لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۶

طالبان: ممنوعیت کار زنان افغانستانی در دفاتر سازمان ملل یک «موضوع داخلی» است


تظاهرات زنان افغانستانی در کابل (آرشیو)
تظاهرات زنان افغانستانی در کابل (آرشیو)

حکومت طالبان روز چهارشنبه ۲۳ فروردین اعلام کرد که منع زنان افغانستان برای کار در دفتر سازمان ملل متحد در این کشور یک «موضوع داخلی» است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی ارشد طالبان، روز چهارشنبه در یک بیانیه اعلام کرد که «حکومت اسلامی طالبان نمی‌خواهد برای فعالیت سازمان ملل مانعی ایجاد کند، بلکه می‌خواهد روشن کند که این تصمیم یک مسأله داخلی است و باید مورد احترام همه طرف‌ها قرار گیرد.»

این نخستین اظهار نظر رسمی طالبان یک هفته پس از اجرایی‌شدن ممنوعیت زنان افغانستان برای کار در دفتر سازمان ملل است.

دفتر سازمان ملل متحد در کابل اعمال این محدودیت برای زنان را «غیر قانونی» خواند و هشدار داد که چنین تصمیمی ممکن است باعث توقف فعالیت این نهاد در افغانستان شود.

سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه اعلام کرد که با اعمال این ممنوعیت نمی‌تواند به فعالیت خود در افغانستان ادامه دهد.

دفاتر سازمان ملل در افغانستان نزدیک به چهار هزار کارمند دارند که حدود ۴۰۰ تن از آنان زنان افغان هستند.

امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، در توییتر خود نوشت: «ناامید شدن و دست‌کشیدن از حقوق زنان در افغانستان نمی‌تواند یک گزینه باشد.»

چهار ماه پیش نیز طالبان زنان افغانستان را از همکاری با سازمان‌های امدادرسان داخلی و بین‌المللی منع کردند که این تصمیم باعث توقف فعالیت برخی از این نهادهای خیریه شد.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که طالبان مسئول هرگونه عواقب منفی و بحرانی این ممنوعیت است در شرایطی که میلیون‌ها شهروند افغانستان با تبعات جنگ و خشکسالی طولانی در این کشور درگیر هستند.

بر اساس برآورد سازمان ملل متحد، بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند و حدود شش میلیون نفر نیز در آستانه قحطی‌زدگی قرار دارند.

با این حال سخنگوی طالبان دولت‌های غربی را مسئول «بحران انسانی» در این کشور دانست و در بیانیه خود اعلام کرد که این بحران نتیجه اعمال تحریم‌های بین‌المللی بر سیستم مالی و بانکی این کشور، مسدود شدن دارایی‌های بانک مرکزی در خارج از کشور و ممنوعیت سفر رهبران طالبان است.

ذبیح‌الله مجاهد در ادامه افزود که برداشتن این محدودیت‌های بین‌المللی افغانستان را در مسیر پیشرفت‌های سیاسی و اقتصادی قرار می‌دهد.

طالبان از زمان به قدرت‌رسیدن در افغانستان در تابستان ۱۴۰۰ و تشکیل حکومت در کابل، محدودیت‌های گسترده‌ای را برای زنان از جمله در زمینه تحصیل و اشتغال اعمال کرده‌اند. این اقدامات طالبان مورد انتقاد شدید مدافعان حقوق زنان و جامعه جهانی قرار گرفته است.

زنان افغانستان نیز در واکنش به این تبعیض‌ها بارها دست به برگزاری تجمعات اعتراضی زده‌اند.

اعمال این محدودیت‌ها برای زنان افغانستان باعث شده است که جامعه جهانی از به رسمیت شناختن حکومت طالبان خودداری کند.

XS
SM
MD
LG