لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۵

جايگاه ايران در مناظره های انتخاباتی جمهوريخواهان آمريکا


جايگاه ايران در مناظره های انتخاباتی جمهوريخواهان آمريکا
جايگاه ايران در مناظره های انتخاباتی جمهوريخواهان آمريکا

با توجه به مطرح بودن اخبار مربوط به تنشهای موجود در خليج فارس، مسأله ايران در مناظره های انتخاباتی جمهوريخواهانی که برای نامزدی در انتخابات رياست جمهوری آمريکا با يکديگر رقابت می کنند، معمولاً جای خاصی دارد.

با توجه به اينکه ارتش ايران اين روزها با لحن شديدتری در مورد آمريکا صحبت می کند، به نظر می رسد تحريمهای اقتصادی جديد آمريکا در حال تأثير است.

دولت ايران اخيراً در نزديکی تنگه سوق الجيشی هرمز، شريان اصلی نقل و انتقالات نفت حوزه خليج فارس، دست به يک رزمايش دريايی زد.

تهران تهديد می کند، که در صورت تحريم خريد نفت ايران از طرف قدرتهای غربی، تنگه هرمز را خواهد بست.

ميت رامنی، فرماندار سابق ايالت ماساچوست و يکی از اين جمهوريخواهان، از مواضع دولت اوباما در قبال ايران انتقاد کرد و گفت: اوباما نتوانست تحريمهايی را اعمال کند که ايران را فلج کنند، همچنين از معترضان ايرانی وقتی به خيابان ريخته بودند، حمايت نکرد. هنوز نمی تواند با گزينه نظامی يا برنامه های درست، کاری کند که بتواند جلوی دستيابی ايران به سلاح هسته ای را بگيرد.

ريک سنتوروم، يکی ديگر از جمهوريخواهان می گويد، اگر رييس جمهوری آمريکا بود، از ايران می خواست که يا در تأسيسات اتمی خود را به روی بازرسان باز کند، يا هواپيماهای آمريکايی اين کار را برايش انجام بدهند.

تحليلگران می گويند، با وجود همه اين لفاظيهای جمهوريخواهان عليه دولت ايران، مواضع آنان چندان تفاوتی با مواضع دولت فعلی آمريکا ندارد.

اما همه جمهوريخواهان با اقدام نظامی عليه ايران موافق نيستند. ران پال، نماينده کنگره و يکی از جمهوريخواهان مخالف جنگ، هشدار می دهد که استفاده از گزينه نظامی عليه ايران به نفع آمريکا نيست و می افزايد: به نظر من، ما اگر افراط به خرج بدهيم و در بمباران ايران شرکت کنيم، بيشتر به دردسر می افتيم.

تحليلگران می گويند، نامزدهای انتخاباتی با انتقاد مرتب از مواضع سياست خارجی دولت اوباما، در واقع می خواهند نشان دهند که برای رسيدن به هدفهای برون مرزيشان، ابايی از به کار بردن قدرت نظامی آمريکا ندارند.

برخی از آمريکاييان ايرانی تبار مواضع لفظی جمهوريخواهان را عليه ايران غيرمحتاطانه می دانند. جمال عبدی، از شورای ملی آمريکايی - ايرانی، ابراز اميدواری می کند که جهت مواضع آمريکا در قبال مسائل ايران از اعمال تحريمهای شديد، به مذاکره تغيير کند، حرکتی که حداقل در سال جاری با وجود مبارزات انتخاباتی عملی نخواهد شد.

XS
SM
MD
LG