لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۶

بازتاب سرکوب اعتراضات و کشتار در ایذه و اصفهان در رسانه‌های جهان


حوزه علمیه ایذه در آتش، اعتراضات سراسری، چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱
حوزه علمیه ایذه در آتش، اعتراضات سراسری، چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱

رسانه‌های آسیایی گزارش‌های آتش‌سوزی در موزه و خانه بنیانگذار جمهوری اسلامی در خمین و همچنین کشتار در شهرهای ایذه و اصفهان منتشر کردند.

روزنامه انگلیسی‌زبان چاینا دیلی به واکنش حکومت چین به قطعنامه آژانس پرداخته و در گزارشی از وین به نقل از ونگ چنگ فرستاده چین در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌نویسد فشار آوردن بر ایران نمی‌تواند به حل مشکل اتمی ایران کمک کند و به همین دلیل علیه قطعنامه رای داد و تاکید کرد که چین نمی‌تواند با فشار آوردن بر ایران موافقت کند.

افتتاح کنفرانس عمومی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در وین
افتتاح کنفرانس عمومی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در وین

روزنامه گلوبال تایمز، روایت انگلیسی روزنامه ارگان حزب کمونیست چین هم در باره واکنش حکومت ایران به قطعنامه شدیدالحن شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داده است.

گلوبال تایمز در شماره روز جمعه ۲۷ نوامبر در چندین گزارش به نقل از شین‌هوا خبرگزاری رسمی چین به اخبار ایران پرداخته، از جمله گزارشی دارد در باره سخنرانی سه‌شنبه‌ پیش رئیس جمهوری اسلامی ابراهیم رئیسی که گفته بود «مقاومت تنها راه مقابله با زیاده‌خواهی غرب است.»

جپن تایمز، روزنامه پرتیراژ انگلیسی زبان پایتخت ژاپن، به چهار هزار ایرانی مقیم ژاپن روی کرده و می‌نویسد در حالیکه ناآرامی در کشور ایران آنها را تکان داده، ایرانیان مقیم ژاپن از تغییر حکومت در ایران حمایت می‌کنند.

صاحب مغازه درویش، محمد حسن آغاسی می‌گوید در ایران شاعر بوده. او در ۳۸ سالگی به ژاپن مهاجرت کرد به روزنامه می‌گوید در توکیو به تظاهرات ضدجمهوری اسلامی پیوست.

جپن تایمز در گزارشی در باره مسابقات جام جهانی فوتبال می‌نویسد تیم ایران در آسیا برترین است.

روزنامه تایمز هندوستان، روزنامه انگلیسی‌زبانی که همزمان در مومبای (بمبئی سابق)، دهلی نو و احمدآباد چاپ می‌شود، گزارش به آتش کشیده شدن منزل سابق بنیانگذار رژیم در خمین که حکومت آن را به موزه تبدل کرده بود، را کار کرده. تایمز به نقل ازخبرگزاری فرانسه می‌نویسد به آتش کشیدن پوسترها و تصاویر روح‌الله خمینی تابوی بزرگی بود که در اعتراضات سراسری شکسته شد. خسارات ناشی از این آتش‌سوزی معلوم نیست.

معترضان زادگاه خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی را به آتش کشیدند
معترضان زادگاه خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی را به آتش کشیدند

تایمز هندوستان همچنین گزارشی از اسوشیتدپرس را کار کرده است که به نقل از خبرگزاری‌های حکومتی می‌نویسد در حمله مردان مسلح به بازار شهر ایذه ۵ تن کشته شدند و در حمله دیگری در اصفهان دو عضو واحد بسیج سپاه پاسداران کشته شدند.

پاینیر، چاپ دهلی نو، دومین روزانه پرتیراژ روزنامه انگلیسی‌زبان هندوستان، در یک جمع‌بندی تیتر زده که در جدی‌ترین و گسترده‌ترین شب اعتراضات سراسری در اطراف ایران، ۱۵ نفر کشته شدند از جمله یک پسربچه ۹ ساله در ایذه، و به نقل از گاردین می‌نویسد در جنگ تبلیغاتی خود علیه معترضان، حکومت آنان را به سوریه‌ای کردن ایران متهم کرد.

روزنامه «هندو» چاپ چنای (مدرس سابق) و ۱۷ مرکز دیگر، گزارش اسوشیتدپرس در باره درخواست حمایت نازنین بنیادی از بزرگان و قدرتمندان هالیوود را کار کرده و از قول خانم بنیادی می‌نویسد ما به همتاهای خود در ایران بدهکار هستیم که در جنگ برای بنیادی‌ترین حقوق انسانی، در کنار آنها بایستیم.

