لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۶

دیدگاه | برنامه «سه‌‌گانه» جو بایدن برای مبارزه با تورم


بایدن در کاخ سفید- آرشیو
بایدن در کاخ سفید- آرشیو

رئیس جمهوری آمریکا روز سی‌ام ماه می با انتشار مقاله‌ای در روزنامه وال استریت جورنال،‌ سیاست‌های خود برای پایین آوردن نرخ تورم را در سه قسمت، تشریح کرده‌است. او در نخستین سطور این مطلب خاطرنشان کرده‌است که مردم کشور باید بدانند که آمریکا در موضع قدرت، با مشکلاتی نظیر تورم و گرانی بنزین و مایحتاج روزانه، روبرو است.

بایدن در این مقاله می‌نویسد در ژانویه ۲۰۲۱ هنگامی که کاخ سفید را تحویل گرفت، احیای اقتصادی آمریکا، در جا می‌زد و بیماری کووید-۱۹ از کنترل خارج شده بود. در سایه برنامه‌های اقتصادی و واکسیناسیون عمومی از سوی دولت او، آمریکا طرف یک سال و نیم، به بزرگترین احیای اقتصادی تاریخ معاصر دست پیدا کرد و بازار کار با ۸.۳ میلیون فرصت شغلی جدید، به قوی‌ترین موقعیت خود بعد از جنگ دوم رسید و سریع‌ترین کاهش نرخ بیکاری تاریخ را تجربه کرد. میلیون‌ها آمریکایی، مشاغلی با درآمدهای بیشتر را صاحب شدند.

بایدن می‌نویسد خانوارهای آمریکایی اینک پس‌انداز بیشتری جمع کردند و بدهی کمتری دارند. یک بررسی بانک مرکزی نشان می‌دهد که در مدت ریاست جمهوری او، درصد بیشتری نسبت به سال ۲۰۱۳ از وضع مالی و راحتی خود، رضایت داشتند. سرمایه‌گذاری کسب‌وکارها ۲۰درصد بالا رفته و سرعت رشد مشاغل تولیدی، به بالاترین سطح خود در ۳۰ سال اخیر رسیده است و شمار تقاضا برای تاسیس کسب‌وکارهای کوچک در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال قبل، بیشتر شد.

از دید رئیس جمهوری آمریکا، وضع آمریکا از نظر اقتصادی از هر کشور دیگری بهتر است.

برآورد صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که در پایان سال ۲۰۲۲، اقتصاد آمریکا در مقایسه با اقتصادهای دیگر گروه هفت کشور بزرگ صنعتی جهان، نسبت به پیش از آغاز همه‌گیری، بیشتر رشد خواهد داشت. برای نخستین بار از سال ۱۹۷۶ تا کنون، نرخ رشد اقتصاد آمریکا ممکن است از اقتصاد چین بیشتر باشد.

  • ضرورت کاهش تورم

رئیس جمهوری آمریکا در وال استریت جورنال می‌نویسد با اجرای سیاست‌های صحیح، اقتصاد آمریکا می‌تواند از مرحله احیا، به مرحله رشد باثبات منتقل شود، و بدون از دست دادن دستاوردهای اخیر، تورم را پائین بیاورد، هر چند شکل رشد ممکن است متفاوت باشد و با افزایش فرصت‌های شغلی همراه نباشد، ولی از دید رئیس جمهوری، جای نگرانی نیست. او توضیح می‌دهد که اگر ایجاد شغل از سطح فعلی ماهانه ۵۰۰هزار فرصت شغلی به حدود ماهانه ۱۵۰ هزار سقوط کند، نشانه آن است که آمریکا با موفقیت به مرحله‌ بعدی احیای اقتصادی وارد شده است که با نرخ پایین بیکاری و اقتصاد سالم، سازگار است.

از نظر بایدن، وضع با اقتصاد دهه‌های پیش از همه‌گیری متفاوت است، که به گفته او، آمریکا اغلب با نرخ پایین رشد و افزایش اندک دستمزدها روبرو بود، و اقتصاد آن فقط برای ثروتمندترین آمریکاییان کار می‌کرد.

بایدن می‌نویسد حالا بخت آن را داریم که با اقتصادی که به گفته او برای همه خانوارهای شاغل کار می‌کند، به احیا دست پیدا کنیم، و به همین جهت، بهترین کاری که اکنون می‌توان برای انتقال از احیای سریع به احیای باثبات انجام داد، پائین آوردن نرخ تورم است، و از این روی، بایدن اولویت اقتصادی خود را مبارزه با تورم تعیین کرده است.

بایدن می‌نویسد برنامه‌ او برای مبارزه با تورم، سه قسمت دارد:

۱) استقلال بانک مرکزی

اولین قسمت این است که می‌خواهد بانک مرکزی آمریکا را که وظیفه‌اش مبارزه با تورم است، از مداخله دولت دور نگه دارد و ضمن ابراز اعتماد به دست‌اندرکاران فعلی بانک مرکزی، می‌نویسد با برآورد بانک مرکزی که مبارزه با تورم را در صدر چالش‌های اقتصادی می‌داند، موافق است.

