آمارهای رسمی مبتلایان و فوتیهای ناشی از ابتلا به ویروس کوید-۱۹ که طی ماهای گذشته در آمارهای رسمی جمهوری اسلامی «کاهشی و تک رقمی» شده بود، به ناگهان افرایش یافته و بر تعداد «شهرهای کرونایی» ایران افزوده شده است.
پیام طبرسی، عضو «کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا» با اشاره به «افزایش موارد ابتلا به این بیماری» در ایران، به خبرگزاری «ایسنا» گفته است: «کرونا همچنان در گردش است»، از بین نرفته و اکثر مواردی هم که «سرماخوردگی استنباط میشود»، کرونا است.
او با بیان اینکه روند ابتلا نسبت به چند هفته قبل «افزایش پیدا کرده»، افزود: باید دید که شرایط بیماری در کشور «طی یکی دو هفته آینده» به چه صورت پیش میرود.
یکی از اصلیترین کانونهای گسترش ویروس کرونا در ایران، شهر قم بود که در هفتههای نخستین آن، با انکار شدید مسئولان ارشد دولتی و حتی بخش بهداشت و درمان جمهوری اسلامی مواجه شد.
گسترش ویروس کرونا در ایران نهایتا پس از به رسمیت شناخته شدن، با چالشهای دیگری همچون لزوم مقابله علمی، تجویز داروهای مناسب و سرانجام تزریق واکسن روبهرو بود که نهایتا «سوءتدبیر» یا اقدامات آگاهانه برخی مقامات ارشد جمهوری اسلامی از جمله علی خامنهای، موجب مرگ دهها هزار نفر از مبتلایان به آن شد. با این حال در همان روزها، وقتی تعدادی از فعالان مدنی و وکلای دادگستری تصمیم گرفتند تا علیه برخی از مقامات مسئول از جمله علی خامنهای طرح شکایت کنند، توسط نهادهای امنیتی بازداشت و تعدادی از آنها از جمله مهدی محمودیان همچنان در زندان بهسر میبرند.
حالا و در بحبوحه اوجگیری گزارشها از مسمومیتهای سریالی دانشآموزان مدارس دخترانه، که اولین گزارشهای مربوط به آن نیز از شهر قم منتشر شده بود، خبرگزاری دولتی «ایرنا» نیز در اقدامی هماهنگ با چند خبرگزاری دیگر با انتشار مطلبی مبنی بر افزایش آمار مبتلایان به کرونا در ایران، نوشته است: میانگین «استفاده از ماسک» در شاغلان و خدمتگیرندگان به تفکیک اماکن عمومی کشور «۱۸ درصد است.»
این رسانه با اشاره به «موج هشتم کرونا» و زیرسویههای «امیکرون» که مهار شده، افزوده است: «باید مردم همچنان به استفاده از ماسک در محیطهای بسته و رعایت نکات و مسائل بهداشتی اقدام کنند.»
براساس آخرین بهروزرسانیهای وزارت بهداشت جمهوری اسلامی، پس از مدتها یکی از شهرهای ایران در «وضعیت قرمز کرونایی» قرار گرفته و تعداد شهرهایی با «وضعیت نارنجی» از ۶ به ۱۳ شهر رسیده، تعداد شهرهای با «وضعیت زرد» نیز از ۹۴ به ۱۱۸ شهر افزایش و تعداد شهرهای با «وضعیت آبی» از ۳۴۸ به ۳۱۶ شهر کاهش یافته است.