یک گروه بینالمللی طرفدار حقوق بشر در گزارشی میگوید پیکارجویان گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی (داعش) کودکان کرد را که در نزدیکی شهر کوبانی دستگیر کردند شکنجه دادند و با لولههای پلاستیکی و کابلهای برق کتک زدند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارشی که روز سهشنبه منتشر کرد گفت پیکارجویان داعش در اواخر ماه مه میلادی بیش از ۱۵۰ پسر بچه کرد را که پس از گذراندن امتحانات مدرسه در شهر حلب به خانههای خود باز میگشتند ربودند. حدود ۵۰ نفر از آنها در اوایل دوران اسارت موفق به فرار شدند، در حالی که بقیه در چند نوبت آزاد شدند.
گزارش دیدبان حقوق بشر بر مصاحبه با چند نفر از آن کودکان استوار است. چهار نفر گفتند آنها در شهر منبیج در شمال سوریه در اسارت افراطیون بودند و شرح دادند که چگونه هدف آزار و بدرفتاری آنها قرار میگرفتند.
یک مقام ارشد سازمان دیدبان حقوق بشر گفت «از آغاز قیام در سوریه، کودکان وحشت بازداشت و شکنجه را تحمل کردهاند، نخست توسط دولت (بشار) اسد، حالا به وسیله داعش»، و در ادامه افزود این شواهد شکنجه و آزار دلیلی است که کسی نباید از این گروه افراطی حمایت کند.
پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی طی سال گذشته، و به عنوان بخشی از عملیات بیرحمانه خود به منظور تصرف مناطق کردنشین در شمال و شرق سوریه، صدها کرد را به اسارت گرفتهاند.
در این میان، جنگ برای تصرف کوبانی ادامه دارد و به گزارش آسوشیتدپرس، گروه دولت اسلامی علیرغم مقاومت شدید مدافعان کرد در آن شهر و حملات هوایی سنگین علیه مواضع آنها توسط نیروهای ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا، به حملات خود ادامه میدهند. درگیریها در روز سهشنبه بر بخشهای شرقی و غربی کوبانی متمرکز بود.
نیروهای کرد عراق، مشهور به پیشمرگه، برای کمک به کردهای سوریه که از کوبانی دفاع میکنند اعزام شدهاند؛ اما آنها تاکنون فقط نقش پشتیبانی داشتهاند و از سلاحهای سنگین و خمپارههای خود جهت فراهم آوردن پوشش برای شبهنظامیان استفاده میکنند.
در رویدادی دیگر، در حالی که توجه جهانی بیشتر بر کوبانی متمرکز بوده است، وزیر امور خارجه فرانسه از ائتلاف بینالمللی خواست پس از کوبانی، به نجات شهر حلب برود.
حلب، که زمانی بزرگترین شهر سوریه بود، از نیمه سال ۲۰۱۲ میلادی (۱۳۹۱ خورشیدی) بین نیروهای دولتی از یک سو و گروههای مخالف دولت از سوی دیگر تقسیم شده است.
لوران فابیوس در نامهای که روز شنبه در روزنامههای واشنگتن پست، فیگارو و نیز الحیات منتشر شد، نوشت «رها کردن حلب به معنای محکوم کردن ۳۰۰ هزار مرد، زن و کودک به سرنوشتی هولناک خواهد بود: یا محاصره مرگبار زیر بمبهای رژیم، یا وحشیگری تروریستی داعش.»