اینادو، پرتیراژترین روزنامه تلوگو زبان چاپ سوماجینگدا در ایالت حیدرآباد، روز گذشته نوشته بود اتحادیه اروپا در ارتباط با سرکوب خشونت‌بار اعتراضات سراسری علیه حجاب اجباری در ایران، بر تحریم مقامات و سازمان‌های مسئول افزود.

روزنامه فرست ‌پست، چاپ کلکته، نخستین روزنامه انگلیسی‌زبان هندوستان، تیتر زده که معترضان ضد حجاب بعد از دو ماه اینکه به شهر خمین، به قلب قدرت خمینی رسیده‌اند و موزه زادگاه او را سوزاندند.

رسانه‌های آمریکا صبح پنج‌شنبه گزارش‌هائی در باره سرکوب خونین اعتراضات سراسری و حمله به مسافران و معترضان در ایستگاه زیرزمینی متروی تهران منتشر کرده‌اند.

سی‌ان‌ان گزارش خود در باره آغاز سومین ماه اعتراضات سراسری در ایران از جمله تصاویر آتش در یک مدرسه علمیه در ایذه را نشان می‌دهد و خبرنگار سی‌ان‌ان جومانا کارادشه در جمع‌بندی خود از وقایع روز پنج‌شنبه به کشتار در ایذه و اصفهان می‌پردازد.

بوسه اعتراض در میان راه‌بندان - فاکس نیوز می‌نویسد بوسه دخترخانم بی‌حجاب، تابوشکنی و نماد زیبای اعتراض، وایرال شد
بوسه اعتراض در میان راه‌بندان - فاکس نیوز می‌نویسد بوسه دخترخانم بی‌حجاب، تابوشکنی و نماد زیبای اعتراض، وایرال شد

شبکه فاکس نیوز می‌نویسد تصویر بوسه‌ دو دلداده‌ی ایرانی در خیابان، به عنوان یک اقدام یگانه و زیبای نمایش سرپیچی و مقاومت، در اینترنت وایرال شد و به نقل از کارشناس خاورمیانه لیسا دفتری که تصویر را در سایت خود فورن دسک منتشر کرده، می‌نویسد نه تنها بوسه در ملاء عام ممنوع است بلکه خانمی که صورتش پیدا نیست، حجاب هم بر سر ندارد که تابوشکنی است.

نیوزویک در گزارشی که نیمروز جمعه در نیویورک منتشر کرد، تاکید می‌کند که ترس زنان ایران از حکومت ریخته. مقاله در باره مبارزه با دوربین‌های نظارتی حکومت است با استفاده از نوارهای بهداشتی زنانه تا نیروی امنیتی نتواند مبارزان خیابان را شناسائی کند.

شبکه خبری یورونیوز در گزارشی ویدیوئی در باره اعتراضات سراسری می‌گوید سلسله فزاینده خشونت دو ماه بعد از کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، ایران در چنگال خود گرفته است.

مجله هفتگی پرتیراژ تایم آمریکا در گزارشی به روشنگری در باره شایعه اعدام دسته جمعی ۱۵ هزار بازداشتی پرداخته و می‌نویسد این ادعا که در رسانه‌های اجتماعی وایرال شد، حقیقت ندارد.

خبرگزاری رویترز آتشسوزی در زادگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی را به نقل از رسانه‌های اجتماعی گزارش داده و می‌نویسد رویترز دو تا از این ویدیوها را راستی‌آزمائی کرده، هر چند خبرگزاری تسنیم این خبر را تکذیب می‌کند.

عرب نیوز می‌نویسد معترضان خانه بنیانگذار نظام را در آتش نابود کردند.

جروزالم پست و چندین روزنامه دیگر در اسرائیل هم به آتش کشیده شدن زادگاه خمینی را تیتر کرده‌اند.

نشریه وزین فورین افرز ، مصاحبه‌ای با کارشناس ارشد بنیاد صلح کارنگی کریم سجادپور منتشر کرده در باره امکان اصلاح نظام و اینکه آیا نظام ایران اصلا می‌تواند با گسترش اعتراضات سراسری، ماندگار باشد؟

رسانه‌های آمریکا صبح پنج‌شنبه گزارش‌هائی در باره سرکوب خونین اعتراضات سراسری و حمله به مسافران و معترضان در ایستگاه زیرزمینی متروی تهران منتشر کرده‌اند. بهنام ناطقی گزارش می‌دهد.

