لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۴

نبرد با داعش زیر ذره بین سنا؛ گزینه استفاده از نیروهای ویژه مطرح است


همزمان با تداوم جلسات کمیته روابط خارجی سنا با مقامات دفاعی آمریکا درباره نبرد علیه داعش، پنتاگون پیشنهادات جدیدی را نظیر استفاده از نیروهای ویژه آمریکایی مطرح کرد.

در پی نشست سه‌شنبه ۲۷ اکتبر سنا با مقامات دفاعی آمریکا، ژنرال جان آلن نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف بین المللی علیه داعش، روز چهارشنبه در کمیته روابط خارجی سنا حضور یافت و در ارتباط با نقش و استراتژی آمریکا در خاورمیانه به سوالات قانونگذاران پاسخ داد.

بمبارا‌ن‌های روسیه و حضور نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه، به نیروهای بشار اسد در جنگ داخلی برتری بخشیدند. این امر تجدیدنظر در استراتژی پیکار با داعش و اتخاذ گزینه‌های جدید را ضروری کرد به طوری که از هفته‌ها پیش مقامات ارشد پنتاگون و فرماندهان نظامی، گزینه‌های مختلفی را برای تغییر در استراتژی پرزیدنت اوباما در پیکار با داعش به او تسلیم کردند.

کمیته روابط خارجی سنا چهارشنبه ۲۸ اکتبر در همین رابطه به سخنان ژنرال جان آلن، که قرار است طی روزهای آینده دوباره به منطقه سفر کند گوش داد.

نبرد با داعش زیر ذره بین سنا؛ گزینه استفاده از نیروهای ویژه مطرح است
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

آقای آلن برخی از پیشرفت‌های نبرد با داعش در عراق را اینگونه برشمرد: "با ۱۸ کشور ائتلاف کردیم و ۱۴ هزار نیروی عراقی و پیشمرگه کرد را آموزش دادیم. امروز ما داعش را از عملیات در ۳۰ درصد مناطقی که در اوت گذشته تصرف کرده بودند، محروم کردیم. شهر مهم تکریت آزاد شده است و ۷۵ درصد ساکنان آن بازگشته اند. داعش تقریبا از بیجی بیرون رانده شده است و چهار ستون از نیروهای عراقی به رمادی نزدیک می‌شوند که ما انتظار داریم در ماه‌های آینده از تصرف داعش آزاد شود."

جلسه کمیته روابط خارجی سنا با مقامات دفاعی آمریکا روز سه‌شنبه نیز برگزار شد که در جریان آن، ژنرال دانفورد، که هفته پیش از بازدید منطقه بازگشته است، با انتقاد از استراتژی دولت اوباما در سوریه گفت که تعادل نیروها در حال حاضر به سود اسد است و هیچکس از پیشرفت ما راضی نیست.

او در پاسخ سناتورها در مورد تعداد ایرانی‌ها در جنگ گفت "تصور می‌کنم بیش از هزار نیروی ایرانی در عراق حضور دارند و در سوریه به ارزیابی ما تعداد آنها حدود دو هزار نفر است."

در همین جلسه اشتون کارتر وزیر دفاع ایالات متحده نیز گفت، آمریکا اجازه نخواهد داد روسیه بر سرعت و دامنه پیکار ائتلاف علیه داعش در عراق و سوریه، اثر بگذارد.

او گفت "اقدامات روسیه نشان می‌دهد آنها روابط دیرینه با رژیم اسد را با اعزام مشاوران توپخانه و هوانوردی تقویت می‌کنند و نیروهای ایران به سوری‌های میانه‌رو که مخالف اسد و برای انتقال سیاسی سوریه ضروری هستند حمله می‌کنند."

در این بین مقامات ارشد پنتاگون بخشی از گزینه‌های خود را ارائه پشتیبانی هوایی به نیروهای زمینی عراق و استفاده از هلیکوپترهای آپاچی و استقرار مشاوران نظامی و نیروهای عملیاتی ویژه آمریکا در واحدهای عراقی نزدیکتر به خط مقدم جبهه ذکر کردند.

وزیر دفاع آمریکا نیز تلویحا به دخالت نیروهای آمریکا در پیکارهای زمینی اشاره کرد و گفت "ما از حمایت متحدان توانا برای حمله به داعش یا انجام مستقیم چنین ماموریتی چه از طریق هوایی و یا اقدام مستقیم زمینی خودداری نخواهیم کرد."

اشتون کارتر گفت طی هفته‌های آینده، پنتاگون بر بیرون کردن داعش از رقه، سنگر مهم و مرکز مدیریت داعش در سوریه و تقویت نیروی‌های سوری میانه‌رو تمرکز می‌کند. همچنین بر بازپس گیری تصرفات داعش در عراق، از جمله شهر رمادی در استان انبار و هدفگیری چاه‌های نفت مورد استفاده داعش، شاهرگ تامین مالی این گروه، تمرکز می‌شود.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG