لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۱

ایران ۲۰۰ تماشاگر زن را به مسابقه والیبال راه داد: حضور واقعی یا عوام فریبی؟


تماشاگران محدودی با پوشش مورد پسند حکومت در این مسابقه به عنوان تماشاگر حضور یافتند.
تماشاگران محدودی با پوشش مورد پسند حکومت در این مسابقه به عنوان تماشاگر حضور یافتند.

تیم ملی والیبال ایران در سومین هفته از لیگ جهانی والبیال روز جمعه ۱۱ تیرماه ۱۳۹۵ در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی در حالی میزبان صربستان بود که به گفته رسانه‌های ایران حدود ۲۰۰ نفر از تماشاگران این بازی را زنان تشکیل می دادند. برخی می گویند این حضور واقعی نبوده است.

این در حالی است که زنان بسیاری که راس ساعت آغاز بلیط فروشی از طریق آنلاین برای خرید بلیط این بازی اقدام کرده بودند با پیغام " سهمیه خانم‌ها به اتمام رسیده است" مواجهه شدند و معلوم نیست که تماشاچیان زنی که وارد ورزشگاه شدند به چه طریق به ورزشگاه راه یافتند.

حضور بانوان ایرانی با پوشش تصویری تلویزیون همراه بود تا مساله میزبانی ایران را دچار مشکل نکند چرا که فدراسیون جهانی والیبال از سال‌ گذشته اعلام کرده بود در صورتی که حضور بانوان ایرانی در ورزشگاه‌های کشور ممنوع باشد ایران از میزبانی در مسابقات لیگ جهانی محروم خواهد شد.

دریا صفایی، موسس کمپین "پیش به سوی ورزشگاه ها" در گفتگو با صدای آمریکا گفت: "زنان ايرانى حق خريد بليط و در نتيجه، ورود به ورزشگاه را ندارند در حالی که برخی زنان کارمند فدراسیون والیبال و یا افرادی که گزینشی انتخاب شده اند اجازه ورود به ورزشگاه را داشتند."

دریا صفایی: حضور زنان در ورزشگاه ها حقیقی نیست

خانم صفایی این نوع حضور بانوان در ورزشگاه ها را "عوامفریبی" دانست.

سخنگوی فدراسیون جهانی والیبال اعلام کرد: حضور زنان در مسابقه افتتاحیه لیگ جهانی در تهران اولین قدم برای حضور زنان در مسابقات والیبال در ایران است.

دریا صفایی در واکنش به اظهارات سخنگوی فدراسیون جهانی والیبال "FIVB" گفت: با توجه به فشارهایی که بر"FIVB" است این سازمان در تلاش برای یک تعامل مشترک با فدراسیون ایران است و تنها زمانی می توان به نتیجه ای مطلوب دست یافت که امکان بلیط فروشی آزاد برای همه بانوان در دسترس قرار بگیرد.

مخالفین حضور زنان در ورزشگاه ها، ناتوانی و نبود نیرو برای تامین امنیت زنان را یکی از دلایل محدودیت حضور زنان در ورزشگاه عنوان می کنند.

اما تارا سپهری فر، محقق سازمان دیده بان حقوق بشر در یک گفتگوی تلفنی با صدای آمریکا گفت: همانطور که دولت می تواند امنیت مردها در ورزشگاه ها را تامین کند باید بتواند امنیت زنان را نیز تامین کند.

تارا سپهری فر، محقق سازمان دیده بان حقوق بشر
تارا سپهری فر، محقق سازمان دیده بان حقوق بشر

لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

تا پیش از بازی روز جمعه ایران و صربستان، زنان و دختران ایرانی اجازه حضور در ورزشگاه را نداشتند.

در شهریور ۱۳۹۱ بانوان علاقه مند به والیبال، زمانی که به قصد تماشای بازی والیبال ایران و ژاپن به ورزشگاه رفتند به آنها اعلام شد: " جهت کنترل جمعیت و رفاه و امنیت علاقه‌مندان به والیبال به ویژه خانم‌ها، بازی امروز تیم‌های ایران و ژاپن را خانه تماشا کنند.این بازی برای آقایان آزاد و رایگان است."

مساله حضور زنان در ورزشگاه‌ها در سال های گذشته از سوی مقامات موافق و مخالفانی هم داشته است.

شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ارتباط به حضور زنان در بازی رور جمعه گفت: حضور زنان در ورزشگاه حتی به صورت اندک نیز جای خوشحالی و امیدواری دارد.

فاطمه آلیا، نماینده پیشین تهران در مجلس در تیرماه ۱۳۹۳ در دفاع از ممنوعیت ورود زنان به استادیوم والیبال گفته بود: "کار زن بچه دار شدن و تربیت فرزند و شوهر داری است نه دیدن مسابقات والیبال."

مخالفان حضور زنان برای تماشای ورزش‌های گروهی به مسایل شرعی اشاره می کنند، به طور مشخص، مراجع تقلید و گروههای تندرو مذهبی مانند انصار حزب الله از مخالفان جدی حضور بانوان در ورزشگاه‌ها محسوب می شوند.

پیشتر، محمود احمدی نژاد خواستار ورود تماشاچیان زن به ورزشگاه ها شده بود اما مراجع تقلید به ویژه آیت الله مکار شیرازی با وی مخالفت کردند. محمود احمدی نژاد در نهایت پس از یک پیام آیت الله خامنه ای بود که از تصمیم خود صرف نظر کرد.

دریا صفایی، موسس کمپین "پیش به سوی ورزشگاه ها" ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها را "حق ابتدایی و طبیعی" زنان ایرانی دانست که نمادی از تمام حقوقی است که از آنها گرفته شده است و تاکید کرد که این کارزار تا برابرى كامل حقوق زنان و مردان، تلاش و پيكار ادامه خواهد يافت.

XS
SM
MD
LG