روزنامه‌های عمده‌ آمریکا در اخبار مربوط به ایران، به تهاجم حکومت ایران به شمال عراق، کشتار در ایذه و اصفهان و همچنین سخنرانی نازنین بنیادی در هالیوود پرداخته‌اند.

برداشت از ویدئوی اختصاصی حمله سپاه پاسداران به مقر حزب دموکرات کردستان عراق
برداشت از ویدئوی اختصاصی حمله سپاه پاسداران به مقر حزب دموکرات کردستان عراق

وال استریت جورنال در ستون مقالات، اظهارنظری از جاناتان اسپایر، نویسنده کتاب جدیدی در باره جنگ در سوریه و عراق چاپ کرده که می‌نویسد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از هیچ‌ کاری برای تنبه معترضان ایرانی فروگذار نمی‌کند. نویسنده که بعد از حمله هوائی به شهر کویا در نزدیکی اربیل با اعضای حزب دمکرات کردستان ایران مصاحبه کرده می‌نویسد در اقدامی از پیش تمرین شده، همه رزمندگان، پناهجویان و مردم شهر در کوه‌های اطراف پناه گرفتند.

وال استریت جرونال همچنین در مقاله‌ای ازنویسنده تونکو وارادارجان، پژوهشگر اندیشکده آمریکن انترپرایز می‌پرسد آیا فدراسیون جهانی فوتبال باید به کشوری که دمکراسی نیست، اجازه دهد که میزبان جام جهانی فوتبال باشد؟

پاسخ اظهارنظر نویسنده وال استریت جورنال در باره قطر را در مقاله عبدالله الآرین، کارشناس فوتبال خاورمیانه در نیویورک تایمز روز شنبه می‌خوانیم که عقیده دارد برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر پیروزی‌ای برای میلیون‌ها علاقمند فوتبال در خاورمیانه است.

نیویورک تایمز در گزارشی که در شماره شنبه ۲۸ آبان‌ماه منتشر شد، جزئیات بزرگترین حمله هوائی روسیه علیه اوکراین را تشریح می‌کند و می‌نویسد حملات هفته اخیر بر گفته غرب و اوکراین که ذخایر موشک‌های روسیه را به رو اتمام می‌دانستند، خط بطلان می‌کشد.

نازنین بنیادی
نازنین بنیادی

واشنگتن پست روزنامه صبح پایتخت آمریکا سخنرانی نازنین بنیادی در موزه آکادمی را برجسته کرده و در مقاله‌ای از منتقد سینمائی اسوشیتدپرس لیندسی بار می‌نویسد خانم بنیادی در میهمانی ناهار شرکت شانل برای برندگان جایزه اسکار از هنرمندان هالیوود خواست همانگونه که در مبارزه علیه آپارتید با بایکوت آفریقای جنوبی همکار کردند، با زنان ایران برای برانداختن آپارتید جنسی جمهوری اسلامی، همراه شوند.

هفتگی تخصصی هالیوود ریپورتر می‌نویسد خانم بنیادی، هنرپیشه زهرا امیرابراهیمی برنده جایزه بهترین بازیگر جشنواره کن برای فیلم عنکبوت مقدس را به عنوان میهمان خود به این جمع آورده بود و کلوئه ژائو، کارگردان چینی‌تبار برنده جایزه اسکار، و همچنین بازیگران برجسته کلر فوی، تسا تامسون و لوسی بوین‌تون از جمله شنوندگان سخنرانی خانم بنیادی بودند.

ماهنامه فرهنگی-‌هنری ونیتی فر در وبسایت خود می‌نویسد خانم بنیادی گفت هالیوود می‌تواند خواستار تغییر نظام جهانی شود و خاطره‌ای از برخورد گشت ارشاد در دوران نوجوانی خود در ایران بازگو کرد که پدرمادر او را واداشت او را به خارج بفرستند.

مجله معتبر اسکوایر آمریکا روز پنج‌شنبه گزارشی طولانی به صورت یک سفرنامه در باره اعتراضات سراسری به قلم نویسنده نیک هیلدن چاپ کرده که گفتگوئی پراکنده ولی همه‌جانبه است در استانبول با یک خویشاوند نوجوان به نام آزاده، که برای اولین بار به تنهائی از کشور خارج شده و و تجربه‌های دست اول خود از اوضاع کشور و آرزوهای خود برای آینده ایران را بازگو می‌کند.

XS
SM
MD
LG