ادامه خشکسالی و تنش آبی همراه با روند تصاعدی مصرف آب در پایتخت ایران باعث شده است تا دولت با تغییر الگوی مصرف در تهران، سقف مجاز مصرف را از ۱۴ مترمکعب در ماه به ۱۲ مترمکعب در ماه کاهش دهد.
بر این اساس، مشترکانی که از سقف تعیین شده عبور کنند، پر مصرف تلقی میشوند و مشمول جریمه تعرفهای خواهند شد.
وب سایت «دیده بان ایران» در این مورد نوشت: بر اساس تقسیمبندی جدید، خانوارهایی که تا الگوی ماهانه آب مصرف کنند «خوشمصرف»، آن دسته از مشترکان که بین ۱۲ تا ۲۴ مترمکعب یعنی تا دو برابر الگو مصرف کنند، «پر مصرف» و مشترکانی که بیش از دو برابر الگو مصرف کنند «بدمصرف» هستند.
بر اساس این گزارش، همچنین اعلام شده است که طرح جدید برخورد با مشترکان پر مصرف و بدمصرف نیز که از هفته گذشته در تهران آغاز شده است، بر اساس تقسیمبندی جدید انجام خواهد شد.
به گزارش رسانه ها و شمار زیادی از کارشناسان، بحران آب در ایران وارد مرحله خطرناکی شده و کم بارشی در پاییز سال جاری نیز به آن دامن زده است.
در این ارتباط، فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب، روز چهارشنبه ۱۳ دی، گفت که ورودی آب به سدهای تهران در سال آبی جاری مناسب نبوده و در حال حاضر «مجموع ذخایر سدهای پنجگانه تأمین آب شرب تهران حدود ۱۵ درصد است.»
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در سازمان هواشناسی کشور نیز نسبت به تامین آب شرب در کشور هشدار داده است.
احد وظیفه، بارندگیها را ۴۴ درصد کمتر از حد «نرمال» دانسته و تاکید کرده که «طبیعی است که شرایط بسیار بغرنجی خواهیم داشت.»
مجموع دادههای وزارت نیرو و هواشناسی ایران نشان میدهد روند بارشها طی ۵۰ سال اخیر نزولی بوده و تداوم این روند، آینده ایران در بخشهای مختلف را، از جمله پراکندگی جمعیتی، در معرض بحران قرار داده است.
کاهش بارندگی ناشی از تغییرات اقلیمی در کنار سوء مدیریت در حوزه آب، موجب ایجاد بحران و تنش آبی در مناطق مختلف ایران شده است.