لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۷

کری خطاب به روسیه: کسی در پی جدایی شرق و غرب نیست


کری خطاب به روسیه: کسی در پی جدایی شرق و غرب نیست
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00

جان کری وزیر خارجه ایالات متحده با هدف اعلام پشتیبانی از دولت مرکزی اوکراین، روز پنجشنبه با رئیس جمهوری آن کشور در کیف دیدار و گفتگو کرد، که طی آن، پترو پوروشنکو خواستار کمک فوری غرب برای مقابله با جدایی طلبان طرفدار روسیه در شرق آن کشور شد.

به گفته وزیر خارجه آمریکا، واشنگتن در مورد بحران اوکراین دنبال راه حلی دیپلماتیک است، اما چشمانش را به روی تانک‌ها و جنگنده‌های روسی، که مرزهای اوکراین را نادیده می‌گیرند، نمی‌بندد.

جان کری در تشریح اهداف سفر خود به اوکراین کیف گفت «امروز بطور اخص اینجا آمده‌ام تا پیام حمایت خدشه‌ناپذیر، دوستی و حسن نیت رئیس جمهوری، دولت و از همه مهم‌تر مردم آمریکا را به مردم اوکراین ابلاغ، و مسیر شجاعانه کشورتان به سوی دموکراسی، آزادی، استقلال و حاکمیت را تحسین کنم.»

وی همچنین خطاب به رئیس جمهوری روسیه گفت به پرزیدنت پوتین و آن دسته از روس‌ها که مسیر کنونی را در پیش گرفته‌اند، می‌گویم و تاکید می‌کنم که ما این را یک بازی باخت-باخت نمی‌دانیم و به بحران اینچنین نگاه نمی‌کنیم.

وزیر خارجه آمریکا با بیان این که هیچکس در پی جدایی شرق و غرب نیست، تاکید کرد « میان شرق و غرب، نباید و نمی‌تواند جدایی افتد، چون پای حاکمیت قانون و هنجارهایی در میان است که رفتار کشورها را تعیین می‌کند.»

پترو پوروشنکو نیز در دیدار امروز خود با وزیر خارجه آمریکا، خواستار کمک‌های فوری غرب برای مقابله با جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در شرق کشور شد و گفت «تمامی جهان، بویژه کشور ما، با چالش حساسی روبرو است: تهدید صلح و امنیت بر اثر تجاوز گسترده به اوکراین، تعرض به حقوق بین المللی، جلوگیری از حل و فصل مسالمت آمیز بحران، احترام به تمامیت ارزی کشورمان و عدم مداخله در امور داخلی ما.»

یک مقام بلند پایه وزارت خارجه آمریکا، پیش از ورود جان کری به کیف، گفت برای کمک فوری به آسیب دیدگان خشونت‌های اخیر در شرق اوکراین، یک کمک بشردوستانه ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری اختصاص یافته و واشنگتن در حال بررسی کمک‌های بیشتر به کیف است.

به گفته این مقام، واشنگتن و متحدانش در ناتو بررسی ارسال تسلیحات به اوکراین برای رویارویی با حمله های جدایی طلبان طرفدار روس در شرق اوکراین را نیز مد نظر دارند.

وزیر خارجه آمریکا، سپس با آرسنی یاتسنیوک نخست وزیر اوکراین دیدار کرد و در یک نشست خبری مشترک، با بیان این که باراک اوباما همه گزینه‌ها، از جمله امکان تامین سامانه دفاعی برای اوکراین را در دست بررسی دارد، تاکید کرد «ما خواهان جنگ نیابتی نیستیم، هدف ما تغییر رفتار روسیه است.»

همزمان آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه نیز وارد کیف شده‌اند تا طرح جدید صلحی را به روسیه ارائه کنند. آنها در آستانه سفر به کیف ضمن اعلام همبستگی با دولت اوکراین، از آماده‌سازی یک پیشنهاد جدید صلح با تاکید بر حمایت از تمامیت ارضی اوکراین خبر دادند.

گفته می‌شود جزئیات این پیشنهاد امروز در کیف به رهبران اوکراین، و سپس روز جمعه در مسکو به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ارائه خواهد شد.

فرانسوا اولاند، پیش از انجام این سفر، هدف از تدارک پیشنهاد جدید صلح را، شرح داد و گفت «نمی‌توان گفت فرانسه و آلمان در این زمینه کاری نکرده‌اند. برای برقراری صلح در شرق اوکراین همه کار می‌کنند.»

سخنگوی آنگلا مرکل نیز در تشریح اهداف طرح صلح جدید گفت «با توجه به بالا گرفتن بحران و خشونت در چند روز گذشته، صدر اعظم (آلمان) و آقای اولاند تلاش مشترکشان برای پایان دادن به درگیری ها در شرق اوکراین را تشدید کرده اند.»

همزمان، ارتوگرول پاکان رئیس سازمان امنیت و همکاری اروپا روز پنجشنبه از همه طرف‌های درگیر خواست به گفتگو باز گردند و افزود «بر این باوریم که همه مردم اوکراین خواهان صلح هستند؛ آنها سزاوار برخورداری از صلح هستند. از همه طرف‌ها می‌خواهیم به میز گفتگو باز گردند؛ این تنها گزینه است.»

همزمان وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو نیز در بروکسل در مورد تقویت مرزهای ناتو در همسایگی روسیه رایزنی می کنند. ایجاد یک نیروی دفاعی ۱۳ تا ۳۰ هزار نفری، و نیز ایجاد یک نیرو ی واکنش سریع ۵ هزار نفری بخشی از پیشنهادها است.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو، این اقدامات را برای مقابله با «تجاوز» روسیه لازم قلمداد کرده است.
چاک هیگل وزیر دفاع ایالات متحده، در نشست ناتو حضور دارد و جو بایدن معاون ریاست جمهوری آمریکا نیز روز جمعه به بروکسل خواهد رفت. آقای بایدن از بروکسل راهی مونیخ خواهد شد در نشست امنیتی مونیخ که قرار است در مورد بحران اوکراین گفتگو شود، شرکت کند.

XS
SM
MD
LG