لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۷

آمریکا ۱۰۰ میلیون دلار دیگر به زلزله‌زدگان ترکیه و سوریه کمک می‌کند


آنتونی بلینکن و مولود چاووش‌اوغلو، وزیران خارجه آمریکا و ترکیه
آنتونی بلینکن و مولود چاووش‌اوغلو، وزیران خارجه آمریکا و ترکیه

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، یکشنبه با هلیکوپتر بر فراز یکی از استان‌های ترکیه که بیشترین آسیب را از زمین‌لرزه اخیر دیده است بازدید کرد. زمین لرزه ۶ فوریه به جنوب و شمال سوریه هم آسیب زیادی وارد کرده است.

آقای بلینکن متعهد شد آمریکا ۱۰۰ میلیون دلار دیگر برای کمک به این منطقه اختصاص دهد.

به گزارش آسوشیتدپرس، بلینکن در پایگاه هوایی اینجرلیک، گفت کمک رسانی‌ها «یک تلاش دراز مدت» خواهد بود. او گفت «متأسفانه [عملیات] جستجو و نجات در حال پایان است. بازیابی ادامه دارد و پس از آن عملیات بازسازی عظیمی انجام خواهد شد.» اینجرلیک، یک مرکز مشترک آمریکا و ترکیه است که توزیع کمک‌های بلایای طبیعی را هماهنگ کرده است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، چند روز پس از زمین‌لرزه‌ای که بیش از ۴۴ هزار نفر را در سوریه و عمدتا در ترکیه کشت، اعلام کرد واشنگتن ۸۵ میلیون دلار به ترکیه و سوریه کمک خواهد کرد. ایالات متحده همچنین یک تیم جستجو و نجات، و تجهیزات مربوطه را برای کمک به مناطق زلزله‌زده فرستاده است.

بلینکن گفت که کمک‌های اضافی جدید شامل ۵۰ میلیون دلار بودجه اضطراری برای پناهندگان و مهاجران، و ۵۰ میلیون دلار کمک های بشردوستانه است.

این نخستین سفر آقای بلینکن به ترکیه از زمان رسیدن به سمت به وزارت امور خارجه آمریکا است. بلینکن روز یکشنبه پس از پایان کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان وارد پایگاه هوایی اینجرلیک در نزدیکی آدانا شد.

او با مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، از استان هاتای در ترکیه بازدید هوایی کرد.

اینجرلیک، محل استقرار نیروی هوایی ایالات متحده است. کمک‌ها از کشورهای مختلف جهان به این پایگاه منتقل می‌شود و با کامیون و هلیکوپتر برای افراد نیازمند، از جمله در روستاهای صعب العبور، ارسال شده است.

بلینکن قرار است اواخر روز یکشنبه در آنکارا با دیگر مقامات ترکیه، از جمله رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، دیدار و گفتگو کند. انتظار می‌رود که بلینکن علاوه بر زلزله، درباره تلاش‌های سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو که ترکیه آن را به تعویق انداخته است، صحبت کند.

XS
SM
MD
LG