محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به قانونگذاران اتحادیه اروپا گفت اسلامگرایی ستیزه جویانه مساله خود اروپا نیز هست.
محمدجواد ظریف که روز سه شنبه به پرسش های قانونگذاران اتحادیه اروپا در بروکسل پاسخ می داد، از سیاست دولت ایران درحمایت از دولت بشار اسد در سوریه دفاع کرد.
اعضای پارلمان اروپا سیاست تهران در زمینه نقض حقوق بشر، بودجه نظامی ایران، فعالیت های هسته ای این کشور، و موضع ایران در کشمکش های خاورمیانه که به کشته شدن صدها هزار نفر و آواره شدن میلیون ها انسان انجامیده است، از آقای ظریف سوال های متعددی کردند.
آقای ظریف در پاسخ گفت اروپاییان باید به این پرسش پاسخ بدهند که چرا کسانی که در خاورمیانه اقدام به بریدن سر افراد می کنند، "به زبان های اروپایی و با لهجه عالی" صحبت می کنند.
آقای ظریف گفت افراط گرایی خاص یک کشور یا یک منطقه نیست و با این پدیده جهانی باید همه جهانیان مبارزه کنند. ظریف حضور ایران در سوریه را حضور مستشاری خواند و گفت تهران در سوریه فعالیت نظامی ندارد.
او گفت زمانی که دولت سوریه لازم بداند، ایران "مشاوران نظامی" خود را از سوریه خارج می کند. ظریف گفت: "چرا ایران آنجا حضور دارد؟ چون ایران معتقد است جایگزین فعلی در عراق و یا سوریه یک دولت دموکراتیک نیست، بلکه داعش است."
جواد ظریف همچنین از عربستان سعودی که پادشاهی محافظه کار اسلامی دارد، انتقاد کرد که از حمایت خود را از مخالفان مسلح بشار اسد، تقویت کرده است.