لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۳

باراک اوباما: از کنگره خواستم به تحریم کوبا پایان دهد


اوباما: از کنگره خواستم تحریم کوبا را لغو کند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00

رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه آمریکا و کوبا در روابط دو جانبه خود به جلو حرکت می‌کنند، اعلام کرد که از کنگره خواسته است برای لغو تحریم‌های کوبا اقدام کند.

باراک اوباما روز شنبه یازدهم آوریل در سخنرانی خود در جمع کشورهای آمريکايی در هفتمين گردهمايی سالانه رهبران قاره آمريکا در پاناما، در مورد رابطه با کوبا گفت آمريکا خود را محبوس گذشته‌ها نمی‌کند.

آقای اوباما گفت که ايالات متحده به دنبال ايجاد مناسباتی نوين و به دور از جنگ ايدئولوژيک با کوباست.

او اضافه کرد: «در حاليکه اختلافات جدی بين دو کشور ما به قوت خود باقيست، ما با تکيه بر ارزش های جهانی به انتقاد از يکديگر ادامه می‌دهيم. اين مسئله در مورد پرزيدنت کاسترو هم صادق است، مطمئنم ايشان هم همين کار را خواهند کرد، اما من معتقدم که ما بايد به جلو حرکت کنيم و با استفاده از اين فرصت به دنبال منافع مشترکمان باشيم.»

رئیس جمهوری ایالات متحده گفت که از کنگره خواسته است کار بررسی لغو تحريم‌های چند دهه‌ای عليه کوبا را آغاز کنند. آقای اوباما افزود: «واقعيت اين است که ايالات متحده نمی‌خواهد اسير گذشته‌ها شود، ما به آينده نگاه می‌کنيم و به سياست‌هايی که به بهبود زندگی مردم کوبا، و پيشبرد منافع و همکاری‌ها در اين نيمکره بيانجامد. البته اين تغيير در سياست‌های آمريکا شامل همۀ کشورهای منطقه می‌شود.»

رئيس جمهوری آمريکا در ادامه افزود، انتقاد آمريکا از کشورهای ديگر در زمينه موازين حقوق بشر به هيچ وجه به معنای آن نيست که آمريکا خود بی عيب و نقص است.

او در این بخش از سخنرانی خود گفت: «بگذاريد نخستين کسی باشم که قبول کند که راه آمريکا در مورد حفظ موازين حقوق بشر هميشه يکسان و برابر نبوده است. من قطعاً می‌دانم که در تاريخ کشورمان فصل‌های تاريکی وجود داشته که بر مبنانی ارزش‌های بنیادین آمريکا عمل نشده است. »

يکی از درخواست‌های عمدۀ دولت کوبا از آمريکا لغو تحريم‌هايی است که اقتصاد کشورش بابت آنها متحمل خسارات زيادی شده است.

واشنگتن هم خواهان پايان محدوديت های مسافرتی ديپلمات های خود به کوبا و اجازۀ تماس آزادانۀ آنها با شهروندان عادی کوباست.

رائول کاسترو، رئيس جمهوری کوبا نيز در پاسخ به سخنان آقای اوباما، تصميم وی را برای احيای مناسبات دو کشور ستود و تصريح کرد که باراک اوباما را مسئول به گفتۀ او «مواضع تجاوزکارانه» آمريکا نسبت به کوبا نمی‌داند.

از او به خاطر تجديد نظر در مواضع آمريکا به ويژه اقداماتی که در جهت حذف نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروريسم برمی‌دارد تقدير کرد.

رهبران دو کشور، ديروز، جمعه دهم آوریل در حاشیه این اجلاس به طور نمادین با يکدیگر دست دادند.

رئيس جمهوری آمريکا ديروز در جمع رهبران جامعۀ مدنی در پاناما سيتی ابراز اميدواری کرد که برقراری مناسبات ديپلماتيک دو کشور به بهبود وضعيت زندگی مردم کوبا کمک کند.

باراک اوباما گفت: «ما اميدواريم با اين اقدام که ايالات متحده در جهت آغاز فصلی نوين در مناسباتمان با کوبا به عمل می‌آورد، به ايجاد فضايی بهتر و بهبود وضعيت معيشتی مردم کوبا کمک کند، نه با آنچه ما، ايالات متحده ديکته می‌کنيم، بلکه با استعداد، قوه ابتکار و انگيزه مردم کوبا و آنچه که برای رفاه خود تصميم می‌گيرند.»

بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد در مراسم افتتاحيه گردهمايی تلاش دو کشور را در اين زمينه ستود.

دبير کل سازمان ملل متحد گفت که مایل است از آقایان اوباما و کاسترو، روسای جمهوری ایالات متحده و کوبا برای آغاز عادی‌سازی مناسبات دو جانبه تقدير کند.

آقای اوباما نیز در اين گردهمايی گفت که خوشنود است که کوبا برای نخستين بار توانسته در نشست سران قاره آمريکا در پاناما شرکت کند. در دوره‌های قبلی، ايالات متحده برای اعمال تحريم‌هايش عليه کوبا و به خاطر مخالفت با حضور کوبا در اين نشست غالباً مورد انتقاد قرار می‌گرفت.

XS
SM
MD
LG