خبرگزاری بلومبرگ روز پنجشنبه دوم اسفند به نقل از چند منبع آگاه گزارش داد که حوثیهای یمن به چین و روسیه گفتهاند که به کشتیهای آنها در دریای سرخ و خلیج عدن حمله نمیکنند.
منابع مزبور که نخواستهاند هویتشان فاش شود، گفتهاند که دیپلماتهای روسیهای و چینی در عمان با محمد عبدالسلام، از مقامات بلندپایه حوثیها، دیدار کردهاند و در پی آن، «تفاهم» مزبور حاصل شده است.
روسیه و چین نیز در مقابل به حوثیها وعده دادهاند که در مجامع بینالمللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد از این گروه حمایت سیاسی کنند.
به گزارش بلومبرگ، مشخص نیست این حمایت سیاسی به چه شکلی خواهد بود، اما ممکن است که در قالب وتوکردن قطعنامههای احتمالی شورای امنیت علیه حوثیها تجلی یابد.
مسکو و پکن پیشتر نیز از حوثیها به نوعی حمایت دیپلماتیک کردهاند. این دو عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد اواخر دی سال گذشته به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره محکومیت «شدیداللحن» حملات حوثیها به کشتیهای حاضر در آبهای منطقه رای ممتنع دادند.
هنوز چین و روسیه و حوثیها به خبر بلومبرگ واکنشی از خود نشان ندادهاند.
شبهنظامیان حوثی در یمن که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردارند، از اوایل ماه آبان سال جاری به بهانه حمایت از فلسطینیها، بارها با موشک و پهپاد به کشتیهای تجاری بینالمللی در خلیج عدن و دریای سرخ حمله کردهاند.
بسیاری از حملات این گروه توسط نیروهای آمریکایی یا ائتلاف خنثی شده و شمار زیادی از پایگاههای آنها در داخل یمن هدف حملات مستقل یا مشترک ارتش آمریکا و دیگر کشورهای متحد آمریکا قرار گرفته است.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، که اندکی پس از آغاز فعالیت خود در دی ۱۳۹۹ حوثیها را از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کرده بود، ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ این گروه را دوباره در فهرست «تروریستهای جهانی بهطور ویژه تعیینشده» قرار داد.