جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، در مورد گزارشهای مربوط به هک کارزار انتخاباتی ترامپ توسط حکومت ایران گفت که دولت ایالات متحده این تهدید را «بسیار بسیار جدی» میداند.
جان کربی روز دوشنبه ۲۲ مرداد در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی تلفنی به خبرنگاران گفت: «ما اقدام هر دولت یا نهاد خارجی را که بخواهد در روند انتخابات ما مداخله کند، یا به هر طریقی سعی در تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک ما در هر نوع فعالیتی داشته باشد، قویاً محکوم می کنیم و مساله را بسیار بسیار جدی خواهیم گرفت.»
جان کربی ضمن ارجاع دادن خبرنگاران به وزارت دادگستری آمریکا و افبیآی برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، تاکید کرد که «گزارش ماه گذشته جامعه اطلاعاتی نشان داده است «جمهوری اسلامی ایران در حال تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است و «ما مطمئناً توجه داریم که آنها چنین قصدی دارند.»
پس از آنکه ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا، از هک شدن سیستمهای ایمیل خود توسط هکرهایی که برای جمهوری اسلامی ایران کار میکنند خبر داد، تحلیلگران و کارشناسان حوزه اطلاعات و امنیت روز یکشنبه ۲۱ مرداد هشدار دادند که ممکن است تلاشهای گستردهتری از سوی قدرتهای خارجی برای ایجاد اخلال در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در جریان باشد.
تاکنون اریک سوالوِل و آدام شیف، دو تن از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان از کالیفرنیا که در کمیتههای اطلاعاتی و امنیتی حضور داشتهاند، خواستار برگزاری جلسات توجیهی و حذف طبقهبندی محرمانه مربوط به دخالت احتمالی خارجی در انتخابات شدهاند.
سازمانهای خبری، از جمله واشنگتن پست و پولیتیکو، گفتند در چند هفته گذشته اسنادی را با عناوین «ویژه و محرمانه» از کاربری ناشناس به نام «رابرت» دریافت کردهاند که حاوی اطلاعاتی در مورد بررسیهای داخلی درباره جی. دی. ونس، نامزد معاونت ریاستجمهوری دونالد ترامپ، بوده است.
دونالد ترامپ شامگاه شنبه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «تروت سوشال» نوشت: «شرکت مایکروسافت همین الان به ما اطلاع داد که حکومت ایران یکی از چندین وبسایت ما را هک کرده است - این هرگز کار خوبی نیست!»
مایکروسافت و دیگر شرکتهای امنیتی میگویند یک گروه ایرانی که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اداره میشود، در این حمله دست داشته است.
سخنگوی شورای امنیت ملی روز شنبه گفت که دولت بایدن «به شدت هر دولت یا نهاد خارجی را که تلاش میکند در روند انتخابات ما مداخله کند یا به دنبال تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک ما باشد، محکوم میکند.»
اف بی آی هم روز شنبه ۲۰ مرداد اعلام کرد که از گزارش رسانهها مطلع بوده است. ولی در مورد آن نظری ندارد.
اکثر متخصصان میگویند که با نزدیکتر شدن انتخابات، انتظار هکها و افشاگریهای بیشتر را دارند و نگران نحوه واکنش مردم و رسانهها هستند.
موجی از گزارشهای جدید نهادهای بخش دولتی و خصوصی درباره افزایش تبلیغات سوگیرانه حکومتهای روسیه و ایران در مورد انتخابات آمریکا منتشر شده است. در همین راستا، کانالهایی که برای پیشبرد دیدگاههای سیاسی استفاده میشوند میتوانند برای گسترش دادههای هک شده مورد سوءاستفاده قرار گیرند.
منابع: صدای آمریکا؛ واشنگتن پست