لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۷

صفحه آخر: پشت پرده عملیات تروریستی در تهران وحملات موشکی ایران به سوریه


صفحه آخر ۲۳ ژوئن ۲۰۱۷: زیرِ پوستِ عملیات تروریستی در تهران و موشک پرانی به دیرالزور
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:54:00 0:00

برنامه صفحه آخر دوم تیرماه ۱۳۹۶ خورشیدی و بیست و سوم ژوئن ۲۰۱۷ میلادی اختصاص دارد به رابطه عملیات تروریستی در تهران با حملات موشکی سپاه پاسداران به مقر داعش در سوریه.

در ابتدا تقدیمی این هفته به کودکان بی‌گناه ایران. لازم به ذکر است که این تقدیمی در ارتباط با مشکل جمهوری اسلامی ایران با سند آموزشی یونسکو – موسوم به سند ۲۰۳۰ – است. جمهوری اسلامی مخالفِ سند ۲۰۳۰ یونسکوست، چون یونسکو مخالفِ مغزشویی – مخصوصا مغزشوییِ بچه‌هاست. اما مقامات ایران به سند ایراد گرفته و گفته‌اند: "یکی از موارد بارز در سند آموزشی یونسکو این است که حق آموزش خشونت در کتب درسی به دانش آموزان را ندارید که براساس تفسیر آن‌ها، مسأله جهاد نیز نوعی خشونت است."

*

طبق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، تولید و توسعه موشک بالستیک در جمهوری اسلامی ایران ممنوع است. خبری در ماه گذشته منتشر شد مبنی بر این که "کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پیش‌نویس طرحِ تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران را به تصویب رساند. این تحریم‌ها متوجه افراد و نهادهایی خواهد شد که به توسعه و تولید موشک‌های بالستیک ایران کمک می‌کنند." جلسه سنا روز چهارم خرداد برگزار شد.

روز هفدهم خرداد، حدود ساعت ۱۰ و ۲۶ دقیقه صبح، عملیات تروریستی تقریبا همزمان در ساختمان مجلس شورای اسلامی و در مرقدِ امام خمینی در تهران انجام شد. ۲۵ خرداد، سنای آمریکا به طرح تحریم موشکی ایران رأی داد. ۲۸ خرداد، جمهوری اسلامی اعلام کرد مقر داعش در دیرالزورِ سوریه را با شش یا هفت موشکِ بالستیک هدف قرار داده. این موارد را یکی یکی بررسی می‌کنیم.

درباره عملیات تروریستی در تهران، سپاه پاسداران بیانیه‌ای به این شرح صادر کرد: "در ساعت ۱۰:۱۵ صبح امروز، ۱۷ خرداد، سه نفر تروریست در پوشش مراجعه به نمایندگان با ورود به درب مراجعات مردمی مجلس شورای اسلامی و درگیری با پاسدار محافظ در، وی را به شهادت رسانده وبا ورود به سالن مراجعات، مردمِ در انتظار ملاقات با نمایندگان خود را به رگبار بستند که متاسفانه در این حمله وحشیانه، تعدادی از هموطنان بی‌گناه ما به شهادت رسیدند. با ورود قاطعانه یگان ویژه حفاظت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کمک و پشتیبانی نیروی مقتدر انتظامی درمدت یک ساعت، تروریست‌ها در محل اختفای خود به محاصره درآمده و سرانجام همه آنها به هلاکت رسیدند. یادآوری این نکته حائز اهمیت است که در طول این درگیری‌ها مجلس شورای اسلامی جلسه علنی خود را در نهایت امنیت و آرامش ادامه داده و اقدام جنایتکارانه تروریست‌ها هیچ اختلالی در کار مجلس ایجاد نکرد. همزمان با این اقدام تروریستی، دو نفر دیگر از تروریست‌ها با ورود به صحن حرم مطهر امام خمینی (ره) و به شهادت رساندن یک کفشدار مردمی، با اقدام به موقع نیروی انتظامی مواجه و هر دو به هلاکت رسیدند."

متن اطلاعیه رسمی سپاه که بعد از عملیات منتشر شد حاکی است سه نفر تروریست در پوشش مراجعه به نمایندگان وارد مجلس شدند و مسلسل خودکار همراه خود داشتند. سوال این است که اسلحه را چطور داخل مجلس بردند؟

فردی هم که زخمی شده بود، از درِ مراجعات مردمی وارد شده بود؛ و می‌گوید اجازه بردن یک خودکار هم به مراجعان داده نمی‌شود. پس تروریست‌ها چطور مسلسل خودکار با خود به مجلس برده‌اند؟!

سیدحسین نقوی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: "یکی از عاملان حادثه تروریستی مجلس شورای اسلامی توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد.علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم یک روز بعد از عملیات تروریستی در مرقد امام در مصاحبه گفت آن زن داعشی مسلح که دستگیر شده، در مرقد امام در حال انجام عملیات بوده. این زن کجاست؟! اصلا این زن کیست؟ در اطلاعیه سپاه آمده بود که همه تروریست‌ها به هلاکت رسیدند. پس این زن که خبر از دستگیر کردنش داده‌اید، کیست؟

این‌ها فیلم‌هایی است که سپاه و کلا جمهوری اسلامی از حادثه ۱۷ خرداد ۹۶ در تهران تهیه کرده‌اند. پس این فرد دستگیر شده چه شد؟ آیا آزادش کردید؟ اصلا چرا دستگیرش کردید؟ زیر شکنجه کشته شده؟ یا در دعوای وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه، دست به دست می‌شود؟ نکند با وزارت اطلاعات کار می کرده ولی اطلاعات سپاه خبر نداشته؟ یا برعکس؟ این‌ها پرسش‌هایی است که باید پاسخ داده شود. زنی که گفتید در مرقد امام خمینی دستگیر شده چه شد؟

طبق اطلاعات رسمی، یکی از تروریست‌ها در عملیات مرقد امام خود را منفجر می‌کند. کجا؟ جایی که هیچ‌کس نیست. داعش در تمام شش سالی که عملیات داشته، هرگز عملیات انتحاری یک نفره نداشته. همه جنایت‌هایش در مکان‌های شلوغ و پرازدحام بوده. ولی برای اولین بار حرمت مرقد امام را نگه می‌دارد!

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: "نيروهای امنيتي و انتظامی بلافاصله وارد عمل شدند و يك نفر از تروريست‌ها را به هلاكت رساندند. گفته می‌شود تروريست دوم با خوردن سيانور خودكشی و نفر سوم هم خود را در بيرون حرم منفجر كرده است. هم اكنون اوضاع در حرم حضرت امام به حالت عادی بازگشته است به طوری كه نماز جماعت ظهر و عصر در حرم مطهر برگزار شد."

جام جم آنلاین وابسته به صدا و سیما نوشته: "یکی از مهاجمان به حرم امام (ره) با سیانور خودکشی کرده است." این اولین بار است که یک داعشی سیانور می‌خورد! فقط چریک‌ها و مجاهدین در زمان شاه سیانور با خود همراه داشتند که اگر توسط ساواک به دام افتادند، با خوردن آن خودکشی کنند و ناگزیر از اعتراف نشوند. حال، ظاهرا داعش هم تازه این کار را یاد گرفته. تروریست داعش به ایران که می‌رسد دیگر خودش را منفجر نمی‌کند. با سیانور، خودش را می‌کشد. پس چطور در بازار خرید، جمعیت کوچه و خیابان، و بین مردم عادی وحشت ایجاد کند!؟ در نهایت، معلوم نشد که اعضای داعش چند نفر بودند، چند نفرشان دستگیر شدند، و چند نفرشان، چطور کشته شدند.

قبل از این که حساب و کتاب کنند و خبرها را فیلتر کنند و به دعواهای اطلاعات واطلاعات سپاه برسند، همان روز ۱۷ خرداد، روز حادثه، اعلام می‌کنند که هر ۴ تروریست مجلس کشته شدند!

از فردای عملیات تروریستی، همه خبرها و فیلم‌ها روی سه نفر – و نه چهار نفر – در مجلس متمرکز می‌شود.

فردای عملیات تروریستی در تهران، سیمای جمهوری اسلامی فیلمی را که تهیه شده، نشان داد و اعلام کرد پنج تیم تروریست را برادران سپاه و سربازان گمنام امام زمان، ناکار کردند. طبق این فیلم واحد مرکزی خبر جمهور ی اسلامی، از ۵ نفری هم که از دست سربازان گمنام امام زمان گریخته بودند، دو نفر در مرقد امام، و سه نفر در مجلس کشته شدند.

هرچه هست، جمهوری اسلامی این افراد را تربیت شده آمریکا و اسرائیل و و دشمنان اسلام می‌خواند. محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه، رسما می‌گوید این تیم عملیاتی را عربستان با حمایت امریکا و اسرائیل به ایران فرستاده.

باری، واکنش جهانی به این عملیات تروریستی طبیعتا گسترده بود. در آمریکا دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، در بیانیه‌ای عملیات تروریستی در تهران را محکوم کرد. "او در واکنش به حملات تروریستی صبح چهارشنبه در پایتخت ایران که داعش، مسئولیت آن را پذیرفته است، در بیانیه‌ای گفت برای قربانیان بی‌گناه آن دعا می‌کند."

رئیس جمهوری آمریکا در این بیانیه افزود: "کشورهایی که از تروریسم حمایت می‌کنند، خود نیز در معرض خطر قربانی شدن توسط شرارتی که ترویج می‌کنند قرار می‌گیرند."

