لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۹

بازتاب خبر محاکمه صدها جوان معترض در ایران در رسانه‌های غرب


دختران دانش‌آموز در اعتراضات سراسری ایران، مهر ۱۴۰۱
دختران دانش‌آموز در اعتراضات سراسری ایران، مهر ۱۴۰۱

رسانه‌های جهان خبر محاکمه احتمالی بیش از ۵۰۰ نفر را در کنار گزارش‌هایی در باره قربانیان سرکوب اعتراضات سراسری و همکاری تسلیحاتی جمهوری اسلامی با روسیه، منتشر کردند.

روزنامه وال استریت جورنال در شماره روز سه شنبه به بازداشتی‌ها و احتمال محاکمه آنها پرداخته و در گزارشی به نقل از خبرگزاری‌‌ها می‌نویسد، در نخستین اقدام قضایی برای فرونشاندن ناآرامی‌هایی که از ماه گذشته آغاز شده، مقامات قضائی اعلام کردند ۵۱۶ نفر محاکمه خواهند شد.

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به نوشته گلنار متولی، می‌گوید به رغم صدور صدها کیفرخواست اعتراضات سراسری با پیوستن دانشجویان، تداوم پیدا کرده است.

این در حالی است که شبکه خبری العربیه به نقل از علی صالحی، دادستان تهران، نوشته کیفرخواست اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام برای ۳۱۵ تن از بازداشتی‌ها صادر شده و دست کم چهار نفر به «محاربه» که مجازات آن اعدام است، متهم شده‌اند.

عرفان رضائی، ۲۱ ساله، که به گزارش بی‌بی‌سی، روز ۳۰ شهریورماه در جریان اعتراضات آمل، به ضرب دو گلوله به قتل رسید.
عرفان رضائی، ۲۱ ساله، که به گزارش بی‌بی‌سی، روز ۳۰ شهریورماه در جریان اعتراضات آمل، به ضرب دو گلوله به قتل رسید.

پایگاه اینترنتی ماهنامه پرخواننده پول و اقتصاد مجله فوربز، چاپ نیویورک، در سرمقاله‌ای از استیو فوربز،‌ ناشر و سردبیر این نشریه، با انتقاد از سیاست دولت بایدن در قبال ایران می‌نویسد، زنان شجاع ایران می‌توانند با کمک آمریکا جمهوری اسلامی را به زیر بکشند و این یک «پیروزی ژئوپولیتیک بزرگ برای جهان آزاد» خواهد بود.

خبرگزاری رویترز در گزارشی‌ که در رسانه‌های خاورمیانه و غرب منتشر شد، از اظهارات مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه، این تیتر را بیرون کشیده در ارتباط با دو زندانی فرانسوی‌ متهم به جاسوسی، شمار بیشتری به اتهام همکاری و تبانی دستگیر شده‌اند.

رویترز در گزارش دیگری که در ده‌ها رسانه جهان انعکاس یافت، سخنان نانسی پولوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، را بازگو کرده است که می‌گوید حکومت ایران با تحویل پهپاد به روسیه، اشتباه بزرگی مرتکب شد.

فاکس نیوز گزارش می‌دهد که در چالشی برای آمریکا، حکومت‌های ایران و ونزوئلا اتحاد خطرناک نظامی و اقتصادی خود را تقویت می‌کنند، این در حالی است که دولت بایدن از ونزوئلا به عنوان یک منبع نفت ارزان نام برده است.

نیوزویک در مقاله‌ای از نویسنده کارولاین گلیک، مفسر سیاسی تلویزیون کانال ۱۴ اسرائیل، حمایت آمریکا و جهان از زنان ایران را خواستار می‌شود و می‌نویسد این جنبش در ایران یک اعتراض نیست بلکه یک انقلاب است.

نیویورک تایمز در مقاله‌ای از الن والد، مولف کتابی در باره تلاش عربستان سعودی برای کسب قدرت و ثروت بیشتر، به تشریح دلایل اوپک برای کاهش از تولید پرداخته و اینکه چرا از آمریکا در این باره کاری ساخته نیست.

محمود سریع‌القلم نیز در یک بررسی تاریخی در پایگاه اینترنتی اندیشکده «موسسه خاورمیانه»، می‌نویسد رابطه ایران با جهان عرب، پر هرج‌ومرج‌ترین بخش سیاست خارجی نظام ایران است. نویسنده، برخورد جهان عرب نسبت به ایران را به دو ائتلاف تقسیم می‌کند، یکی متشکل از عمان و قطر، که از عربستان سعودی فاصله‌ نگه می‌دارند و پیوندهایی با حکومت ایران حفظ می‌کنند و دیگری ائتلاف نزدیک به ریاض، متشکل از مصر، اردن، کویت، بحرین و امارات، که با حکومت ایران فاصله دارند.

مرجان ساتراپی در مصاحبه با سی‌ان‌ان می‌گوید حراج صفحات پرسپولیس از ماه‌ها قبلاز آغاز اعتراضاات سراسری در ایران برنامه‌ریزی شده بود
مرجان ساتراپی در مصاحبه با سی‌ان‌ان می‌گوید حراج صفحات پرسپولیس از ماه‌ها قبلاز آغاز اعتراضاات سراسری در ایران برنامه‌ریزی شده بود

شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی سراغ خانم مرجان ساتراپی، خالق کتاب‌مصور «پرسپولیس» رفته است که روز سه‌شنبه سوم آبان‌ماه، ۴۴ صفحه از آن در حراج‌خانه‌ سادبیز لندن در حالی برای فروش به مجموعه‌داران عرضه می‌شود که بیش از یک ماه از اعتراضات سراسری و اعتصابات کارگری در ایران می‌گذرد. خانم ساتراپی می‌گوید اگر می‌دانست، هرگز نمی‌گذاشت آثارش در چنین روزهایی حراج شوند. اما برنامه حراج از ماه‌ها قبل ترتیب یافته بود. کتاب پرسپولیس که فیلم سینمایی آن هم ساخته شده، سال‌های پرتلاطم بعد از انقلاب و فرار خانواده ساتراپی از ایران را توصیف می‌کند، هنگامی که این هنرمند فقط ۱۰ سال داشت.

روزنامه محلی ریفلکتور ایالت کانزاس در مقاله‌ای از یک دانشجوی دانشگاه ایالتی‌ «ایمپوریا» که رویدادهای جهان را در تیک‌تاک دنبال می‌کند، می‌نویسد کانزاسی‌ها به ندرت متوجه شده‌اند که زنان ایران برای مبارزه با حجاب و آزادی بیان، جان خود را در خیابان‌ها به خطر می‌اندازند.

نشریه فنی «رجیستر» در باره فعال شدن ترمینال‌های ماهواره‌ اینترنتی استارلینک در ایران گزارشی منتشر کرده و به نقل از یک کاربر ایرانی استارلینک می‌نویسد، راه‌اندازی ترمینال بدون کمک دولت آمریکا یا شرکت اسپیس اکس انجام گرفته است. این نشریه توئیتی با عکس استارلینک روی قالی، از کارشناس بنیاد صلح کارنگی کریم سجادپور را منعکس کرده که نوشته کاربران در داخل کشور از او خواستند خبر دسترسی آنها به اینترنت از طریق استارلینک را بدون نام بردن از آنها، منتشر کند.

XS
SM
MD
LG