کاهش یک میلیارد دلاری ارزش پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی به محل مناقشه مسئولان دولت ابراهیم رئیسی و حسن روحانی تبدیل شده است تا آنها یکدیگر را در شبکههای اجتماعی متهم کنند.
در همین راستا روزنامه «ایران»، ارگان رسمی دولت، نیز به کمک مدیران دولت رئیسی آمده و نوشته است که اهمال بانک مرکزی در دوره ریاست [عبدالناصر] همتی برای تبدیل پولهای ایران در کرهجنوبی به ارزهای معتبر، سبب کاهش یک میلیارد دلاری ارزش آن طی چند سال اخیر شد.
این روزنامه تاکید کرده که با کاهش ارزش «وون» کره در چند سال اخیر، حدود یک میلیارد دلار از ارزش پولهای بلوکه شده ایران آب رفت که مقصر آن عبدالناصر همتی و تیم مدیریتی بانک مرکزی دولت روحانی است.
این در حالی است که علی خامنهای در سخنرانی نوروزی خود در اول فروردین سال جاری با تاکید بر لزوم عبور از دلار گفته بود: «یکی از مشکلات اقتصاد ما وابستگی به دلار است. بعضی از کشورهایی که تحریم شدند، وابستگی خودشان را به دلار قطع کردند، وضعشان بهتر شد این کار را ما هم باید بکنیم.»
ابراهیم رئیسی نیز در هفدهم اردیبهشت ماه به بانک مرکزی مأموریت داد با همکاری دستگاههای مرتبط، زمینههای انجام معاملات تجاری بر اساس واحد پولی ایران و کشورهای هدف را فراهم و برای حذف مبادلات دلاری از چرخه معاملات اقدام کند.
محمد مخبر معاون اول رئیسی نیز سوم خرداد ماه گفته بود که کار بزرگی در زمینه حذف دلار در معاملات بین کشورها در حال اتفاق است.
مخبر تاکید کرده بود که تاکنون، دلار مهمترین اهرم ابرقدرتی و توان تحریمی آمریکا بوده که اکنون «زنگ خطر تضعیف این اهرم قدرتمند به صدا درآمده است.»
روزنامه کیهان نیز دهم خرداد ماه در دفاع از رویکرد دولت ابراهیم رئیسی و بانک مرکزی برای عبور از دلار در تجارت جهانی نوشته بود که برخی کشورهای متحد آمریکا نیز در برخی مبادلات خود، دلار را کنار گذاشته و با ارزهای خود تجارت میکنند.
خبرگزاری «فارس» نیز در فروردین ماه به تاریخچه حذف دلار از مبادلات رسمی در کشورهای مختلف پرداخته بود. این خبرگزاری در همین رابطه نوشته بود که تاریخچه تلاش برای حذف دلار از معاملات به دوران معمر قذافی، رهبر سابق لیبی بازمیگردد. او نخستین فردی بود که سعی کرد دلار را از معاملات کشورش حذف کند و یکی از دلایل سرنگونی قذافی توسط غرب نیز همین مساله بود.