کامران وفا در سال ١٣٣٨ خورشیدی در تهران زاده شد و تحصیلات خود را تا پایان دوره دبیرستان در تهران گذراند.
وی در سال ١٣۵٦ خورشیدی و یک سال پیش از انقلاب ایران به اخذ دیپلم متوسطه از دبیرستان پسرانه البرز نائل آمد و سپس برای ادامه آموزش عالی به آمریکا سفر کرد.
کامران وفا پس از آن که در سال ١٩٨١ - سال ١٣۵٩ خورشیدی - لیسانس خود را در رشته فیزیک و ریاضی از انستیتوی تکنولوژی ماساچوست١ دریافت کرد، برای تحصیل در رشته دکترا به دانشگاه پرینستون رفت و تحت نظارت ادوارد ویتن٢ یکی از پر آوازه ترین دانشمندانی که گروهی وی را جانشین آلبرت اینشتاین می دانند؛ در سال ١٩٨۵ میلادی - سال ١٣٦٣ خورشیدی - به اخذ درجه دکترا نائل آمد.
پروفسور دکتر کامران وفا در حال حاضر دارای کرسی استادی تدریس علوم در دانشگاه هاروارد، یکی از مشهورترین و معتبرترین دانشگاه های جهان است.
چهارچوب اصلی پژوهشی وی، نظریه ریسمان است که بیش از حدود ٤ دهه از مطرح شدن آن نمی گذرد. نظریه ای که تکنولوژی ریاضی گسترده ای را طلب می کند. در واقع حتی بیشتر ریاضیات مورد نیاز نظریه (تئوری) ریسمان هنوز کشف هم نشده است. نظریه ریسمان یکی از انتزاعی ترین محدوده ها در علم فیزیک است.
دکتر کامران وفا پژوهش های متعددی در زمینه نظریه ریسمان انجام داده است که هدف آن از آشکار کردن قوانین فیزیک حاکم بر مقیاس زیر-اتمی گرفته تا بزرگترین مقیاس کیهانی است. علاوه بر آن دکتر وفا تحقیقاتی نیز در زمینه ارتباط بین ذرات بنیادی و علم هندسه به عمل آورده است.
پروفسور دکتر کامران وفا در ٢٨ آوریل ٢٠٠٩ میلادی - ٨ اردیبهشت ١٣٨٨ خورشیدی – به عنوان عضو جدید آکادمی ملی علوم٣ در آمریکا برگزیده شد.
کسانی که به دلیل دست آوردهایشان در علوم و پژوهش های بدیع و مبتکرانه مورد شناسائی قرار می گیرند؛ به عضویت این آکادمی انتخاب می شوند.
این آکادمی در ٨ مارس سال ١٨٦٣ میلادی – ١٧ اسفند سال ١٢٤١ خورشیدی - با توجه به قانونی که کنگره آمریکا آن را تصویب کرد، با امضای آبراهام لینکلن رئیس جمهوری وقت آمریکا تاًسیس شد.
بر طبق قانون، تاًسیس این آکادمی برای آنست که بتواند در مقام یک مشاور رسمی به دولت فدرال در زمینه های علوم و تکنولوژی عمل کند.
آکادمی ملی علوم آمریکا که مقر آن در واشنگتن است، متشکل از دانشمندان و مهندسینی است که خود را وقف پیشبرد و تقویت علوم و بکارگیری آن در خدمت مردم می کنند.
انتخاب به عضویت آکادمی ملی آمریکا، یکی از بالاترین افتخاراتی است که به یک دانشمند تعلق می گیرد. آکادمی ملی علوم حدود ٢١٠٠عضو و ٣٨٠ عضو وابسته خارجی دارد، اعضائی که تا بحال ٢٠٠ جایزه نوبل را از آن خود کرده اند.
پروفسور دکتر وفا همچنین یکی از معتمدان شبکه ایرانیان برای دانش و اختراع٤ است.
١Massachusetts Institute of Technology, MIT
٢ٍEdward Witten
٣National Academy of Sciences
۴Network of Iranian for Knowledge and Innovation, NIKI
برای تهیه این زندگی نامه از منابع گوناگون از جمله منابعی که در زیر آورده می شود، استفاده شده است:
۱Wikipedia
۲Harvard Physics Faculty, May 13, 2009