آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه روز جمعه راهی مسکو شدند تا طرح صلحی را که برای اوکراین تدارک دیدهاند، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در میان بگذارند.
این دو رهبر قدرتمند اروپایی روز پنجشنبه در جریان سفر به کیف، پایتخت اوکراین، طرح خود برای برقراری آتش بس در مناطق درگیری در شرق اوکراین و هم مرز با روسیه که بتواند به صلح بیانجامد، را با رهبران اوکراین در میان گذاشتند.
جان کری وزیر خارجه ایالات متحده نیز، ضمن دیدار با رئیس جمهوری و نخست وزیر اوکراین، خواستار احترام روسیه به تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین شده بود.
صدر اعظم آلمان در آستانه سفر به مسکو و گفتگو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه درمورد موفقیت طرح مشترک آلمان و فرانسه، برای آتش بسی پایدار که منجر به صلح شود، ابراز تردید کرد و گفت در این ماموریت وارد بحث تمامیت ارضی اوکراین نمیشود.
خانم مرکل در ادامه افزود «من به عنوان صدر اعظم آلمان هرگز وارد بحث مسائل ارضی کشورهای دیگر نمیشوم. این اصلا موضوع بحث نیست. گفتگو درباره این مساله، به خود کشورهای درگیر مربوط است، اما این را اضافه کنم که من و فرانسوا اولاند در مقام میانجیگران بیطرف به این ماموریت نمیرویم. در این میان، منافع فرانسه، آلمان و بالاتر از همه منافع کل اروپا، مطرح است.»
رئیس جمهوری فرانسه نیز در آستانه سفر به مسکو، هدف از آن را کسب توافق جهانی و برقراری صلح در اوکراین دانست و گفت «هدف از صرف چندین ساعت وقت در کیف تامین یک توافق بود. این را همه میدانند که نخستین گام، برقراری آتش بس است، اما این کافی نیست. هدف اصلی رسیدن به صلحی فراگیر و پایدار است.»
همزمان در واشنگتن، سناتور جمهوریخواه جان مک کین، از این که سنای آمریکا در یک اقدام فراحزبی خواهان آن شده است که برای دولت اوکراین تجهیزات دفاعی ارسال شود، قدردانی کرد و گفت چنانچه پرزیدنت اوباما این اقدام را انجام ندهد، کنگره او را به انجام این امر موظف خواهد کرد.
به گفته سناتور مک کین «باید این را بدانیم که پوتین تنها زبان زور را میفهمد. یک قلدر است. تحریمها در موضع او تغییری نداده است. تحریمها کارساز نیست. اینجاست که ما قدرت نمایی در برابر او را پیشنهاد میکنیم. در آخرین نشست کنگره ۳۵۰ میلیون دلار برای کمک نظامی دفاعی به اوکراین از جمله موشک ضدتانک را تصویب کردیم تا در برابر تجاوز روسیه که به کشورشان حمله کرده به مقابله برخیزند.»
در طرح صلح اروپا، آتش بس، خروج نیروهای خارجی از اوکراین، بیرون بردن سلاحهای سنگین از منطقه درگیری، و بستن مرزها همراه با آزادی همه زندانیان دو طرف پیش بینی شده است.