احمد شیرانی، رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا، روز یکشنبه هفتم فروردینماه اعلام کرد که طی یازده روز گذشته دستکم ۴۸۶ تن در تصادفات نوروزی جان خود را از دست دادهاند.
این آمار نشان میدهد که در این بازه زمانی (از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا صبح روز هفتم فروردین) به طور متوسط روزانه ۴۴ نفر در تصادفات جادهای کشته شدهاند.
احمد شیرانی در حالی از کاهش ۲۰ درصدی تصادفات جادهای نسبت به سال گذشته خبر داد که آمار بالای تصادفات جادهای در ایران را «نگرانکننده» خواند.
تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور نیز با اشاره به آمار بالای تلفات ناشی از تصادفات جادهای، اعلام کرد که ۷۰ درصد فوتیها مربوط به تصادفات جادهای و ۳۰ درصد مربوط به تصادفات شهری است.
همزمان کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا، گفته است که از ۲۵ اسفندماه سال گذشته تا ششم فروردین امسال بیش از هشت هزار و ۳۰۰ نفر در تصادفات جادهای مصدوم شدهاند.
وی با بیان اینکه ۳۲ درصد از قربانیان تصادفات را سرنشینان خودروها و غالبا کودکان و افراد مسن تشکیل میدهند، گفت که اغلب این افراد از کمربند ایمنی استفاده نکرده بودند.
رئیس پلیس راهور ایران همچنین از افزایش ۴۸ درصدی سفرهای نوروزی نسبت به سال گذشته خبر داد.
کمال هادیانفر علت ۸۲ درصد از تصادفات را سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو، عدم توانایی در کنترل خودرو و خستگی و خواب آلودگی رانندگان عنوان کرد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اعلام اینکه ۳۸ درصد تصادفات جادهای در «نقاط حادثهخیز» رخ میدهد، در ادامه به بازنشدن کیسههای هوا و ناایمنبودن خودروها نیز اشاره کرد.
ایران یکی از بالاترین آمار تصادفات رانندگی را دارد و بسیاری از کارشناسان کیفیت پایین خودروهای تولید داخل را از عوامل اصلی این تصادفات میدانند.
کمال هادیانفر، رییس پلیس راهور، نیز بهمنماه سال گذشته در پی وقوع تصادف زنجیرهای در جاده بهبهان- رامهرمز، خودروهای داخلی را «ارابه مرگ» نامیده بود.
ایران یکی از کشورهایی است که بالاترین آمار قربانیان تصادفات رانندگی را دارد.