بر اساس نتيجه تازهترين نظرسنجیها و آرای ناظران سیاسی، هيلاری کلينتون، با وجود برخی چالشها در کارنامه حرفهای خود، چون استفاده از ايميلهای شخصی در دوران وزارتش برای کارهای اداری، همچنان رقيب قدرتمندی در روند مبارزات انتخابات رياست جمهوری ۲۰۱۶ به شمار میرود.
نتيجه نظرسنجیهای اخير نشان میدهد خانم کلينتون به خاطر مسائل مربوط به استفاده از ايميل شخصی در دوران وزارت خارجه برای کارهای اداری و نیز مسایل مربوط به جمع آوری کمک مالی برای بنیاد کلینتون تا حدی اعتماد رأیدهندگان آمريکايی را از دست داده است.
اما جان فورتيه، تحليلگر مسائل سياسی در این باره گفت که با اينحال دموکرات ها هنوز روی خانم کلينتون خيلی حساب میکنند.
این تحليلگر مرکز سياست دو حزبی گفت: «آنچه ممکن است به او کمک کند، پشتوانهای است که از تجربههای زيادش کسب کرده است، اين تجربهها به او کمک کرده تا از حمايت قوی اعضای حزب [دموکرات] و همه رهبرانش برخوردار باشد، کسانی که کمکهای مالی را جمع آوری میکنند هم پشتیبان او هستند، در نتيجه در موضع بسيار قوی قرار دارد.»
حال آنکه تحليلگر ديگری به نام چارلی کوک معتقد است او با همه تجربيات سياسی اش در انتخابات آينده چالش های زيادی در پيش خواهد داشت.
به اعتقاد او هيلاری کلينتون بايد خودش را با قرن بيست ويکم تطبيق بدهد و بيشتر آينده نگر باشد تا اینکه به گذشته نگاه کند.
در آن سوی کارزار، صف داوطلبان نامزدی در میان جمهوريخواهان به تدريج طولانیتر میشود؛ از يکسو جراح بازنشسته بن کارسون، آفريقايی تبار، و کارلی فيورينا، نخستين دواطلب نامزدی زن هم به صف جمهوريخواهان میپيوندند و از سوی دیگر ششمين داوطلب مايک هاکبيست است که می گويد: «به ما وعده تغيير داده بودند، اما همهاش حرف بود. اکنون به دنبال تغييری هستيم که واقعاً بتواند آمريکا را در جايگاه بهتری قرار دهد.»
اين کارزار قرار است در مسير حرکت خود داوطلبان احتمالی ديگری چون، سناتور جمهوريخواه جب بوش، برادر و پسر رؤسای جمهوری پيشين آمريکا و سناتور جمهوريخواه اسکات واکر، از ايالت ويسکانسن را نيز خود همراه کند.