لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۷

۸ روز تا انتخابات: مناظره سیاسی در تلویزیون


هشت نامزد ریاست جمهوری
هشت نامزد ریاست جمهوری

برگزاری مناظره سیاسی نامزدها، وعده عدم تقلب در انتخابات توسط وزیر کشور، تلاش اصلاح طلبان برای ائتلاف، و آغاز فعالیت تبلیغاتی انتخابات شوراها

سومین مناظره تلویزیونی برگزار شد
به گزارش خبرگزاری های داخلی ایران روز جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ سومین و آخرین مناظره تلویزیونی هشت کاندیدای ریاست جمهوری برای دولت یازدهم برگزار شد.
مناظره ای که به نوشته خبرگزاری های داخلی بیش از دو مناظره قبلی به جای ابراز نظر و اعلام برنامه جنبه مبادله نظرات و نشان دادن تفاوت نظرگاه ها به خود گرفته بود . به همین دلیل و هم از آنجا که موضوع مناظره بحث مهم سیاست داخلی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی بود توانست به نوشته خبرگزاری ها آن را به بحثی داغ و گاه جنجالی تبدیل کند. در این مناظره برخی از نامزدها نظرات خود را عریان تر از مناظره های قبلی بیان کردند. مسائل مهمی چون سیاست خارجی کشور و رابطه با آمریکا، پرونده هسته ای، سیاست خارجی مقاومتی یا مدارا گرانه، حوادثی چون کوی دانشگاه و انتخابات سال ۱۳۸۸ و غیره در این مناظره مطرح شد.

مجری این مناظره نیز مرتضی حیدری بود. او بر اهمیت این مناظره تاکید کرد و آن را در تعیین نامزد انتخابی مردم سرنوشت ساز دانست. به گفته او بسیاری از بینندگان مناظره ها، انتخاب نهایی خود را موکول به دیدن مناظره سیاسی نامزدها کرده اند. با ابن حال محمد غرضی از صدا و سیما خواست یک جلسه مناظره دیگر هم برگزار شود تا تفاوت دیدگاه های نامزدها برای مردم روشن شود.

نکته جالب آن که پانزده دقیقه پایانی اجرای این مناظره با نمایش بازی والیبال تیم ایران در المپیک هم زمان بود که در صورت کسالت آور بودن سخنان کاندیدا ها می توانست به تعویض کانال مناظره منجر شود.

نمازهای جمعه
موضوع انتخابات باز هم بخشی از سخنان خطیبان جمعه امروز را در بر می گرفت.

در تهران: سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه تهران امروز برعهده وزیر کشور بود. به نوشته خبرگزاری دانشجویان ایران مصطفی محمد نجار ضمن ارائه گزارشی از وضعیت برگزاری انتخابات با بر شمردن مزایای داخلی و خارجی مشارکت مردم در انتخابات خواستار حضور «یک پارچه» مردم در انتخابات شد. او ضمن دادن نصایحی به نامزدها در خودداری از سیاه نمایی و «گزک ندادن به دست دشمنان» به مردم اطمینان داد که دست اندرکاران برگزاری انتخابات « حافظ رای مردم» خواهند بود.

پس از او احمد خاتمی خطیب جمعه تهران نیز بخشی از سخنانش را به انتخابات ریاست جمهوری ایران اختصایص داد.

او با تاکید بر آن که نظام از هیچ کاندیدایی حمایت نمی کند، از دیگر خطیبان جمعه خواست از آوردن نام کاندیداها خودداری کنند. با این حال او بدون آوردن نام نامزدها به انتقاد از برخی از آنان پرداخت و گفت: «برخی از این آقایان طوری حرف می‌زنند که انگار در کشور ورزش، هنر و سینما سرجای خودش نیست و کشور، کشوری ور شکسته و درب و داغون است و اقایان از وسط آسمان افتاده و می‌خواهند کشور را نجات دهند این رفتارها نادرست است. انتظار می‌رود که در این رفتارها تجدیدنظر کنید حال که نظام شما را تایید کرده و امکانات در اختیارتان گذاشته چرا با حرف‌هایتان آب به آسیاب دشمن می‌ریزید».

احمد خاتمی با یادآوری از انتخابات سال ۸۸ آن را «زخم کهنه ملت» خواند و گفت «مردم می خواهند به کاندیدایی رای دهند که به صورت شفاف و غیر دوپهلو بگوید با فتنه گران چه مرزی دارد تا مردم تکلیف خود را بدانند». او پیش بینی کرد که مردم به کسانی که با فتنه مرز ندارند رای نخواهند داد.

