لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۶

تأکید آمریکا، بریتانیا و آلمان بر اهمیت برقراری سریع آتش‌بس در غزه: تهران بهای آسیب زدن به مذاکرات را خواهد پرداخت


پوستری از برخی گروگان‌هایی که حماس در غزه نگه داشته است
پوستری از برخی گروگان‌هایی که حماس در غزه نگه داشته است

سفرای آمریکا، بریتانیا و آلمان در اسرائیل روز چهارشنبه ۲۴ مرداد در کنفرانسی مطبوعاتی بر اهمیت دستیابی سریع به توافق آتش‌بس در غزه تأکید کردند و گفتند ممکن است فرصت‌ دیگری برای آزادی گروگان‌هایی که هنوز در غزه هستند، وجود نداشته باشد.

در این ارتباط، سفیر بریتانیا به جمهوری اسلامی هشدار داد که اگر به تلاش‌ها برای دستیابی به توافق آسیب بزند، «بهای آن را خواهد پرداخت.»

سخنان جک لو، سفیر آمریکا؛ اشتفن زایبرت، سفیر آلمان؛ و سیمون والتز، سفیر بریتانیا، در مقر انجمن گروگان‌ها و خانواده‌های مفقود‌شدگان در شهر تل‌آویو ابراز شد.

جک لو گفت که سفرای این سه کشور در هدف مشترک‌شان که آزادی گروگان‌های کشورهای خود و همچنین گروگان‌هایی است که شهروند سایر کشورها هستند، همکاری خواهند کرد و افزود که دستیابی به توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها از اولویت بالایی برای دولت جو بایدن برخوردار است.

او همچنین بر یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای درگیری‌های شمال اسرائیل تأکید کرد و گفت که جلسه روز پنجشنبه ۲۵ مرداد در مورد آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها «بسیار مهم» است.

سفیر آمریکا در اسرائیل با تأکید بر اهمیت دستیابی به توافقی سریع از سوی تمامی طرف‌ها گفت: «نمی‌دانیم چند فرصت دیگر برای بازگرداندن گروگان‌ها به خانواده‌های‌شان و رسیدن به ثبات در منطقه خواهیم داشت.»

همچنین سفیر آلمان نشست روز پنجشنبه ۲۵ مرداد را که قرار است در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شود، برای تعیین سرنوشت گروگان‌های در دست حماس در غزه، «تعیین‌کننده» خواند.

آقای زایبرت رنج خانواده‌های گروگان‌ها را «غیرقابل تحمل» خواند و از همه طرف‌ها از جمله جمهوری اسلامی خواست تا از اقداماتی که می‌تواند مذاکرات را به خطر بیندازد، خودداری کنند.

او گفت: «چشم میلیون‌ها تن» به این مذاکرات دوخته شده است چرا که امکان دستیابی به راه‌حلی سیاسی برای جنگ در شمال اسرائیل را هموار می‌کند و به ده‌ها هزار اسرائیلی آواره اجازه می‌دهد تا به خانه‌های خود بازگردند.

اشتفن زایبرت افزود: «تروریست‌های حماس می‌توانستند و می‌بایست مدت‌ها پیش گروگان‌ها را باز می‌گرداندند.»

سفیر بریتانیا در اسرائیل نیز گفت: «ما از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم تا از آسیب رساندن به تلاش‌ها [برای دستیابی به توافق] خودداری کند و اگر به این روند آسیب بزند، بهای آن را خواهد پرداخت.»

سیمون والتز افزود که کشورش از تلاش‌ها برای تضمین توافق برای آزادی گروگان‌ها حمایت می‌کند و تأخیر در این رابطه را جایز‌ نمی‌داند.

حدود ۱۰۰ تن از گروگانهای حماس در آتش‌بس موقت جنگ در اواخر پاییز گذشته با زندانی‌های فلسطینی مبادله شدند.

اسرائیل معتقد است در حال حاضر کمتر از ۱۲۰ گروگان اسیر حماس هستند و مشخص نیست چند تن از آنها هنوز زنده‌اند.

پیشتر جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، با رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا گفتگو کرده و تنش‌زدایی در خاورمیانه و دستیابی به آتش‌بس در غزه را با آنان به بحث گذاشته بود.

مقامات آمریکایی به تازگی اعلام کرده‌اند که توافق برای آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس در غزه تنها راه کاهش تنش‌های منطقه‌ای است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز ۱۶ مرداد گفت توافق آتش‌بس در غزه به مرحله نهایی رسیده است و فقط تنش‌های موجود میان اسرائیل با جمهوری اسلامی این توافق را تهدید می‌کند.

تنش‌ها در خاورمیانه در روزهای اخیر شدت گرفته و گمانه‌زنی در مورد حمله مستقیم جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش به اسرائیل و گسترش بیش‌از پیش جنگ در منطقه به سرخط خبرهای رسانه‌ها تبدیل شده است.

در پی کشته شدن اسماعیل هنیه، از رهبران ارشد گروه حماس که از سوی بسیاری از کشورها به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است، جمهوری اسلامی وعده داد که اقدام تلافی‌جویانه انجام دهد. جمهوری اسلامی و شماری از کشورهای منطقه، اسرائیل را مسئول کشته شدن اسماعیل هنیه دانسته‌اند اما این کشور مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.

XS
SM
MD
LG