یک بمبگذار انتحاری مرتبط با القاعده خودروی حاوی مواد منفجره را به داخل بیمارستانی راند که پیش از این شیعیان حوثی یمن، از آن به عنوان پایگاه استفاده میکردند. در این انفجار ۱۵ نفر کشته شدند.
این حمله در شهر مجزر، واقع در استان مأرب در شرق صنعا، رخ داد.
حوثی ها روز ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) ، پس از چهار روز درگیری و جنگ با سربازان وفادار به حزب سنی موسوم به «اصلاح»، صنعا را تصرف کردند.
علیرغم امضای توافقنامه میان عبدالربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن، و حوثیها، مبنی بر حضور آنان در دولت، نیروهای حوثی صنعا را ترک نکردهاند.
شاخه القاعده در شبه جزیره عربستان در بیانیهای که روی حساب توئیتری آن گروه منتشر کرده نوشت «دهها نفر از حوثیها در جریان عملیات استشهادی انصار الشریعه در مأرب کشته و مجروح شدند.»
مقر حوثیها
انصارالشریعه گفته است که هدف از عملیات فوق بیمارستان الجفرا بود که به مقری برای عملیات حوثیها در منطقه تبدیل شده بود. مردان محلی گفتند دستکم ۱۵ نفر در حمله انتحاری اخیر کشته و بیش از ۵۰ نفر مجروح شدند.
حوثی ها به این اظهارات واکنش فوری نشان نداند.
پیشتر در روز یکشنبه، صدها یمنی در صنعا تظاهرات کردند و خواستار خروج شورشیان حوثی از شهر شدند. نیروهای حوثی از هفته گذشته کنترل پایتخت یمن و خیابانهای آن را در دست گرفته اند. آنها همچنین روز شنبه به خانه مسئول اطلاعات و امنیت یمن در صنعا حمله کردند که در جریان آن یک سرباز و ۲ مرد قبیلهای کشته، و ۶ سرباز و ۹ حوثی نیز مجروح شدند.
شاهدان میگویند شرکت کنندگان در تظاهرات شعارهایی را علیه رئیس جمهوری کشورشان سردادند و او را به ضعف در مقابل حوثیها متهم کردند. آنها از جمله خطاب به آقای هادی شعار می دادند که «یا راه حلی پیدا کن، یا برو.»
شبهنظامیان انصارالشریعه
گروه انصار الشریعه پیشتر حملاتی را علیه مواضع نظامی و غیرنظامی دولت یمن ترتیب داده بود.
حال که شیعیان حوثی با دولت متحد آمریکا در صنعا توافقنامه همکاری امضا کرده و صنعا را تصرف کرده، به نظر میرسد که گروه سنی انصارالشریعه، توجه خود را بر حوثیها متمرکز ساخته است.
موقعیت استراتژیک یمن و شبکه کشتیرانی آن از طریق خلیج عدن، ثبات این کشور را یکی از اولویتهای ایالات متحده آمریکا و متحدانش در خلیج فارس ساخته است.
شاهزاده سعودالفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی روز یکشنبه در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت وضعیت یمن تهدیدی علیه امنیت جهان است و حوثیها با ترک نکردن صنعا و عدم واگذاری پایتخت، توافق امضا شده با دولت را نقض کردهاند.
وزارت خارجه آمریکا روز شنبه خشونتهای جاری در یمن را محکوم کرد و از فعالیتهای رئیسجمهوری آن کشور در ایجاد صلح و شراکت ملی حمایت کرد.
آمریکا از تمامی طرفها خواست مفاد توافقنامه اخیر، بویژه تسلیم کردن تمامی سلاح های سنگین و نیمه سنگین به دولت را اجرا کنند.
وزارت خارجه آمریکا گفت واشنگتن تلاش های بینالمللی برای تحریم افرادی که در جهت از بین بردن صلح، ثبات و امنیت یمن فعالیت میکنند را تشدید خواهد کرد.
حوثیها از یک قوم شیعه زیدی هستند و ۳۰ درصد جمعیت ۲۵ میلیونی یمن را تشکیل می دهند. آنان برای هزار سال بر پادشاهی یمن حکمرانی کردهاند و آخرین پادشاهشان طی انقلاب ۱۹۶۲ در یمن ساقط شد.