لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۹

در حالی که حملات ائتلاف بین‌المللی به مواضع حوثی‌ها ادامه دارد؛ نخست وزیر یمن تغییر کرد


احمد عوض بن مبارک (سمت راست) و معین عبدالمالک سعید
احمد عوض بن مبارک (سمت راست) و معین عبدالمالک سعید

در حالی که ائتلاف تحت رهبری آمریکا حوثی‌های یمن را هدف حمله قرار داده، شورای ریاست جمهوری یمن، نخست وزیر این کشور را برکنار و وزیر خارجه‌اش را جایگزین او کرد.

شورای ریاست جمهوری یمن که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده است، نخست وزیر را در اقدامی غیر منتظره برکنار کرد. این اقدام در زمانی صورت می‌گیرد که ائتلافی به رهبری ایالات متحده اهدافی از رقبای دولت، یعنی شورشیان حوثی مورد حمایت حکومت ایران را هدف قرار داده است.

به گزارش تایمز اسرائیل، با فرمانی از سوی شورا، «احمد عوض بن مبارک»، وزیر امور خارجه، به عنوان نخست وزیر جدید یمن منصوب شد. «بن مبارک» که از نزدیکان عربستان سعودی است، جایگزین «معین عبدالمالک سعید» می‌شود که از سال ۲۰۱۸ نخست وزیر یمن بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، شورای ریاست جمهوری یمن دلیلی برای این تغییر ارائه نکرده است.

یمن از سال ۲۰۱۴، زمانی که حوثی‌ها صنعا، پایتخت، و بیشتر مناطق شمالی تسخیر کردند، درگیر جنگ داخلی است.

ائتلافی به رهبری عربستان ماه‌ها بعد در این درگیری‌ها ورود کرد و از سال ۲۰۱۵ با شورشیان می‌جنگد تا دولت شناخته شده بین المللی را به قدرت بازگرداند.

این جنگ داخلی، یمن را که در حال حاضر فقیرترین کشور عربی است ویران کرده و یکی از بدترین فجایع انسانی جهان را ایجاد کرده است. بنا بر گزارش‌ها بیش از ۱۵۰ هزار نفر از جمله جنگجویان و غیرنظامیان در جریان این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

در ماه‌های اخیر، حوثی‌ها با عربستان سعودی که به دنبال خروج از جنگ بود، مذاکره کردند. دو طرف اعلام کردند که به نتایج مثبتی برای احیای آتش بس منقضی شده دست یافته‌اند. گفت‌وگوهای حوثی و عربستان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای یافتن راه‌حل سیاسی برای این مناقشه بوده است.

از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در ماه اکتبر، پس از حمله تروریستی گروه‌های فلسطینی به اسرائیل، تلاش‌های صلح با مشکل مواجه شده است. حوثی‌های تحت حمایت حکومت ایران در واکنش به جنگ اسرائیل و حماس، به کشتی‌هایی که از مسیر کشتیرانی در دریای سرخ عبور می‌کنند حمله کرده‌ و در ماه‌های اخیر این آبراه بین‌المللی را ناامن کرده‌اند.

اقدام حوثی‌ها در ناامن کردن دریای سرخ مورد تحسین علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی قرار گرفت و از آن با عنوان «جهاد فی سیبل‌الله» یاد کرد و به حمایت از آن پرداخت.

حملات حوثی‌ها آمریکا و انگلیس را بر آن داشته است که موجی از حملات را به مناطق تحت کنترل شورشیان در یمن انجام دهند.

XS
SM
MD
LG