رسانههای غرب در گزارشهای خود درباره ایران، به سخنان دادستان کل جمهوری اسلامی درباره تعطیل شدن گشت ارشاد و تکذیب آن پوشش گستردهای دادهاند و همچنین به اعتراضات سراسری که از دوشنبه با اعتصاب کسبوکارها و برخی واحدهای تولیدی همراه شده پرداختهاند.
روزنامه گاردین صبح دوشنبه چندین خبر درباره پیوستن اعتصابات به اعتراضات سراسری منتشر کرد. گاردین در گزارشی زیر عکس تعطیلی ماه گذشته بازار تهران مینویسد معترضان از صاحبان کسبو کارها در سراسر کشور خواستهاند که همزمان با اعتراضات سراسری، سه روز تعطیل کنند.
روزنامه گاردین در تفسیری از سردبیر دیپلماتیک پاتریک وینتور مینویسد حکومت ایران در دایره اهریمنی اعتراضات و تسلیح سپاهیان روسیه در اوکراین گرفتار آمده که تماس رهبری کشور را با مردم قطع کرده است.
نیویورک تایمز سخنان دادستان کل درباره تعطیل شدن گشت ارشاد را به عنوان خبر دوم در سمت چپ صفحهی اول شماره روز دوشنبه خود کار کرده، اما تیتر شکاف در نظام با یک علامت سئوال و نقل قول تردیدآمیز همراه است. نیویورک تایمز مینویسد دولت این اقدام را تائید نکرده هر چند ممکن است امتیازی باشد به جنبش اعتراضی در پیامد مرگ یک زن جوان در بازداشتگاه گشت ارشاد.
روزنامه سراسری وال استریت جورنال در شماره صبح دوشنبه کار گشت ارشاد را پایان یافته قلمداد کرده، و حتی به نقل از مقام قضائی تیتر زده که حکومت تغییر قانون حجاب اجباری را بررسی میکند.
این خبر با همان عنوان فریبنده روز گذشته در رسانههای جهان بازتاب گستردهای پیدا کرد، و به نوعی عرضه شد که انگار حکومت در واکنش به اعتراضات سراسری، رسما تغییر موضع داده است.
خبری که در اخبار تلویزیونهای آمریکا هم انعکاس گسترده داشت، از جمله در برنامه ساعت خبر شبکه سراسری تلویزیون غیرانتقاعی آمریکا پی بی اس، که از جمله هشدار میدهد که دادستان کل گفت گشت ارشاد زیر نظر قوه قضائیه نیست بلکه وزارت کشور آن را اداره میکند. پیبیاس سخنان وزیر خارجه آمریکا انتونی بلینکن را پخش کرد که گفت اگر این خبر درست باشد، «رویداد مثبتی است.»
اما واحد خبر تلویزیون سراسری سی بی سی کانادا گفت این خبر فقط یک منبع دارد و بسیاری از ایرانیان در داخل و خارج از کشور آن را نادرست میدانند. خبرنگار سیبیسی در برلین ربکا کولارد بعد از بررسی اهمیت خبر در صورت صحت آن، به دلایل متعددی میپردازد که خبر را نادرست جلوه میدهد، از جمله اینکه گشت ارشاد تحت نظر مقامی که از احتمالا انحلال آن سخن گفته، نیست و وزارت کشور، نهاد ناظر بر گشت ارشاد خبر را تائید نکرده است.
فعالان سیاسی در خارج از کشور هم با ظاهر شدن در برنامههای تلویزیونی آن را تکذیب کردند.
در آمریکا، مسیح علینژاد در برنامه خبر سراسری شبکه ان بی سی ظاهر شد و در فرانسه، در برنامه صبحگاهی تله متن کانال ۲ تلویزیون فرانسه، خانم مهناز شیرعلی گفت حکومت از راههای متعدد به تحمیل پوشش اجباری بر زنان ایران ادامه میدهد.
و در برنامه خبری آی ۲۴، ثنا ابراهیمی خبرنگار در شیکاگو گفت خبر انحلال گشت ارشاد حقیقت ندارد.
شبکه خبری سیانان صبح دوشنبه تکذیب خبر تعطیل شدن گشت ارشاد را به تقل از رسانههای رسمی منتشر کرد و نوشت در حالیکه یک مقام حکومت گفته است قانون حجاب اجباری تحت بررسی است، رسانههای دولت سخنان همان مقام را بیاهمیت جلوه دادند.
سرویس جهانی بیبیسی در عنوان گزارش نیمروز دوشنبه به وقت لندن به عدم اطیمنان ناشی از سخنان مقام قضائی در باره انحلال گشت ارشاد اشاره میکند.
و شبکه خبری سهزبانه فرانس۲۴ دولت فرانسه هم به نقل از فعالان حقوق زن، خبر انحلال گشت ارشاد را نادرست میداند.
روزنامه صبح پایتخت آمریکا واشنگتن پست روز دوشنبه درباره تعطیلی احتمالی گشت ارشاد دو خبر کار کرده. در خبر اول میگوید مقام قضائی به احتمال تعلیق گشت ارشاد اشاره کرد و در گزارش دیگری مینویسد در پیامد اظهارنظر مقام قضائی در باره تعطیلی گشت ارشاد، وضع آن روشن نیست.
روزنامه پرتیراژ نیویورک پست به جلوه فرهنگی اعتراضات زنان در ایران پرداخته و گزارشی در باره نمایش آثار هنری زنان پناهجوی ایرانی در یک اردوگاه آوارگان در یونان منتشر کرده که بخشی از نمایشگاه «یک جهان» در مجموعه نمایشگاههای «هفته هنر میامی فلوریدا» است. هنرمند پناهجو زهره موسیخوان عکسی دارد از صورتی پوشیده در حجاب که روی آن نوشته «هیچ هستم.»