لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۶

کمیسیونر آمریکا در امور آزادی مذهبی: ایران «تاکتیک‌های بی‌رحمانه» علیه بهائیان را متوقف کند


اریک یولند، کمیسیونر ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی، عکس از آرشیو
اریک یولند، کمیسیونر ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی، عکس از آرشیو

اریک یولند، کمیسیونر ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی، در گفت‌وگوی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت تاکتیک‌های بی‌رحمانه جمهوری اسلامی علیه بهائیان در ایران باید به‌سرعت متوقف شود.

اریک یولند عضو کمیسیونی است که روز پنجشنبه ۱۳ مرداد با انتشار بیانیه‌ای سرکوب فزاینده اقلیت‌های مذهبی توسط جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد. در این بیانیه که به امضای او و کمیسیونر شارون کلاین‌بام رسیده، به بازداشت ده‌ها شهروند بهائی و تخریب خانه‌هایشان در مازندران و همچنین حمله به زنان مخالف حجاب اجباری و بازداشت زنان معترض به این مساله اشاره شده است.

آقای یولند به صدای آمریکا گفت: «ما از شرایط ناگوار بهائیان ایران از زمانی که جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ برپا شده، ‌با خبر هستیم ولی وضعیت در هفته‌های گذشته بدتر شده است. همچنین از دستگیری‌های خودسرانه،‌ سرکوب، تخریب مکان‌های مقدس و املاک آنان، و همین چند روز پیش که یک مهاجم مسلح در آمریکا دستگیر شد که در تعقیب یک چهره مخالف جمهوری اسلامی بود، از همه این موارد آگاهیم. ما تصمیم گرفتیم این زمانی است که باید قدرتمندانه صحبت کرد و کمیسیونر کلاین‌بام و من بیانیه‌ای صادر کردیم و همه ما در یک موضع واحد قرار داریم که چنین رفتاری باید متوقف شود و روند آن معکوس شود.»

او افزود: «همه اقلیت‌های مذهبی از جمله بهائی‌ها به عنوان بخشی از جامعه ایران باید مورد احترام باشند و نباید هدف این تاکتیک‌های بی‌رحمانه قرار گیرند. دستگیرشدگان باید سریعا آزاد شوند. همچنین باور داریم هم وزارت امور خارجه و هم کنگره باید به طور جدی به نمایندگی از شمار خیلی زیادی که حقوق‌شان پایمال شده، به زندان افتاده‌اند یا از آزادی نیایش دینی خود هراسان هستند، پا پیش بگذارند.»

اریک یولند در ادامه و پس از اشاره به این که شخصی که مورد تهدید قرار گرفته، مسیح علی‌نژاد همکار صدای آمریکا و مجری و مفسر برنامه تبلت است گفت: «این گونه تهدید و تعقیب یک شخص که یک روزنامه نگار و یک چهره شناخته شده است، نیابد به هیچ وجه تحمل شود. هرچند ما به طور عمومی در حوزه سیاست داخلی ایالات متحده صحبت نمی‌کنیم و از دیدگاه شخص خودم این را می‌گویم و فکر می‌کنم همه ما به عنوان شهروندان آمریکا می‌گوییم که فرد خاطی باید تحت تعقیب قرار گرفته و امیدوارم این موضوع حل شده و دیگر هیچ تهدیدی علیه همکار شما برای انجام کارش در ایالات متحده و یا هرجای جهان، ایجاد نشود.»

وی افزود قطعا ما باور داریم که فهرست تمامی پیشنهادهایی که پیشتر به دولت آمریکا داده شده، به طور کامل اجرا و دنبال شود و علاوه بر آن، کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بین‌المللی هم تمامی ابزارهایی که می‌تواند از سوی وزارت امور خارجه و دولت آمریکا استفاده شود را بررسی کرده تا هم از سوی کنگره مورد استفاده قرار گیرد و هم کاربردی برای جامعه جهانی داشته باشد تا ایران را پاسخگو نگه داشته و این رفتار زننده را پایان دهند.

آقای یولند گفت ما در کمیسیون از این که شماری از نمایندگان کنگره در مورد آن‌چه در چند روز اخیر در ایران روی داده حرف زده‌اند، خرسند هستیم. امیدواریم بقیه هم به آن بپیوندند و طرح‌هایی که در کنگره در این مورد معطل مانده به زودی نهایی و تصویب شود. ولی چیزهای بیشتری هست که ما می‌توانیم پیشنهاد کنیم و قطعا چیزهای بیشتری هم هست که وزارت امور خارجه باید انجام دهد و ما گزینه‌های بیشتری را برای پیشنهاد به وزارت امور خارجه و کنگره و در نهایت به افکار عمومی بررسی می‌کنیم.

از زمان انتشار گزارش سالانه کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی‌های مذهبی بین‌المللی، این دومین بار است که این کمیسیون در بیانیه‌ای جداگانه به نقض حقوق دینی و مذهبی اشاره کرده و این رفتارها را محکوم می کند.

اریک یولند در پاسخ به این پرسش که آیا گفت‌وگوهایی که از حدود یک سال گذشته برای بررسی احیای توافق هسته‌ای برجام شروع شده، مکان مناسبی برای بررسی رفتارهای حقوق بشری جمهوری اسلامی است، گفت: «مذاکرات هسته‌ای در حوزه کاری ما نیست ولی به عنوان یک کمیسیونر و مدافع حفظ حقوق دینی در سرتاسر جهان، هر جا یا محیطی که بتوانیم، باید صدای خود را به ایرانی‌ها و البته به دولت ایالات متحده برسانیم که این رفتارها خطرناک است، باید جدی گرفته شده و باید عواقبی در پی داشته باشد، باید وجدان ما را بیدار کرده و روی رفتار ما تاثیر بگذارد، فرصت‌هایی است که ما همواره در جست‌وجوی آن هستیم.»

او افزود: «هر چند نمی‌توانم در مورد جزئیات گفت‌وگوهای بین دولت جو بایدن و رژیم ایران در بیش از یک سال گذشته در مورد احیای توافق هسته‌ای ایران چیزی بگویم، ولی همان طور که گفتم در هر فرصتی به عنوان کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی‌های مذهبی بین‌المللی برای صحبت از این نقض‌های خطرناک حقوق که رژیم ایران علیه مردم خودش انجام می‌دهد، باید بخش مهمی از موارد بررسی برای ایالات متحده و برای اجرای سیاست خارجی‌اش در سرتاسر جهان باشد.»

در گزارش سالانه این کمیسیون پیشنهاد شده همزمان با تلاش دولت بایدن برای حل مساله هسته‌ای ایران، کاخ سفید باید نگرانی‌های خود نسبت به سرکوب آزادی‌های مذهبی در ایران را با مقامات دولت ایران مطرح کند و دولت‌های هم‌فکر آمریکا را نیز تشویق به اتخاذ رویکردی مشابه در قبال جمهوری اسلامی کند. همچنین کنگره ایالات متحده نیز باید به برگزاری جلسات استماع و افزایش آگاهی درباره پیروان اقلیت‌های دینی زندانی در ایران ادامه دهد و زمینه را برای اسکان ویژه آنها در آمریکا مهیا کند.

XS
SM
MD
LG