فتنه و فتنه گر کلمه رسمی حکومت است که به رویدادهای اعتراضی پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ و به هواداران موسوی و کروبی و دیگر معترضان به نتیجه انتخابات آن سال اطلاق می شود. معترضان مدعی وجود تقلب در شمارش آرا شده بودند.

در مشهد: سخنران جمعه مشهد نیز مانند جمعه های گذشته احمد علم الهدا بود که مردم را به مشارکت در انتخابات فرا خواند.

او شرکت در انتخابات را یک تکلیف و در جهت حمایت از رهبری و نظام توصیف کرد. به گفته او «دشمن» با این انتخابات بررسی می کند که «آیا مردم پای رهبری و ولایت ایستاده اند یا نه و آیا این ایستادگی افزایش یافته یا کم شده است». او گفت امروز نگاه دنیا به ما دوخته شده تا ببیند که مردم «فقط تامین مطالبات مادی و سیر کردن شکم را مد نظر قرار می دهند یا در سایه دین و عبودیت مطالبه می کنند».

او مشارکت کسانی را که به گفته او بی تقوا و لامذهب هستند قابل توجه ندانست و خطاب خود را به کسانی متوجه کرد که به گفته او « ادعای ولایتی بودن و دین داری دارند».

سایت ائتلاف عارف- روحانی فیلتر شد
دو روز پس از آغاز به کار سایت کمپین ائتلاف عارف – روحانی برای تعیین گزینه این ائتلاف این سایت فیلتر شد.

به گزارش کلمه، در کمتر ا ز ۴۸ ساعت، بیش از ۱۳۰۰ نفر نامه این کمپین را که خطاب آن به محمد رضا عارف و حسن روحانی بود امضا کردند. در میان امضاکنندگان نام های سیاسی آشنایی چون معصومه ابتکار، حمیدرضا جلایی پور، عباس عبدی، و بسیاری از شخصیت های سیاسی و دانشگاهی دیده می شد. این نامه از دو کاندیدای ریاست جمهوری خواسته است با یکدیگر ائتلاف کنند و یکی به نفع دیگری کنار برود.

یک شنبه گذشته محمد علی نجفی، سخنگوی کارگروه هفت نفره ائتلاف اصلاح طلبان برای رسیدن به کاندیدای واحد گفته بود روز شنبه ۱۸ خرداد نتیجه این ائتلاف که مورد حمایت محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی خواهد بود اعلام می شود.

نامه جامعه روزنامه نگاران جوان به عارف
به گزارش خبرگزاری کار ایران گروهی به نام «جامعه روزنامه نگاران جوان ایران»، با انتشار نامه ای خطاب به محمد رضا عارف از او خواسته اند به نفع حسن روحانی کناره گیری کند.

این گروه در این نامه با تاکید بر آن که عارف و روحانی هر دو از ارکان دولت اصلاحات بوده اند از عارف خواسته اند برای رسیدن به «کاندیدای واحد در جبهه اعتدال و اصلاحات»، بر پایه «مقبولیت و همگانی و عامه» حسن روحانی که از نظر سنجی ها به دست آمده، از رقابت ها به نفع روحانی کناره گیری کند. جامعه روزنامه نگاران جوان «مصرانه» از عارف خواسته است در کنار محمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی از روحانی حمایت کند.

تبلیغات انتخاباتی شوراهای شهر و روستا آغاز شد
با اعلام رسمی نامزدهای تعیین صلاحیت شده برای انتخابات شوراهای شهر و روستا، تبلیغات انتخاباتی آنها رسما از روز پنجشنبه ۱۶ خرداد آغاز شد. در تهران ۱۷۸۵ نامزد برای نشستن بر کرسی های شورای شهر به مدت یک هفته فرصت تبلیغات و رقابت خواهند داشت. در میان داوطلبان رد صلاحیت شده برای شرکت در انتخابات شورای شهر تهران نام بسیاری از اصلاح طلبان دیده می شود. محسن هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی نیز جزو رد صلاحیت شدگان است.
چهارمین انتخابات شوراهای شهر و روستا روز ۲۴ خرداد و همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود. تبلیغات نامزدها براساس قانون انتخابات باید ۲۴ ساعت قبل از روز انتخابات متوقف شود.
XS
SM
MD
LG