از دیگر واکنش‌ها در آمریکا در محکوم کردن حمله تروریستی در تهران، واکنش پنج عضو کنگره بود که برای نمونه الیوت انگل، عضو ارشد کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، در بیانیه‌ای نوشت: "من بارها گفته‌ام مشکل آمریکا با مردم ایران نیست، بلکه با رژیم ایران است. هیچ انسانی نباید در سایه ترس از خشونت افراط گرایی زندگی کند؛ چه تهاجم در تهران و چه تروریسمی که رژیم تهران از آن حمایت می‌کند. در حالی‌ که مقامات ایران در حال بازیابی خود هستند، امیدوارم از هزینه اعمال چنین اقدامات تروریستی علیه دیگران درس بگیرند."

روز ۱۷ خرداد، عملیات تروریستی در تهران اجرا می‌شود. ۱۱ روز بعد،در ۲۸ خرداد حمله موشکی ایران به خاک سوریه انجام می‌گیرد. و بعد، رژیم ایران اعلام می‌کند که همه شش فروند موشک اصابت کرد. به کجا؟ به گفته یکی از فرماندهان عملیات، به پایگاه داعش در دیرالزور سوریه. چند وقت است این اطلاعات را در مورد مقر داعش در سوریه در اختیار دارید؟ چرا قبلا مورد هدف قرار ندادید؟ اصلا چرا دیرالزور را از داخل ایران هدف قرار دادید؟ چرا از این‌همه نیروی مثلا مدافع حرم که از سوی سپاه قدس در سوریه و در چند کیلومتری دیرالزور مستقر هستند، برای عملیات استفاده نکردید؟ و نهایتا این که چرا در این دو سال که داعش دیرالزور را تحت کنترل دارد، هرگز به مواضع داعش حمله نکردید؟ علی جوانمردی، گزارشگر صدای آمریکا در خاورمیانه مهمان این بخش از برنامه بود.

بخشی از برنامه صفحه آخر/ چرا سپاه از سوریه به داعش حمله نکرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:06:39 0:00

سردار حاجی زاده، فرمانده نیروی هوا-فضای سپاه، گفته همه موشک‌هایی که زدیم، درست به هدف خورده. رمضان شریف، سخنگوی سپاه هم گفته است هدف این حمله موشکی، فراتر از تندروها در عراق و سوریه بوده و به طور مشخص عربستان و آمریکا این پیام را دریافت کرده‌اند."

آیا این پیام حامل قدرت جمهوری اسلامی بوده، یا بیانگر ضعف نظامی این کشور است؟ روزنامه هاآرتص روز چهارشنبه ۲۱ خرداد به نقل از آسوشیتدپرس نوشت: "از هفت موشک پرتاب شده از منطقه کرمانشاه به سمت دیرالزور سوریه، تنها دو موشک به هدف خورده؛.سه موشک در عراق سقوط کرده، و دو فروند دیگر هم کیلومترها دور از هدف، در سوریه افتاده است. به طور کلی، این موشک پرانی در اسرائیل "موفقیت آمیز" توصیف نشده؛ با توجه به نتایج عملی آن که از ۷ موشک، ۵ فروند هدف را گم کرده. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هم با لحن عتاب آلودی گفته که جمهوری اسلامی ما را تهدید نکند.

در اینجا لازم است به جنگ قدرت در جمهوری اسلامی هم اشاره‌ای شود: رهبر ایران می‌گوید "من گفتم هدف‌های داعش را در سوریه بزنید"، رئیس جمهوری می ‌گوید این دستور من بوده که بزنیم!" بنا به اطلاعیه روابط عمومی کل سپاه پاسداران "کلیه مراحل شناسایی و جمع آوری اطلاعات پیرامون وضعیت مقرها و موقعیت تروریست‌های تکفیری در منطقه دیرالزور، صرفا توسط عوامل میدانی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فرایندی دقیق و مطمئن صورت پذیرفت و در اختیار نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت."

محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت روحانی در گفتگو با ایسنااظهار داشت: "جزئیات نقشه و اطلاعات مربوط به مقر داعش در دیروزالزور را وزارت اطلاعات در اختیار سپاه قرار داد!"

بیانیه سپاه حاکی است: "عملیات موشکی «لیلةالقدر» در سلسله مراتب نظامی و با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و تحت امر فرمانده معظم کل قوا انجام پذیرفت."

و به گفته حسن روحانی، "کاری که سپاه پاسداران برای آماده کردن موشک‌ها و پرتاب آنها به نقاط تحت کنترل سران داعش در دیرالزور انجام داد، تصمیم یک فرد یا یک رکن نظامی نیست. این گونه تصمیمات در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می‌شود."

