رئیس مرکز ملی فضای مجازی جمهوری اسلامی گفته است که تاکنون «اینستاگرام و واتساپ» با دستور «شورای امنیت» محدود شده بود ولی «ادامه این محدودیت» نیاز به «مجوز» دارد و تکلیف این مجوز را هم سرنوشت مذاکرات با «متا» میتواند مشخص کند.
ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکزملی فضای مجازی که نهادی حاکمیتی است، به روزنامه «هفتصبح» اعلام کرده که محتوای نامه ارسال شده از سوی دولت جمهوری اسلامی به مجموعه «متا»، دعوت به «معرفی نماینده خود» در ایران بوده است.
این چندمین بار است که طی سالیان اخیر مقامات مختلف دولتی، قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی تلاش میکنند تا با ارسال نامهها یا پیامهایی به شرکتهای خدمات دهنده شبکههای اجتماعی، آنان را به همکاری با خود وادارند و اعمال محدودیتها برای کاربران را از طریق آنها اعمال یا کلا محتوایی را سانسور کنند.
فیروزآبادی در پاسخ به این پرسش که «اگر متا نماینده معرفی نکرد چه خواهد شد؟» اظهار داشته است: «فعلا تصمیمی درباره آن نگرفتهایم» و علت ارسال این نامه را بر اساس مصوبه سال ۹۶ شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد که «پیامرسانهای خارجی را ملزم به داشتن نماینده» در کشور میکند.
از آغاز اعتراضات سراسری در پایان شهریورماه و تداوم آن در ماههای بعدی، نهادهای دولتی و امنیتی جمهوری اسلامی به دستور «شورای امنیت کشور» که رئیس آن وزیر کشور جمهوری اسلامی است، اقدام به فیلترینگ تعداد بیشتری از شبکههای اجتماعی و ایجاد محدودیت در دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت کردند.
تاکنون هیچ کدام از نامهنگاریهای مقامات حکومتی جمهوری اسلامی با شرکتهای اداره کننده شبکههای اجتماعی جدی گرفته نشده و پاسخی دریافت نکرده است.