گزارشها و ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی و ارسالی به صدای آمریکا نشان میدهد اعتصابات کارگران که در روزهای اخیر در واحدهای نفتی و صنعتی شهرهای مختلف ایران جریان داشت، روز یکشنبه سوم اردیبهشت نیز ادامه یافته است.
بر اساس گزارشهای دریافتی، کارگران شرکت پایا صنعت، شاغل در پتروپالایش کنگان روز یکشنبه در اعتراض به عدم افزایش دستمزد در سال ۱۴۰۲ دست به اعتصاب زده و کارگاه را تخلیه کردند.
کارگران پیمانکاری داودی فرد شاغل در معدن مس درآلو کرمان، و کارگران جوشکار مخازن در پیمانکاری عطایی نیز دست به اعتصاب زده و کارگاه را تخلیه کردند.
هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هم میگوید روز یکشنبه اعتصاب کارگران در دهها واحد مختلف صنعتی و نفتی در ایران ادامه یافته است. بر اساس این گزارش، امروز یکشنبه کارگران پروژه ای شاغل در فولاد غدیر نیریز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، دست به اعتصاب زده و محل کار خود را ترک کردند.
در پی افزایش افسارگسیخته نرخ تورم در ایران و فاصله زیاد بین درآمد و هزینه خانوار، اصناف و گروههای مختلف از جمله کارگران، معلمان و بازنشستگان اعتراضات و اعتصابات گستردهای را در هفته های اخیر آغاز کردهاند.
«کمپین مرکزی نفت و گاز» به تازگی در بیانیهای خواستار افزایش ۷۹ درصدی دستمزد کارگران پروژهای از جمله در کارخانجات صنعتی و غیرصنعتی شده است.
بر پایه بیانیه تلگرامی «کمپین مرکزی نفت و گاز»، افزایش دستمزد ۲۷ درصدی از سوی شورای عالی کار «ناچیز و تحقیرآمیز» توصیف شده است.
این کمپین میزان افزایش حقوق سالیانه بر پایه تورم را ۷۹ درصد اعلام کرده و بر ایستادگی کارگران پروژهای تا تحقق مطالبات معیشتی خود تاکید کرده است.
روز گذشته، شنبه دوم اردیبهشت ماه نیز شماری از کارگران پروژهای صنعت نفت و گاز شاغل در ۱۶ واحد صنعتی مختلف واقع در شهرهای شیراز، عسلویه، گچساران، دهلران، لردگان، کرمان، بندر جاسک، ایذه، یزد، هفتشجان، ماهشهر، اهواز، بوشهر، اصفهان و جزیره لاوان، در اعتراض به عدم افزایش دستمزد مطابق با لیست پیشنهادی خود، به صورت جداگانه دست به اعتصاب زده و از انجام فعالیتهای روزانه خود خودداری کردند.
مسئولان اقتصادی در دولت ابراهیم رئیسی با وعده مهار تورم در سال ۱۴۰۲، افزایش ۲۷ درصدی دستمزد کارگران را توجیه کردهاند.
این در حالی است که خبرگزاری کار ایران، ایلنا، از افزایش ۴۰ درصدی قیمت کالاها و خدمات در اولین ماه سال جاری خبر داده بود.
بسیاری از اقشار از جمله کارگران، معلمان، بازنشستگان و پرستاران در سالهای گذشته بارها در اعتراض به اوضاع معیشتی دست به تجمع زدهاند.
این تجمعات همواره با یورش نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شده و شماری از معترضان بازداشت شدهاند.