رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ایران میگوید در جلسهای با حضور ابراهیم رئیسی مقرر شده است تا «بحث ایمنی» خودروهای تولید داخل، در سال ۱۴۰۱ مورد توجه قرار گیرد.
کمال هادیانفر در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به یک حادثه تصادف بین خودروی دناپلاس ۱۴۰۰ و لندکروز در محور رشت به تهران، برای چندمین بار در ماههای اخیر به طور علنی از کیفیت «کیسه هوای» خودروهای تولید ایران انتقاد کرده است.
وی در این حال گفته است که در یکی از جلسات «شورای عالی هماهنگی حمل و نقل و ایمنی کشور» ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری ایران «تاکید داشت که بحث ایمنی را در سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار دهیم.»
در اسفندماه ۹۱ با تصویب هیئت وزیران، به منظور «یکپارچه سازی، ساماندهی و مدیریت واحد حمل و نقل درون شهری و برون شهری و هم افزایی اقدامات و پیشگیری از فعالیتهای موازی در وزارتخانههای مرتبط با حمل و نقل»، شورای عالی هماهنگی حمل و نقل و ایمنی تشکیل شد، هر چند تاکنون گزارشی از عملکرد آن و میزان تاثیر احتمالیاش بر ایمنی حمل و نقل جادهای ایران منتشر نشده است.
بر اساس آخرین آمار فراگیر اعلامی از سوی سازمان پزشکی قانونی ایران در بیستم اردیبهشتماه ۹۹، سالانه دست كم ۱۷ هزار نفر در جادههای ایران به دلیل تصادف میمیرند. برخی از مقامات پیشین نیروی انتظامی جمهوری اسلامی این آمار را کمتر از میزان واقعی و «دستکاری شده» اعلام کردهاند.
هادیانفر از توقیف ۴۶۰۰ خودرو دارای «تخلفات حادثهساز» تا اطلاع ثانوی نیز خبر داده و از رانندگان خواسته است که «قوانین را رعایت کنند» تا «در تعطیلات نوروزی و حتی سال جدید شاهد کاهش تصادفات باشیم.»
این فرمانده ارشد پلیس ایران همچنین از تلاش برای تشکیل جلسهای با حضور «سازمانها و شرکتهای خودروساز» که در آن «اشکالات خودروها» به آنها «تفهیم» و «صورت جلسه»ای تنظیم شود تا «در راستای برطرف کردن آنها» گام بردارند، خبر داده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی میگوید «قوانین خوبی» در ایران وجود دارد اما «نظارتها خوب نیست» و با اعلام اولتیماتومی بدون تعیین زمان دقیق، خودروسازان را خطاب قرار داد که «باید اشکالات درست شود وگرنه باید جلوی شمارهگذاری را بگیریم.»
طی سالیان گذشته بارها فرماندهان مختلف پلیس راهنمایی و رانندگی از تعیین اولتیماتومهایی برای برخورد با متخلفان اصلی حوادث مرگبار در جادهها سخن گفتهاند اما هیچگاه اقدامی عملی صورت نگرفته است.
اسکندر مومنی، رییس وقت پلیس راهنمایی و رانندگی ایران، دیماه ۸۹ گفته بود «پلیس مجوز شمارهگذاری مدلهای سال آینده شرکت سایپا را به دلیل عمل نکردن به تعهدات خود در مورد نصب تجهیزات ایمنی، صادر نمیکند.»
رئیس پلیس راهور ناجا شهریور ۹۱ نیز مجددا شرکت خودروسازی سایپا را تهدید کرده بود که «در صورتی که پراید تا آخر شهریورماه به کیسه هوا مجهز نشود، دیگر شمارهگذاری نخواهد شد»؛ تهدیدی که در نهایت منجر به «ایمنسازی نمایشی» این تولیدات شد و موجب کاهش مرگ ایرانیان در جادهها نشد.