رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور از بحران تامین آب شرب در همه مناطق کشور خبر داد و گفت که در نیمه شرقی و بخشهایی از شمال کشور وضعیت آب بسیار وخیم است.
احمد وظیفه به «اکو ایران» گفته است که وضعیت بارندگی در خراسان رضوی ۵۳ درصد منفی و در کرمان و سیستان بلوچستان ۴۸ درصد منفی بوده است.
به گفته این مقام مسئول در تهران بیش از ۴۰ درصد کاهش بارندگی نسبت به فصل آبی گذشته رخ داده است و ذخایر آبی پایتخت در شرایط هشدار قرار دارد.
وی تاکید کرده است که وضعیت تامین آب شرب در اکثر مناطق کشور به خصوص در کلانشهرها مسئلهساز شده است و در صورت تداوم کمبارشی در برخی شهرها از جمله مشهد تامین آب شرب ممکن نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم میگوید: «با توجه به منابع آبی محدود، سرانه آب تهران از حدود شش هزار متر مکعب در سال ۱۳۱۰ به ۵۰۰ مترمکعب در سال ۱۳۸۴ رسیده است و این نشان دهنده رشد بی رویه جمعیت در تهران است.»
ملایی افزود: «استان تهران با حدود ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت حدود ۲۰ درصد جمعیت و ۴۰ درصد صنایع کشور را در خود جای داده است و شرکت آب و فاضلاب استان تهران تامین آب شرب و بهداشتی و صنعتی ۱۸ هزار و ۹۱۶ کیلومتر مربع شامل ۱۳ شهرستان و ۴۹ شهر را برعهده دارد.»
یکشنبه اول مرداد معین الدین سعیدی شرایط بی آبی سیستان و بلوچستان را با عاشورا مقایسه کرد و گفت: «۳ماه است مردمان روستای کلانی سیستان و بلوچستان یک قطره آب دریافت نکردهاند و یک تانکر آب یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.»
این در حالی است که عباسعلی نوبخت، معاون وزیر جهاد کشاورزی روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت و در دومین همایش بهینهسازی اماکن و تاسیسات که در استان البرز برگزار شد، گفت: ما با حکمرانی درست آب و در نظر گرفتن بارندگی سالانه و تکیه بر آن و احصای نیازها میتوانیم آب مورد نیاز دو میلیارد تن را تأمین کنیم.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در دفاع از این سخنان خود تأکید کرد: ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان در ایران وجود دارد. به همین دلیل اگر دور تا دور کشور را دیوار هم بکشند و با جای دیگری ارتباط نداشته باشیم، باز هم میتوانیم امور کشور را پیش ببریم.