لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۸

آمریکا: تحولات کره جنوبی را با «نگرانی شدید» دنبال می‌کنیم


برقراری حکومت نظامی در کره جنوبی
برقراری حکومت نظامی در کره جنوبی

کرت کمبل، قائم مقام وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه شنبه گفت که ایالات متحده تحولات اخیر در کره جنوبی، متحد واشنگتن، را با «نگرانی شدید» زیرنظر دارد و امیدوار است که هرگونه اختلافات سیاسی در این کشور با آرامش و مطابق با قانون حل شود.

اظهارات این مقام ارشد آمریکایی پس از آن بیان شده است که یون سوک یول، رئیس‌جمهوری کره جنوبی، شامگاه سه شنبه ۱۳ آذر به طور غیرمنتظره‌ای حکومت نظامی اعلام کرد.

کرت کمبل گفت که جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی، و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه مرتب در جریان تازه‌ترین تحولات کره جنوبی قرار می‌گیرند.

او با تاکید بر «آهنین» بودن اتحاد آمریکا با کره جنوبی و حمایت آمریکا از این کشور در این شرایط، ابراز امیدواری کرد که «هرگونه اختلاف سیاسی به صورت مسالمت‌آمیز و مطابق با حاکمیت قانون حل و فصل شود.»

یون سوک یول در نطقی تلویزیونی گفت قصد دارد نیروهای وقیح طرفدار کره شمالی و ضد کره جنوبی را از میان بردارد.

ساعاتی بعد پارلمان کره جنوبی صبح چهارشنبه (به‌وقت محلی) با حضور ۱۹۰ نماینده از ۳۰۰ نماینده خود جلسه‌ای را برگزار کرد و به لغو حکومت نظامی اعلام شده توسط رئیس‌جمهوری این کشور رأی داد.

خبرگزاری رویترز این رویداد را «جدی‌ترین چالش در برابر دموکراسی کره جنوبی» خواند و گزارش داد رئیس‌جمهوری کره جنوبی با تمرکز بر مخالفان سیاسی خود در کشور، اشاره‌ای به هیچ تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرده است.

کره جنوبی، به عنوان کشوری دموکراتیک، از دهه ۱۹۸۰ میلادی (۱۳۶۰ خورشیدی) تاکنون شاهد برقراری حکومت نظامی نبوده است.

از سوی دیگر، گزارش‌هایی از ورود نیروهای ویژه به محوطه پارلمان کره جنوبی و تلاش آنها برای ورود به صحن اصلی منتشر شده است.

در پی برقراری حکومت نظامی، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی به نقل از ارتش این کشور از ممنوعیت تمامی فعالیت‌های پارلمان و احزاب سیاسی و تحت کنترل قرا گرفتن رسانه‌ها و ناشران خبر داد.

این اقدام غافلگیرکننده رئیس جمهوری کره جنوبی با شوک مالی نیز همراه بود و باعث کاهش نرخ برابری وون کره در برابر دلار ایالات متحده شد. در همین رابطه یک مقام بانک مرکزی کره جنوبی گفت که این نهاد در حال تدارک اقداماتی برای تثبیت بازار در صورت نیاز است.

یون در زمان اعلام حکومت نظامی گفت که برای محافظت از «نظم آزاد و مبتنی بر قانون اساسی» چاره‌ای جز توسل به چنین اقدامی نداشته است. او تاکید کرد که احزاب اپوزیسیون روند پارلمان را «به گروگان گرفته‌اند تا کشور را دچار بحران کنند.»

او همچنین در بیان دلایل خود برای اعلام حکومت نظامی به «محافظت از جمهوری آزاد کره در برابر تهدید نیروهای کمونیست کره شمالی، ریشه‌کن کردن نیروهای منفور ضد حکومتی طرفدار کره شمالی که آزادی و شادی مردم ما را غارت می‌کنند، و محافظت از نظم آزاد مبتنی بر قانون اساسی» اشاره کرد.

هرچند یون این بار مشخص نکرد که این نیروهای ضد حکومتی طرفدار کره شمالی چه کسانی هستند، اما پیشتر چنین نیروهایی را مانعی بر سر راه اجرای برنامه‌های خود و تضعیف کشور عنوان کرده بود.

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG