جایزه افتخاری انجمن نویسندگان آمریکا موسوم به «ژان رنوار» به پاس دستاوردهای عباس کیارستمی در زمینه فیلمنامه نویسی اهدا شد.
این جایزه به نویسنده هایی از گوشه و کنار جهان اهدا می شود که در طول فعالیت هنری خود در راستای ارتقای ادبیات سینما و افزودن به غنای حرفه فیلمنامه نویسی تلاش کرده اند.
هاوارد رادمَن، مدیر انجمن نویسندگان آمریکا از کیارستمی به عنوان فیلمسازی یاد کرد که با جسارت در عرصه سیاست و فرهنگ کند و کاو می کند و از طریق آثارش از مرزهاش زادگاه خودش فراتر می رود.
احمد کیارستمی، پسر عباس کیارستمی به نیابت از پدرش این جایزه را از دست شهره آغداشلو دریافت کرد. او همراه با دختر کوچکش تارا در مراسم شرکت کرد.
جایزه انجمن نویسندگان آمریکا در سال ۱۹۴۹ راه اندازی شد تا از دستاوردهای نویسندگانی که آثار درخشانی برای سینما خلق می کنند، تجلیل شود. این مراسم برای نخستین بار در سال ۲۰۰۴ از تلویزیون پخش شد.
در این دوره از مراسم اهدای جوایز انجمن نویسدگان آمریکا، بَری جِنکینز و تارِل مک کرینی برای فیلم «مهتاب» برنده جایزه بهترین فیلمنامه اوریجینال شدند.
«مهتاب» داستان زندگی یک مرد جوان سیاه پوست در میامی است که برای پیدا کردن هویت خود و داشتن یک زندگی عادی می جنگد.
این فیلم با آثاری چون «لالالند» نوشته دیمین شازل و منچستر ساحلی نوشته کِنِت لونِرگِن رقابت می کرد.
جایزه بهترین فیلمنامه اقتباسی امسال به اریک هایسِر نویسنده فیلمنامه «ورود» اهدا شد.
این فیلم علمی-تخیلی بر اساس داستان کوتاه «زندگی تو» نوشته تد چیانگ نویسنده آمریکایی ساخته شده است و داستان یک زن جوان زبان شناس است که به خاطر تبحری که در این رشته دارد، وارد ماجراهای عجیبی می شود.
هر دو فیلم «مهتاب» و «ورود» در بخش بهترین فیلمهای سال نامزد دریافت جایزه اسکار شده اند و نویسنده های هر دو فیلم نیز در بخش فیلمنامه های اقتباسی نامزد اسکار هستند.
آکادمی اسکار معتقد است فیلمنامه «مهتاب» با اقتباس از نمایشنامه مَک کرِینی، نویسنده فیلم نوشته شده و اوریجینال به حساب نمی آید.
جایزه انجمن نویسندگان آمریکا در بخش فیلمهای مستند نیز به «فرماندهی و کنترل» نوشته رابرت کِنِر تعلق گرفت.