سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه هشدار داد که نوار غزه به دلیل بمبارانهای هوایی اسرائیل، با خطر شیوع بیماریهای واگیردار روبرو است.
بمبارانهای هوایی اسرائیل باعث اختلال در سیستم بهداشتی و دسترسی به آب سالم در غزه شده و باعث ازدحام مردم در پناهگاهها شده است.
کمبود سوخت نیز باعث اختلال در جمعآوری زباله شده و محیط مناسبی را برای گسترش بیماریها توسط حشرات و جوندگان ایجاد کرده است.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بیش از ۳۳ هزار مورد اسهال از اواسط اکتبر در غزه گزارش شده است که در مقایسه با سالهای گذشته افزایش قابل توجهی در کودکان زیر پنج سال را نشان میدهد.
این سازمان همچنین هشدار داد که خطر ابتلا به عفونتهای دیگر مانند وبا، سرخک و حصبه نیز در غزه افزایش یافته است.
در حالی که تحویل بسیار محدود غذا، آب و دارو به غزه صورت گرفته است، اسرائیل به دلیل نگرانی از انحراف احتمالی کمکها به حماس، اجازه ورود سوخت را نداده است.
دیوید میلیبند، رئیس کمیته بینالمللی نجات، نیز در گفتوگویی با کریستین امانپور، گزارشگر ارشد سیانان، درباره تهدید احتمالی بیماریهای واگیردار در غزه هشدار داده بود.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز در دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، بر تعهد آمریکا به تحویل کمکهای بشردوستانه حیاتی به غیرنظامیان در غزه تاکید کرده بود.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز یکشنبه چهاردهم آبان در دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در رامالله، بر «تعهد آمریکا به تحویل کمکهای بشردوستانه حیاتی به غیرنظامیان در غزه» و ازسرگیری خدمات ضروری به شهروندان غیرنظامی ساکن غزه تاکید کرد.
حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل دستکم ۱۴۰۰ اسرائیلی عمدتا غیرنظامی را کشت و حدود ۲۴۰ نفر اسرائیلی و اتباع خارجی از جمله، کودکان، زنان، و سالمندان را ربود.
ایالات متحده، کانادا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند