فعالیت زنان در دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان خبر داد. دفتر سازمان ملل متحد در کابل اعمال این محدودیت برای زنان را «غیرقانونی» خواند و هشدار داد که چنین تصمیمی ممکن است باعث توقف فعالیت این نهاد در افغانستان شود، اما حکومت طالبان می‌گوید منع زنان افغانستان برای کار در دفتر سازمان ملل متحد در این کشور یک «موضوع داخلی» است.

در واکنش به این تصمیم، سازمان ملل متحد گفته است که اگر این سازمان نتواند طالبان را ترغیب کند تا به زنان اجازۀ کار در این نهاد را بدهد، آماده است در ماه می تصمیم خروج از افغانستان را اتخاذ کند.

وزیران خارجه گروه جی-۷ یا هفت اقتصاد برتر جهان نیز روز سه‌شنبه ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) از طالبان خواستند تا تصمیم‌شان را در مورد ممنوعیت کار زنان در سازمان‌های غیر حکومتی و سازمان ملل متحد به «صورت فوری» تغییر دهند.

در همین رابطه، کارن ژان پیر سخنگوی کاخ سفید هم روز سه‌شنبه گفت: «اگر آنان [طالبان] می‌خواهند جدی گرفته شوند،‌ اگر می‌خواهند ما با آنان گفتگوی واقعی داشته باشیم،‌ آنان باید به گونه‌ای رفتار کنند که به عنوان مثال، با زنان به طور محترمانه برخورد صورت بگیرد.»

سخنگوی کاخ سفید با اشاره به وضع محدودیت‌های طالبان بر زنان همچنین گفت:‌ «ما در این مورد بسیار صریح بوده‌ایم. ما در مورد نگرانی‌های خود در مورد تصمیم غم‌انگیز و وحشتناک [طالبان] در مورد نحوه رفتار‌ آنان با زنان در افغانستان بسیار شفاف بوده‌ایم.»

اقدامات طالبان در خصوص زنان همواره مورد انتقاد شدید مدافعان حقوق زنان و جامعه جهانی قرار داشته و دارد.

اعمال این محدودیت‌ها برای زنان افغانستان باعث شده است که جامعه جهانی از به رسمیت شناختن حکومت طالبان خودداری کند.

دفاتر سازمان ملل در افغانستان نزدیک به چهار هزار کارمند دارند که حدود ۴۰۰ تن از آنان زنان افغان هستند.

XS
SM
MD
LG