رئیس جمهوری ایالات متحده، روز پنجشنبه و پس از پایان نشست کمپ دیوید در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران گفت، رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با سیاست منطقهای او، بویژه چشم انداز حصول توافق جامع هستهای که از تولید سلاح اتمی در ایران جلوگیری کند، موافق هستند.
باراک اوباما در پاسخ به این پرسش که آیا رهبران شورای همکاری خلیج فارس با جزییات توافق جامع هستهای با ایران موافق هستند یا خیر، گفت هنوز هیچ توافقی قطعی نشده است که کسی با جزییات آن موافقت و یا مخالفت کند.
وی در ادامه افزود«آنچه من از متحدانمان در شورای همکاری خلیج شنیدم این بود که آنها هم موافقند که اگر بتوانیم توافق جامع و قابل تاییدی از ایران بگیریم که مسیر تولید سلاح اتمی را مسدود کند، به نفع آنها و به نفع منطقه، و به نفع جامعه جهانی خواهد بود.»
رئیس جمهوری آمریکا نگرانیهای کشورهای خلیج فارس از نقش بیثبات کننده ایران را قابل درک خواند و گفت «برخی از آنها این نگرانی را ابراز کردند که با آزاد شدن منابع اضافی پس از کاهش تحریمها، ممکن است ایران این منابع را برای اینگونه فعالیتهای بیثباتکننده صرف کند. جک لو وزیر دارایی در این نشست توضیح داد که تا تایید نکنیم که ایران عملاً به تعهدات خود در چارچوب توافق عمل کرده است، هیچ تحریمی لغو نمیشود.»
آقای اوباما در ادامه، با بیان این که مقابله با چالشهای امنیتی از سوی ایران و سازمانهای تروریستی نیازمند بهبود ظرفیت دفاعی، بهبود سیستم اطلاعاتی، بازرسیهای دریایی در منطقه است، گفت «بیشتر فعالیتهای بیثباتکننده که ایران درگیر آنها است، در زمینه فناوری سطح پایین و کم هزینه است. از این رو بخشی از تاکیدات من در کمپ دیوید این بود که اگر ما به طرز مؤثرتری بر چیزهایی تمرکز کنیم که دفاع ما را تقویت کند، اطلاعات را بهبود دهد و ظرفیت بازرسیهای دریایی را بهبود بخشد ... آنگاه میتوانیم خودمان را در مقابل فعالیتهای تروریستی و در مقابله با پیامهای تروریستی – که فقط هم از سوی کشورهای حامی تروریسم مانند ایران نبوده و در سطحی گستردهتر از سازمانهایی مانند داعش است – محافظت کنیم.»
گفته میشود رهبران شرکت کننده در اجلاس کمپ دیوید اطمینان حاصل کردند که دفاع از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در مقابل تهدیدات بی ثبات کننده ایران، یکی از ارکان سیاست واشنگتن در منطقه است.