یک هفته بعد از ورود پیشمرگههای کرد عراقی به شهر کوبانی سوریه، محاصره کوبانی شکسته نشده، ولی به نظر میرسد حضور آنها دستکم مانع از سقوط شهر کردنشین کوبانی به دست پیکارجویان خلافت خودخوانده اسلامی شده است.
خبرگزاری رویترز مینویسد نبرد کوبانی، توان نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا در رویارویی با شورشیان اسلامگرای داعش و جلوگیری از پیشروی آنها را محک میزند. این شهر مرزی یکی از تنها چند منطقه اندک در سوریه است که نیروهای ائتلاف توانستهاند حملات هوایی علیه «دولت اسلامی» را با حملات مؤثر زمینی همراه و هماهنگ کنند.
ورود پیشمرگههای کرد با خودروها و سلاحهای سنگین به شهر کوبانی به آنها امکان داده که برخی از مواضع شورشیان را در اطراف شهر بمباران کنند و چند روستا را بازپس بگیرند. اما خط مقدم جبهه در خود شهر کوبانی چندان جابهجا نشده: بخش شرقی شهر همچنان در دست پیکارجویان، و بخش غربی عمدتاً در اختیار شبهنظامیان مسلح کرد سوریه است.
رامی عبدالرحمن، سرپرست گروه ناظر بر حقوق بشر سوریه میگوید «تغییر محسوسی که نتیجه حضور پیشمرگهها باشد اصلاً اتفاق نیفتاده. شاید تنها یکی دو خیابان چند بار بین شورشیان و کردها دست به دست شده؛ همین.» آقای عبدالرحمن میگوید برای تصرف یا نابود کردن مواضع شورشیان در شهر کوبانی به سلاحهای سنگین بیشتری نیاز هست. همچنین به هماهنگی بیشتری میان واحدهای رزمنده کرد با نیروی هوایی ائتلاف نیاز هست.
پیشمرگههای عراقی جمعه هفته گذشته با دهها تانک و خودروی سنگین از مرز ترکیه وارد شهر کوبانی سوریه شدند، از آنان همچون قهرمانان استقبال شد، و ورودشان بارقه امید به شکست داعش را در دل مردم کوبانی روشن کرد.
ادریس نسان، یک مقام شهر کوبانی به رویترز گفت «حضور پیشمرگهها البته مفید بوده و جلوی پیشرفت داعش در مناطق رستایی غرب، شرق و جنوب شرقی کوبانی را گرفته.»
پیشمرگهها در چند روز اول ورود به شهر کوبانی با پیکارجویان شدیداً درگیر شدند، و مواضع داعش را بیوقفه بمباران کردند، به طوری که توان حمله را از شورشیان گرفتند. اما بعد از آن، تغییر محسوسی رخ نداد. به گفته آقای نسان «داعش به طور مرتب نیرو و مهمات وارد شهر میکند، بنابراین لازم است که ما هم نیرو و تجهیزات بیشتری داشته باشیم.»
آقای نسان میگوید شورشیان در حمله به میدان گاز الشاعر ۹ تانک ارتش سوریه را تصرف کردند و دارند آنها را به کوبانی میبرند:
«با توجه به این وضع، باید با نیروهای ائتلافی هماهنگی بیشتری داشته باشیم و به سلاحهای سنگین بیشتر مثل اسلحه ضدتانک و غیره نیاز داریم.»
میدان گازی الشاعر، در شرق شهر حمص از تیرماه تا به حال چهار بار میان شورشیان و نیروهای دولتی دست به دست شده. به گزارش سازمان ناظر بر حقوق بشر سوریه، از آخرین تحولات، این میدان گاز روز پنجشنبه بار دیگر به تصرف نیروهای دولتی درآمد.
هرچند شهر کردنشین کوبانی از اهمیت استراتژیک خاصی برخوردار نیست، به نماد مقاومت و مبارزه علیه اسلامگرایان تندرو سنی که مدعی «خلافت اسلامی»اند، تبدیل شده است.