۲) کاهش قیمت‌ها

قسمت دوم برنامه ضد تورم آقای بایدن این است که تلاش کند قیمت همه چیز برای خانواده‌‌ها در این دوران سختی اقتصادی، ارزان‌تر باشد، و در طول زمان، ظرفیت تولید اقتصاد را بالا ببرد.

بایدن جنگ روسیه در اوکراین را عامل افزایش بهای سوخت معرفی می‌کند و می‌نویسد نمی‌توانیم برای تنبیه پوتین،‌ تلاش نکنیم ولی در عین حال، باید از تاثیر این تلاش بر مصرف‌کنندگان آمریکایی، بکاهیم.

بایدن به بازار فرستادن بیشترین مقدار تاریخ از ذخایر استراتژیک آمریکا را در این جهت می‌داند و می‌نویسد کنگره هم می‌تواند کمک کند و لوایحی که برای سرمایه‌گذاری در سوخت پاک و کاهش مالیات تولید سوخت پاک ارائه داده است را تصویب کند. رئیس‌جمهوری به سخنان ده‌ها مدیر بزرگترین واحدهای تولید سوخت، استناد می‌کند که به او گفته‌اند طرح او می‌تواند صورتحساب سوخت هر خانواده را سالانه ۵۰۰ دلار کاهش دهد و به اتکای آمریکا به سوخت تولید خودکامگان، پایان بخشد.

بایدن در وال استریت جورنال می‌نویسد با تعمیر زنجیره‌ ویران تامین، بهبود زیرساخت‌ها و کاستن از بهای سنگینی که شرکت‌های حمل‌ونقل دریایی خارجی برای حمل کالاهای مورد مصرف آمریکا مطالبه می‌کنند می‌توان قیمت‌ اجناس مصرفی را پائین آورد.

بایدن همچنین می‌نویسد طرحی برای تولید یک میلیون واحد مسکونی دارد که بالقوه می‌تواند ظرف پنج سال به کمبود مسکن پایان بخشد، و با دادن قدرت به بیمه‌های دولتی برای چانه‌زنی با شرکت‌های داروساز، و تعیین سقف برای قیمت انسولین، می‌توان قیمت دارو را پایین آورد.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین می‌نویسد، برای بازگرداندن والدین به کار، بهای نگهداری کودکان و سالمندان را نیز می‌توان پایین آورد. بایدن می‌افزاید تاکنون آنچه از دستش بر می‌آمده برای کمک به خانواده‌های شاغل در این روزگار چالش‌آمیز، انجام داده و هر جا بتواند برای کاهش از قیمت‌ها، اقدام خواهد کرد، اما تاکید می‌کند که کنگره هم باید دست به کار شود.

۳) کاهش کسری بودجه دولت

رئیس‌جمهوری در این مقاله می‌نویسد سومین قسمت برنامه او برای کاهش از تورم، این است که باید از کسری بودجه دولت فدرال کاسته شود.

دفتر بودجه کنگره که نهادی غیرحزبی است، برآورد کرد که کسری بودجه در سال جاری به ۱.۷ تریلیون دلار تنزل خواهد کرد، که به گفته آقای بایدن، بزرگترین کاهش کسری بودجه در تاریخ است، و سهم کسری بودجه از تولید ناخالص ملی را به سطح پیش از همه‌گیری پایین می‌آورد.

او می‌نویسد در حالیکه برنامه‌های اقتصادی او، به احیای سریع اقتصاد قدرت بخشیدند، این سطح از کاهش کسری بودجه، از طریق پایین آوردن مسئولانه برنامه‌های اضطراری، و همچنین افزایش درآمد دولت تا سطح نصف کسری بودجه، بدست آمد.

بایدن می‌نویسد طرح او می‌تواند کسری بودجه را حتی بیشتر کاهش دهد، اگر اصلاحات خردمندانه در قانون مالیات‌ها به تصویب برسد.

بایدن می‌نویسد اداره مالیات آمریکا باید بودجه کافی برای دنبال کردن بدهکاران مالیاتی فعلی در اختیار داشته باشد و مالیات بین‌المللی هم باید اصلاح شود تا شرکت‌های آمریکایی، دیگر شغل‌ها و سودهای خود را به خارج از آمریکا منتقل نکنند.

رئیس‌جمهوری همچنین بنا دارد به آنچه بی‌انصافی در قانون مالیات می‌خواند که باعث می‌شود میلیاردرها به درصدی کمتر از معلم‌ها یا ماموران آتش‌نشانی مالیات بپردازند، خاتمه دهد.

  • استقبال از بحث

بایدن می‌نویسد از بحث در باره طرح خود برای کاهش از تورم و حرکت به سوی اقتصادی باثبات و در حال رشد، استقبال می‌کند .

جوزف آر. بایدن، جونیور، رئیس جمهوری چهل‌وششم آمریکا، در مقاله خود در وال‌استریت جورنال تاکید می‌کند گزینه‌های امروز، احیای اقتصادی پایدار و سودمند برای همه آمریکاییان را در آینده میسر می‌سازند، و می‌افزاید آماده همکاری است با هرکس، جمهوریخواه، دمکرات یا مستقل، که به بحث باز و صادقانه برای ارائه راه‌حل‌های واقعی به مردم آمریکا مایل باشد.

* برگردان فارسی این مطلب تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده است و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب‌دهنده دیدگاه صدای آمریکا نیست

XS
SM
MD
LG