لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۰

واکنشها به گفته اوباما در باره احتمال بازگشایی سفارت آمریکا در تهران


در پی مصاحبه رییس جمهوری آمریکا، باراک اوباما با شبکه رادیوی سراسری آمریکا (ان.پی.ار) که در آن احتمال بازگشایی سفارت ایالات متحده در ایران را رد نکرده بود، برخی مقامات ایران به این گفتگو واکنشهایی عمدتا سرد نشان دادند.

«مرضیه افخم» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سئوالی درخصوص احتمال بازگشایی سفارتخانه های ایران و آمریکا در پایتخت های دو کشور اظهار داشت: گفتگوهای دو کشور صرفا در خصوص موضوع هسته ای بوده و این موضوع در دستور کار مذاکرات دو کشور نیست.

آقای اوباما در این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که آیا می‌تواند تصور کند که سفارت آمریکا در تهران، در دو سال پایانی ریاست جمهوری او بازگشایی شود گفت: "من هرگز نمی گویم هرگز."

اما گفت برای برقراری رابطه باید گام به گام پیش رفت.

پرزیدنت اوباما همچنین تاکید کرد، ایران با کوبا فرق دارد. آمریکا در نظر دارد در کوبا سفارت خود را تاسیس کند. او ادامه داد که کوبا یک کشور کوچک است و خطر مهمی برای آمریکا به شمار نمی رود، اما ایران بزرگ است و از تروریسم حمایت کرده و به دنبال قابلیت های اتمی بوده است.

دو نماینده بارز مجلس شورای اسلامی ایران به این سخنان واکنش نشان دادند.
علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: شکل اساسی این است که آمریکا قابل اعتماد نیست، وگرنه آمریکایی ها به قدرت جمهوری اسلامی ایران درمنطقه سال ها است که واقف می باشند.

بروجردی نسبت به آن صحبتهای اوباما در مورد «عدم بهبود رابطه ایران و آمریکا با ادامه حمایت ایران از حزب الله لبنان»، گفت: جدای از این بهانه اگر آمریکا درخواست بهبود رابطه با ایران را داشته باشد، جمهوری اسلامی به دلیل سیاست های خصمانه آمریکا علیه ملت ایران و کشورهای مظلوم منطقه حاضر به بهبود رابطه نبوده و این موضوع جزء سیاست های ایران نیست.

آقای بروجردی به آن بخش از سخنان آقای اوباما اشاره داشت که گفته بود:

"پس از جنگ هشت ساله ایران با عراق، او "نگرانی های دفاعی مشروع ایران" را درک می کند.

اما رییس جمهوری ایالات متحده حمایت ایران از گروه هایی نظیر حزب الله لبنان را که برای اسرائیل تهدید هستند «ماجراجویی» خواند و از آن انتقاد کرد.​

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ایران نیازی به رابطه با آمریکا نداشته و عدم ارتباط با این کشور و اعمال تحریم های آنها فرصت موفقیت ایران در عرصه های مختلف را افزایش می دهد.

به گفته حسینی: جمهوری اسلامی ایران امروز به لحاظ دستاوردها و پیشرفت علمی، اقتصادی، نظامی و دفاعی به ویژه دستاوردهای انرژی یک قدرت بزرگ منطقه ای محسوب می شود... این اعتراف رئیس جمهور آمریکا که ایران می تواند یک قدرت منطقه ای موفق باشد گویای موفقیت ملت ایران درعرصه های مهم علمی است.

به گفته آقای اوباما "تحریم ها کار کرد زیرا ما تنها به کمک متحدان مان اکتفا نکردیم.... با این همه، اگر به توافقی دست یابیم با این تضمین که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نکند - که با توجه به دورنما، چنان توافقی ممکن به نظر می رسد- اگر ایران منافع خود را بشناسد که گفته است منفعتی در ساخت سلاح هسته ای ندارد، گامی به پیش بگذارد و این را به جهانیان نشان دهد، به طوری که در طول زمان قابل تایید باشد؛ تحریم ها برداشته می شود و اقتصاد ایران به راه رشد گام می نهد.

XS
SM
MD
LG