روح الله زم، پیشتر میهمان برنامه صفحه آخر بود و درباره محمدحسین تاجیک، فرمانده ارتش سایبری ایران که به دستور مقامات و به وسیله پدرش در خانه کشته شد، اطلاعاتی داد. محمدحسین تاجیک درباره همکاری جمهوری اسلامی با داعش هم به آقای زم چیزهایی گفته بود. آقای زم در این باره می‌گوید: "فایل صوتی این صحبت‌ها را دارم که حدود بیست سی ساعت می‌شود. محمدحسین تاجیک در ۱۴ اردیبهشت ۹۵، در ارومیه بود و سایت سایبری ارومیه را نظارت می‌کرد – که زیر نظر اداره اطلاعات آن شهر است، و حملات سایبری مشترک کارشناسان ایران و روس به کشورهای مختلف از آنجا هدایت می‌شود. برق ترکیه را از آنجا هدف گرفتند، حملات به عربستان، سدها و بانک‌های آمریکا و ..."

"تاجیک موقع برگشتن، وضعیت آنجا را برای من توضیح داد. گفت در ارومیه پاسدار با شلوار جین و سیگار ایستاده. حجازی (دست راست آقای خامنه‌ای) آمد تا من یک نمونه از کاری را که قرار است هدایت کنم، به او نشان دهم و او برای آقا ببرد. در پنت‌هاوسی که در خیابان دانشکده ارومیه (بالای شهر) برای ایشان گرفته بودند، جمع شدیم. نمونه اقدامات و پروژه‌های آتی را به حاج آقا حجازی نشان دادم. و در ضمن نشان دادم که چه جاهایی را می توانیم هدف بگیریم؛ و مثلا برای ترور در اروپا نقشه تهیه کنیم و به داعش بدهیم."

بخشی از برنامه صفحه آخر/ آیا سپاه عملیات به جای داعش انجام داده است؟
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:46 0:00

از آقای زم سوال شد که تناقض‌ها و شک و شبهه‌های موجود در خبرها و گزارش‌های جمهوری اسلامی را چطور ارزیابی می‌کند. وی پاسخ داد: "در ساعات اولیه انتشار خبر حمله داعش به مجلس، معاون وزیر کشور گفت تروریست‌ها با لباس زنانه وارد مجلس شدند، در حالی که فیلم‌هایی که از تلویزیون ایران پخش شد، نشان داد که زنی در آنجا حضور نداشت. نکته دیگر این که محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان می‌گوید تروریست‌ها با یک گونی سلاح وارد مجلس شدند. چنین چیزی در فیلم‌ها دیده نمی‌شود. نکته بعد بیانیه داعش است که بر اساس آن پنج نفر عملیات را در ایران برعهده داشتند. سپاه و سردار زیبایی نژاد – که نام مستعارش سردار نجات است – از سه نفر نام برده، ولی وزارت کشور همان روز در بیانیه‌ای اعلام کرد چهار نفر در عملیات شرکت داشتند. این همان اختلافی است که بین اظهارات مقامات مختلف وجود دارد. به نظر من بیانیه وزارت کشور درست است – افرادی که به مجلس حمله کردند چهار نفر بودند و یک نفرشان الان زنده، و در بازداشت وزارت اطلاعات است. اعلام کردند که کشته شده، ولی دارند از او اطلاعات می‌گیرند."

"نکته بعدی، بحث ارسال فیلم به سایت اعماق – متعلق به داعش – است. در زمان اتفاقات سال ۸۸ و همین طور در زمان تشییع جنازه آقای رفسنجانی، اینترنت‌های محل قطع شده بود. ولی در زمان حمله به مجلس، اینترنت قطع نشد، و فیلم و عکس در فاصله ۱۵ دقیقه به خارج ارسال شد. یکی از افرادی که تروریست معرفی شده، ریش پروفسوری داشت که تا به حال در هیچیک از اعضای داعش دیده نشده. و از شعار الله اکبر هم که در هنگام حملات داعش شنیده می‌شود، خبری نبود. نقطه ابهام بعدی این است که چرا داعش در روز چهاردهم یا پانزدهم خرداد، یعنی تنها دو، سه روز بعد، دست به این حملات تروریستی نزد؟ این‌ها مواردی است که جای سوال دارد.

راه‌های تماس با برنامه صفحه آخر:

شماره تلفن گرفتن پیام فقط برای پخش در برنامه تقدیمی: ۵۹۸۲ ۳۸۲ ۲۰۲ ۰۰۱

ایمیل برای ارسال فیلم و ویدئو: lastpage@voanews.com

نشانی فیسبوک برنامه: Voalastpage

تلگرام بخش فارسی صدای آمریکا: @sendVOA

* نظرات مهمانان محترم برنامه الزاما نظر صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG