لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۵

رابطه آمريکا با جهان اسلام در دهمين سال حملات يازدهم سپتامبر


رابطه آمريکا با جهان اسلام در دهمين سال حملات يازدهم سپتامبر
رابطه آمريکا با جهان اسلام در دهمين سال حملات يازدهم سپتامبر

نزديک به ده سال از حمله تروريستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به ايالات متحده می گذرد. حمله ای که توسط يک گروه مسلمان افراطی انجام شد و واکنش نظامی واشنگتن را به دنبال داشت: سلسله رويداد هايی که رابطه اين کشور با دنيای اسلام را زير سئوال برد!

بيشتر مسلمانان جهان حمله تروريستی سپتامبر ۲۰۰۱ به ايالات متحده را محکوم کردند. اما بسياری واکنش اين کشور به آن حمله را بدتر از حمله تروريستی می دانند. جنگ در عراق و افغانستان، دخالت نظامی ناتو در ليبی و حمايت از حکومت هايی که برای سرکوب مخالفان، تهديد تروريسم را بهانه می کنند.

ستيون کل، از برنامه گرايش بين المللی در دانشگاه مريلند، می گويد اين نحوه رويکرد به تلاش های آمريکا به حمايت از آزادی و دموکراسی سايه می افکند. ستيون کل توضيح می دهد: يک آمريکای بد وجود دارد که هميشه از اين ارزش ها پيروی نمی کند، به نظر می رسد با اسلام رابطه دوستانه ای ندارد، دموکراسی را ترويج نمی کند و بدون احترام به قوانين بين المللی از نيروی نظامی استفاده می کند.

ايسام العريان، يکی از رهبران اخوان المسلمين در مصر، استدلال می کند که عمليات نظامی ايالات متحده بيشتر موجب کشته شدن مردم می شود تا تروريست های اسلامگرا. به باور او استفاده از نيروی نظامی برای برقراری ثبات و ايجاد دموکراسی در کشورهای مسلمان به شکست می انجامد. ايسام العريان می گويد: آمريکا در افغانستان شکست خورد، نتوانست يک ملت را احيا کند. در عراق شکست خورد نتوانست دموکراسی را پياده کند.

نظرسنجی ها نشان داده تلاش باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، در برقراری رابطه بهتر با جهان اسلام، چندان تاثير مثبتی در ديد مردم به اين کشور نداشته است.

اندونزی يکی از معدود کشورهای مسلمان است که شهروندان آن به آمريکا نظر مثبت دارند. اين حسن نيت می تواند ناشی از آن باشد که اندونزی سريعا به سوی دموکراسی حرکت می کند و خود هدف حمله تروريستی واقع شده است و اين که باراک اوباما کودکی خود را در آن کشور سپری کرده است.

در همين حال اقليتی در اندونزی مخالف روش های نظامی آمريکا و رابطه نزديک واشنگتن با اسراييل هستند.

به عقيده ستيون کل طرح ايالات متحده برای بيرون آوردن نيروهايش از عراق و افغانستان و تلاش برای صلح بين اسراييل و فلسطينيان سرانجام نحوه نگرش جهان اسلام به اين کشور را بهبود می بخشد.

ستيون کل همچنين معتقد است آمريکا بايد با گروه های مسلمان چون اخوان المسلمين نزديک شده و با آن ها کار کند و اضافه می کند که اين گروه ها بخشی از هر روند دموکراتيکی خواهند بود که در جهان اسلام ظهور کند و آمريکا بايد با آن ها برخورد دوستانه تری داشته باشد. هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه ايالات متحده، می گويد واشنگتن حاضر است در اين مسير حرکت کند.

در حالی که حدود ده سال از حمله تروريستی به اين کشور می گذرد يکی از قربانيان عمده اين حمله باوری است که جهان اسلام از ايالات متحده دارد.

XS
SM
MD
LG