در یازدهمین روز از دور جدید اعتصاب غذای زرتشت احمدی راغب، یک منبع نزدیک به این زندانی سیاسی به صدای آمریکا گفت که خانوادهاش به واسطه آسیبهای ناشی از اعتصابهای پیشین و وضعیت وخیم گوارشی او بهشدت نگران هستند.
این منبع نزدیک به زرتشت احمدی راغب روز پنجشنبه ۱۹ مهر به صدای آمریکا گفت که این زندانی سیاسی که در زندان قزلحصار استان البرز به سر میبرد، «از دسترسی به خدمات درمانی محروم است» و در پی سالها زندان و بارها اعتصاب غذا، به بیماریهای متعددی دچار شده است.
به گفته او، این دور از اعتصاب غذای زرتشت احمدی راغب «در اعتراض به پروندهسازیهای غیرقانونی» در دوره زندان و «صدور حکم زندان و تبعید، به قصد در زندان نگه داشتن» این زندانی سیاسی است.
منبع نزدیک به آقای احمدی راغب همچنین به صدای آمریکا گفت که او «طبق قانون و با توجه به این که بیش از یک سوم دوره حبس خود را گذرانده» میتوانست از امکان آزادی مشروط بهرهمند بشود اما «برای این که در زندان نگهش دارند، دادگاه انقلاب شهریار به صورت غیابی و در روندی کاملا غیرقانونی دوباره او را به یک سال حبس و دو سال تبعید در زندان قیدار زنجان» محکوم کرده است.
به تأکید این منبع آگاه، زرتشت احمدی راغب در اعتراض به «این پروندهسازیهای غیرقانونی دست به اعتصاب غذا زده است.»
زرتشت احمدی راغب که از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴» برای استعفای علی خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی است، بر اساس پروندهای که داخل زندان برای او با اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «به خاطر انتشار فایل صوتی» او تشکیل شد، در شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی به «یک سال زندان و دو سال تبعید به شهرستان خدابنده در استان زنجان و دو سال ممنوعیت اقامت در استان تهران و البرز» محکوم شده است.
پیشتر یک منبع نزدیک به آقای احمدی راغب به صدای آمریکا گفته بود که اجرای حکم یک سال دیگر حبس برای این زندانی سیاسی به قصد جلوگیری از برخورداری او از آزادی و «نقض آشکار حقوق بشر» است.
به گفته این منبع، به واسطه فعالیت مدنی و حقوق بشری، مقامات جمهوری اسلامی هفت سال است شغل زرتشت احمدی راغب را که آتشنشان بود، «به زور از او گرفتهاند.»
زرتشت احمدیراغب آخرین بار در روز ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ هنگامی که قصد داشت در تجمع اعتراض معلمان به مسمومیتهای سریالی دانشآموزان شرکت کند، «با ضرب و شتم» بازداشت شد.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی، این فعال حقوق بشر را به «سه سال و ۹ ماه زندان» محکوم کرده است. زرتشت احمدی راغب از آن هنگام چند بار با پروندهسازی مجدد مواجه شده و بارها در اعتراض به نقض حقوق بشر، اعتصاب غذا کرده است.