لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۰

بمب های سنگرشکن پنتاگون برای مقابله با ایران


پنتاگون بمب های «سنگرشکن» جدید و بزرگتری طراحی کرده است که ویژگی های پیشرفته ای دارند و نیروهای نظامی ایالات متحده با استفاده از آن ها می توانند تاسیسات اتمی مستحکم ایران را که تحت تدابیر دفاعی شدید محافظت می شوند، تخریب کنند.

مقامات ایالات متحده معتقد هستند که تولید این نوع سلاح ها برای متقاعد کردن اسراییل کلیدی است و واشنگتن می تواند اثبات کند که در صورت شکست دیپلماسی با ایران، ایالات متحده به هدف ممانعت از ایران برای دستیابی به بمب اتمی از توانایی تسلیحاتی برخوردار است. از سویی دیگر اسراییل نیز از توان نظامی تخریب تاسیسات اتمی ایران برخوردار نیست.

بنا به گفته دیپلمات ها، مقامات آمریکایی که درصدد اثبات و نمایش توانایی های ایالات متحده به رهبران غیرنظامی و فرماندهان ارتش اسراییل بوده اند، طی هفته های اخیر نوار ویدئویی سری نسخه اولین بمبی را به آن ها نشان داده اند که در مانور آزمایشی هدف خود را از ارتفاعات بالا هدف قرار می دهد. آن ها همچنین اصلاحات مورد نیاز برای پیشرفت عملکرد این جنگ افزار را نیز تشریح کرده اند.

دیپلمات هایی که در جلسه نمایش این نوار ویدئویی حاضر بودند، گفته اند سلاحی دیده می شود که به فاصله چند سانتیمتری هدف خود وارد زمین می شود و پس از آن انفجار زیرزمینی بسیار بزرگی به وقوع می پیوندد.

نسخه جدید بزرگترین بمب متعارف پنتاگون که به آن «Massive Ordnance Penetrator» و یا «MOP» می گویند، یک بمب عظیم ٣٠ هزار پوندی است و فیوزهای قابل تغییری دارد که قابلیت نفوذ آن در دل زمین را به حداکثر افزایش می دهد. این بمب به سیستم راهنمایی مجهز است که دقت آن را افزایش می دهد و همچنین تجهیزات بسیار مدرنی دارد که از توانایی تخریب تاسیسات اتمی غنی سازی اورانیوم فوردو و حمله به سیستم دفاع هوایی ایران برخوردار است.

تغییراتی که ایالات متحده روی این نسخه جدید بمب سنگرشکن اعمال کرده است از تحلیل دقیق و موشکافانه مقامات این کشور روی چگونگی تخریب فوردو حکایت می کند. فیوز انفجاری این بمب طوری طراحی شده است که به هنگام برخورد با هدف، به دل لایه های گرانیت و فولاد محافظ اطراف تاسیسات اتمی نفوذ می کند.

جنگ افزار جدید ایالات متحده به هدف رفع نگرانی های ایالات متحده و اسراییل است که گفته می شود تاسیسات زیرزمینی فوردو را نمی توان با حمله هوایی تخریب کرد. تاسیسات فوردو همواره به عنوان هدفی مطرح می شود که تخریب آن با سلاح های متعارف ایالات متحده دشوار و حتی غیرممکن تلقی می شد و غلبه بر این مانع در ضمن به منزله اهرم فشاری برای تلاش های دیپلماتیک غرب است تا ایران را به توقف برنامه اتمی کشور متقاعد کنند.

مقامات ایالات متحده در ژانویه ۲۰۱۲ اعلام کردند تصور نمی کنند حتی بزرگترین و قوی ترین بمب پنتاگون بتواند سانتریفوژهای فوردو را تخریب کند. در آن برهه، پنتاگون حدود ٣٣٠ میلیون دلار صرف ساخت حدود ٢٠ بمب کرد و برای ساخت بمب های بهتر نیز درخواست کرد بودجه بیشتری دریافت کند و وزارت دفاع ایالات متحده تا به حال ٤٠٠ میلیون دلار از بودجه جدید را برای ساخت این بمب های مدرن صرف کرده است.

نهادهای امنیتی اطلاعاتی ایالات متحده معتقدند تاسیسات اتمی ایران آنچنان مستحکم هستند که ارتش اسراییل به تنهایی از توانایی تخریب کامل آن ها برخوردار نیست. اما اسراییل کماکان ادعا می کند نیروی هوایی این کشور از توان چنین حمله ای برخوردار است.

ایالات متحده بمب های جدید به اصطلاح سنگرشکن و مدرن خود را به اسراییل نفروخته است و حتی اگر تصمیم به فروش آن ها را به اسراییل را داشته باشد، نیروی هوایی اسراییل هواپیماهای جنگی ندارد که توانایی حمل این بمب ها را داشته باشد.

مقامات ایالات متحده معتقدند که ساخت بمب های سنگرشکن آمریکایی و
برخورداری از این توانایی مانع حمله نظامی یک جانبه اسراییل به تاسیسات اتمی ایران در طی سال جاری و احتمالاً سال آینده خواهد شد و همین امر برای دولت اوباما زمان بیشتری می خرد تا بتواند معضل برنامه اتمی ایران را به ویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن در این کشور از راه دیپلماسی حل و فصل کند.
XS
SM
MD
LG