وزرای خارجه پنچ کشور عرب، شامل مصر، عربستان سعودی، مراکش، امارات متحده عربی، اردن و تشکیلات خود گردان فلسطینی درباره موضع آمریکا نسبت به پایتخت اسرائیل تشکیل جلسه دادند.
این نشست روز شنبه ۱۶ دی در امان ، پایتخت اردن، تشکیل شد تا شرکت کنندگان درباره تصمیم پرزیدنت دونالد ترامپ در شناسایی اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل گفتگو کنند.
تعیین وضعیت اورشلیم، یکی از بزرگترین موانع دست یابی به توافق صلح بین اسرائیل و فلسطینیهاست.
پرزیدنت ترامپ روز چهارشنبه ۱۵ آذر اعلام کرد که دولت آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت کشور اسرائیل برسمیت می شناسد. آقای ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد که بنا به این شناسایی، سفارت کشورش از تل آویو به اورشلیم انتقال خواهد یافت. در حالیکه این تصمیم با استقبال گرم مقامات اسرائیل روبرو شد، فلسطینیان آنرا به باد انتقادات شدید گرفتند.
کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۵ انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم را به تصویب رساند، اما روسای جمهوری قبلی آن را اجرا نکردند و هر شش ماه یکبار تعلیق اجرای مصوبه کنگره را امضا کردند. پرزیدنت ترامپ نیز یک بار این تعلیق شش ماه را امضا کرد و این تعلیق روز دوشنبه به پایان رسید.
با این حال، مجمع عمومی سازمان ملل ۳۰ آذر قطعنامهای را به تصویب رساند که به طور غیرمستقیم با این تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مخالفت کرد. در این قطعنامه آمده، هر تصمیمی در مورد وضعیت اورشلیم وجاهت قانونی نداشته و باید رد شود.
در سال ۱۹۴۸ میلادی اسرائیل کنترل بخش غربی و اردن کنترل بخش شرقی اورشلیم را در اختیار گرفتند. اسرائیل که این شهر را پایتخت ابدی خود میداند، پس از جنگ سال ۱۹۶۷ کنترل بخش شرقی آن را نیز در دست گرفت.
اورشلیم به دلیل وجود اماکن مذهبی و تاریخی در آن، برای یهودیان، مسیحیان و همچنین برای مسلمانان شهری بسیار مقدس است، و سازمان ملل متحد زمانی پیشنهاد کرده بود که یک شهر بین المللی باقی بماند.