لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۱

واکنش‌ها به مخالفت مطهری با «حصرغیرقانونی»؛ نطق مخالف تحمل نمی‌شود


واکنش‌ها به مخالفت مطهری با «حصرغیرقانونی»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:05:46 0:00

یک روز پس از درگیری فیزیکی برخی نمایندگان با علی مطهری در مجلس شورای اسلامی به دلیل اعتراض وی به بازداشت خانگی موسوی و کروبی، اغلب رسانه‌های محافظه‌کار از این سخنان انتقاد کرده‌اند.

روزنامه کیهان در صفحه نخست خود، سخنان مطهری را موجب استقبال «رسانه‌های ضد انقلاب» عنوان کرد. همچنین حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان، در یادداشتی نوشته است «سران فتنه، مستحق چندین بار اعدام هستند.»

واکنش روزنامه کیهان به سخنان روز یکشنبه علی مطهری در مجلس شورای اسلامی ایران است. آیت الله علی خامنه‌ای و نزدیکان او به اعتراض‌های سال ۸۸ «فتنه» می‌گویند.

آقای مطهری در سخنان خود بار دیگر قوه قضاییه را به انحراف از قانون اساسی ایران متهم کرد و گفت حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی غیر قانونی است.

این سخنان مطهری با واکنش تند نمایندگان مجلس روبرو شد. همچنین محمدحسن ابوترابی، نائب رئیس مجلس که اداره جلسه را برعهده داشت در سخنانی به او تذکر داد. با ادامه سخنان مطهری، بار دیگر نمایندگانی با شعارهای «مرگ بر منافق» و «مرگ بر فتنه گر» به او معترض شدند. به گفته عابد فتاحی، یکی از نمایندگان مجلس، علی مطهری از ناحیه دست مجروح شد.

مطهری انتظار برخورد داشته باشد

روز دوشنبه، پنجاه نماینده مجلس از علی مطهری به خاطر سخنانش به کمیته نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کردند. این کمیته از دو سال پیش تشکیل شده تا بررسی کند نمایندگان تخلفی کرده اند یا خیر.

غیر از این محمد دهقان، عضو هیات رئیسه مجلس ایران از برخورد احتمالی با مطهری خبر داده است. آقای دهقان گفته مثل همه جای دنیا بالاترین نهاد امنیتی ما شورایعالی امنیت ملی است که اگر نماینده‌ای وحدت ملی را مخدوش کند و به مصوبات این نهاد معترض باشد، طبیعتا رفتار او بدون بازتاب نخواهد بود.

علی مطهری دو سال پیش، زمانی که مجلس طرح سوال او از محمود احمدی نژاد را به تاخیر می‌انداخت، از نمایندگی مجلس استعفا داد که نمایندگان به استعفای او رای منفی دادند.

سکوت دولت و اصلاح طلبان

همزمان با فشارها بر علی مطهری، مقام‌های دولت و چهره‌های سرشناس اصلاح طلب سکوت کرده‌اند.

تقریبا نیمی از اعضای شورای عالی امنیت ملی از مقام‌های دولتی شامل رئیس جمهوری، وزرای کشور، اطلاعات و دادگستری تشکیل شده است. با این حال مقام‌های دولت حسن روحانی، اعتراضی به ادامه حصر موسوی و کروبی به طور علنی نشان نداده‌اند.

از میان چهره‌های اصلاح طلب هم به تازگی اعتراضی به ادامه بازداشت خانگی موسوی و کروبی مطرح نشده است. تنها روز دوشنبه، مسعود پزشکیان از نمایندگان اصلح طلب مجلس گفته است که آقایان تحمل شنیدن هفت دقیقه نطق مخالف را ندارند.

علی اصغر رمضانپور، روزنامه نگار مقیم لندن می‌گوید اصلاح طلبان تمایلی به مقابله مستقیم با آیت الله خامنه‌ای ندارند.

وی در گفتگویی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت «اصلاح طلبان به صراحت با سخنان آقای خامنه‌ای مخالفت نمی‌کنند تا به زعم خودشان همچنان در چهارچوب قانونی کشور اجازه فعالیت داشته باشند. این رفتار را در مورد ماجرای حصر آقای منتظری هم دیدیم. یا در مورد تقلب انتخاباتی سال ۸۸، وقتی آقای خامنه ای موضوع تقلب را رد کردند این طیف اصلاح طلبان دیگر بر تقلب اصرار نکردند.»

رمضانپور معتقد است سکوت اصلاح طلبان دو دلیل تاکتیکی هم دارد «پیشتر تحلیلی بر تفکر اصلاح طلبان سایه افکنده بود که باید ماجرای حصر را به گفت و گوهای پشت پرده نهادهای امنیتی دولت آقای روحانی با نهادهایی مثل سپاه واگذار کنند تا شاید سریع‌تر به نتیجه برسد.»

وی همچنین افزود «اما جنبه تاکتیکی دیگر؛ بطور کلی سیاست نیروهای نزدیک به دولت روحانی این است هر چیزی که آقای روحانی درباره‌اش اظهارنظر نکند، آنها هم درباره اش صحبت نمی‌کنند تا به این ترتیب تنش به جامعه وارد نکنند، بخصوص که الان دولت درگیر پرونده هسته‌ای و یا مشکلات اقتصادی است.»

روزنامه دولتی ایران در واکنش به درگیری‌های ۲۱ دیماه در مجلس، روز دوشنبه سرمقاله‌ای به قلم یکی از نمایندگان مجلس داشت که در آن ضمن اعتراض به سخنان مطهری، از اعتراض شدید نمایندگان هم انتقاد کرده بود.

سکوت برای تایید صلاحیت احتمالی

علی مطهری تنها چهره سیاسی است که در ماه‌های اخیر به طور مرتب به بازداشت خانگی موسوی و کروبی اعتراض کرده است.

در برخی محافل سیاسی ایران گفته می‌شود که سکوت چهره‌های اصلاح طلب برای این است که آنها نگران تایید صلاحیت خود در انتخابات مجلس سال ۹۴ هستند. قرار است زمستان آینده، انتخابات در ایران برگزار شود.

علی اصغر رمضانپور، روزنامه نگار مقیم لندن، اما مخالف این نظر است.

وی در ادامه گفتگوی خود با بخش فارسی صدای آمریکا در همین زمینه گفت «این مساله مطرح شده، اما فکر می‌کنم خیلی جدی نیست؛ چون معلوم است که چهره‌های شناخته شده اصلاح طلب رد صلاحیت می‌شوند. اگر اصلاح طلبان قصد دارند در مجلس بعد حضور داشته باشند باید روی چهره‌های جدید و کم سابقه‌تر سرمایه‌گذاری کنند.»

آقای رمضانپور تاکید دارد «همانطور که اشاره کردم بیشتر این سکوت به خاطر دلایل استراتژیک و تاکتیکی است و ربط آن با انتخابات مجلس بیشتر بهانه است.»

همزمان با اعتراض‌های آقای مطهری به بازداشت غیرقانونی، مهدی کروبی از طریق اعضای خانواده‌ خود از اظهارات این نماینده مجلس استقبال کرد و از او خواست که پیگر برگزاری دادگاه علنی برای محاکمه او و موسوی باشد.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی بارها اعلام کرده‌اند که آماده حضور در یک دادگاه علنی هستند، اما هنوز قوه قضاییه ایران اقدام به برگزاری محاکمه آنها نکرده است.

نزدیک چهار سال است که میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، از رهبران منتقد حکومت، در حصر خانگی بسر می‌برند.

XS
SM
MD
LG